30 Nov.

Jaha så nu var november oxå slut och det bara fortsätter regna... :(, vill ha snö nuuuu. Det blir så mycket ljusare och finare med snö :), men dom har visst lovat att den ska komma nu, men det tror jag när jag ser det :).

Lördagskvällen var supertrevlig :D. Det fanns väl inte så där jättemycket mat på julbordet som var mjölkfri men det som fanns var jättegott, och så hade vi ju ett helt fantastiskt trevligt sällskap :D. Tack för det Jonas :D och tack för en trevlig kväll även till er andra som var med :D.
Tindra hade varit så snäll mot systrarna sina och sovit så snällt ända till vi kom hem :D. Tack snälla tjejer för att ni satt barnvakt <3<33

Idag så har tjejerna gått till sin pappa IGEN, tycker aldrig att ni är hemma, det är bara pappaveckor, tror att ni luras med mig :S :O. Tindra, Tommy och jag var iväg och köpte en saccosäck åt Tindra så hon slipper sitta på golvet framför Tv:n och den blev en storfavorit :D.

Mys framför tv:n :D


Sötnosen är helt inne i "Specialagent Ozzo"


Men vem säger att man bar kan sitta i den??? Man kan göra så mycket mer hihihiii


Nu ska jag smyga mig in i sängen, men först ska jag försöka lura Tommy att han oxå ska sova därinne inatt hihihihii, för väl se om jag lyckas :D.

Sov gott alla glada och goa vänner :D

Puss & Kram

28 nov

Igårkväll så drack jag jordens godaste glögg, jag tycker inte om glögg igentligen men nu äntligen så har jag hittat en som är riktigt GOD :D. Drack väl 1,5 glögmugg och kan ni tänka er, jag blev alldeles fnissig av den hihihiii, den är en lättvinsglögg men jag har ju inte drukit något alls på ca 2 år nu så det räckte hihihihiii.

Ikväll så ska Tommy och jag på julbord med Jonas, Jessica, Kerstin, Lars, Kenneth och Solveig. Vi ska till Romme Alpin och där serveras julbordet uppe i toppstugan och för att ta oss dit upp så ska vi få åka bandvagn, det har jag aldrig gjort förut så det ska bli skoj, för att inte tala om vad jag ser fram mot en kväll i goda vänners sällskap och dessutom barnledig :D

Godaste glöggen ever :D


Nej nu har jag inte tid att sitta här längre så hoppas ni får en kanonbra dag :D

Puss & Kram

26 Nov: 11 månader

Idag så blir Tindra 11 månader <3. Fy vad tiden går fort, hon har ju blivit jättestor och jag har lite svårt att riktigt hänga med i svängarna :D. Nu säger hon gack (tack) när hon får något eller ger något till någon annan, har börjat äta själv med sked och har faktiskt bajsat på pottan, nu tror jag det var en lyckoträff men ändå, min lilla stora plutta <3<3

Banan är så gott


Pannkaka är inte det lättaste att äta med sked, men det gick rätt så bra...


Ren och fin är väl fel uttryck men så STOLT <3


Idag så har vi börjat ställa fram ljusstakarna, jag vet att det är fusk men det struntar jag i för nu vill jag höja mysfaktorn till en hög nivå :D. Så här fint blev det med nya ljusstaken som Tommy snickrat till mig :D, den är 190 cm lång och 50 cm hög, så ett riktigt monster hihihihii. Tack raring, den blev superfin <3


Ha en skön kväll :D

Puss & Kram

24 nov

Idag så har vi haft en riktigt jobbig dag här hemma :(. Tindra har varit jättegnällig och bara velat bli buren, det beror nog på tanden för hon har dessutom blivit snorig och kändes stundtals lite småvarm, och jag vaknade och hade så himelens ont i axlarna imorse och som pricken över i:et så hade jag dessutom migrän :(. Tommy har varit borta hela dagen så det var bara att stoppa i sig treo efter treo och så säger jag bara "Tack gode gud för att vi har en Manduca" den har verkligen varit räddningen idag. Har haft den på mig mest hela dagen och som tur är så trivs Tindra bra i den, enda kruxet var att hon ville inte att jag skulle sitta utan jag har fått gått och gått runt runt i huset hela dagen. Det regnade så mycket att jag kunde inte ens klä på oss och gå ut, men håller tummarna för en bättre dag imorgon, då är iallafall Tommy hemma så då kan jag få lite avlastning :)

Älskar dig, manduca <3 <3 :D


Nu ska jag smyga in i sängen och håller tummarna hårt för att hon sover LÄNGE innans hon vaknar för mat inatt. Tommy har lovat mig sovmorgon imorgonbitti och jag lovar att den ser jag fram mot :D.

Sov gott allihopa :D

Puss & Kram

23 nov

Nu har vi precis kommit hem från öppis och Tindra har fått lunch och sover nu så sött i vagnen inne på Saras rum, tänkte prova och se om hon sover lika bra inne i vagnen som ute, för i sängen sover hon max 45 min medans hon sover i 2,5 tim i vagnen när hon står ute, och då är det lättast att köra in vagnen i Saras rum så därför lånar vi det, hihihiii.

Tindra har fått göra sitt första julpyssel idag på öppis, en jättefin ljuslykta (med lite hjälp av mamma och pappa), bara den har torkat så ska den få stå på spishällen och lysa så fint så ...

Igår så byte Sara och Kristian sängkläder och då gjorde dom en rolig sak med Tindra, hon fick gunga i täcket och jösses vad hon skrattade. Och när dom släppte ner henne och gick iväg med täcket så jagade hon dom för att få gunga mera, så nu har dom startat något nytt bus .....



Hoppas ni har bättre väder än vad vi har, här regnar det igen, är så trött på det nu :(. Ha en skön dag :D

Puss & Kram

22 nov

Vi var på dop igår, det var Tindras kusin som döptes. Tindra skötte sig jättebra och charmade dom allra flesta som var med :D, men vem är väl förvånad hihihiiii. Dom bjöd på jättegod mat och så hade dopbarnets faster bakat tårtor och även gjort en som var mjölkfri, vilket var urgulligt, problemet var bara att när kakan var gräddad så glömde hon bort sig och hade på krossad dajm uppepå, nu gick det ju lätt att ta bort det som var "fel", men så tokigt det kan bli :P. Men därimot så hade hon hittat en grädde som var HELT mjölkfri, låter konstigt eller hur? Men helt sant, den är gjord på havre, och jag blev jätteglad för nu kan jag ju göra en RIKTIG tårta när Tindra fyller 1 år :D:D.

När vi kom hem igår så upptäckte Emma att Tindras allra första tand har brutit igenom med ett hörn, så nu är det snart finito med det supergulliga tandlösa leendet, lite vemodigt, men dom är ju gulliga med tänder också hihihiii.

Dagen har tillbringats hemma i lugn och ro och innehålligt en hel massa gnäll så nu ska hon få en skvätt alvedon för det gnor nog en hel del därinne i munnen :). Vi har haft en hel massa bus och glada skratt också :D.

Här kommer ett tandlöst skratt till :D


Ha en skön kväll, vi ska tillbringa våran framför en mysig brasa :D

Puss & Kram

20 nov

Ja så är det fredag och äntligen helg med MYS framför Idol och en sprakande brasa i öppna spisen, längtar redan tills ikväll hihihiii. Alla stora barn ska på bio ikväll, Sara och Kristian ska med sina kompisar på New Moon och Emma ska med sina på 2012, tycker båda filmerna verkar bra så jag ser fram mot morgondagen när jag får höra om dom var bra oxså :D.

Tommy har varit hos nevrologen nu på morgonen, han behövde ett intyg därifrån till sitt lastbilskort eftersom han hade barnepilepsi (som nu är bortväxt, vilket är jätteskönt), men han lät inte så nöjd med läkaren han fått träffa så nu får vi hålla tummarna för att det löser sig under nästa vecka :D.

Vi var hem till Jessica och Jonas igårkväll och fikade, hon hade stått och bakat en massa godsaker, och passar på att säga Grattis i efterskott oxå gumman :D.

Imorgon så ska Tindras kusin Greta döpas. Hennes mamma har bett Sara fotografera under dopet så det skulle hon göra :D. Så jag ska göra en potatisgratäng till Tindra och mig och ta med imorgon för dom skulle servera potatisgratäng och rostbiff efter dopet, ska även ta med rökt skinka till Tindra. Vill inte att hon ska äta rostbiff för den är saltad ...

Så roligt med gunghästen nu när han kan gunga alldeles själv :D



Nej nu vaknade lillpluttan så jag hoppas att ni får en bra dag :D

Puss & Kram

19 nov

Hade migrän igår igen efter en helvetesnatt med Tindra. Hon fick för sig att hon skulle vara vaken mellan 00 och 3,30 så dagen igår var mest bara gnäll och pina. Inatt sov hon även om hon vaknade och åt 3 ggr och sen var det dag 6,10 som vanligt, sakanr verkligen tiden då hon sov fram till 8 iallafall. Är så sjukt trött hela tiden........

Jaja, idag så har vi varit på öppis och vi hade sällskap av Sara och Kristian :D. Dom passade på att filma lite där nere till sitt projektarbete och det ska bli så roligt att få se filmen när den är klar i vår :D.

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska skriva om mer så ni får ha en bra dag :D.

Puss & Kram


17 nov.

Alla tre flickorna karade sig från att få feber efter sprutan igår :D, men dom två stora har ont i armen dock verkar inte Tindra ha så ont i benet, och det är ju bra det :).

Tindra har kommit på hur man gör fart själv när man gungar gunghäst, tycker att det är lite tidigt men kommer inte ihåg från dom andra två. Hur är det med era småttingar, kan dom också göra fart själva och åka på åkbilen själv???? Nyfiken :D. Här kommer två korta filmsnuttar på pluttan :D

Här har hon fått in snitsen så nu går det FORT när hon kommer ....
 

Man kan ju inte bara gunga, måste ju pussas lite också hihihii


Ha en mysdag i det tråkiga vädret :D.

Puss & Kram

16 nov.

Sara ringde mig igår på dagen och berättade att hon och hennes pappa hade disskuterat vaccination mot svininfluensan och så undrade hon vad jag tyckte osv och efter en del disskuterande fram och tillbaka så sa hon att hon skulle ta den, så imorse ringde jag vårdcentralen och fick en tid tills ikväll. Tänkte att det var bäst att smida medans järnet var varmt, hon är ju så otroligt spruträdd, men det gick jättebra :D. Beställde även tid till Emma medans jag ändå var på gång :D. Så när flickorna kom hem från skolan stog jag redo med Emlasalvan, hihihii, Sara blev inte alls impad..... och när vi kom dit så möttes vi av BVC-sköterska som berättade att hon skickat en kallelse till Tindra ang vaccinationen och då frågade jag om hon inte kunde få den nu  när vi ändå var där och det fick hon, så nu är alla tre flickorna vaccinerade och Tommy och jag ska gå och ta den v. 49 när det är dags för allmänheten, sen är alla i familjen skyddade mot denna lömska influensa :D.

I övrigt så har helgen inte inneburit några större nyheter utan vi har mest bara myst omkring här hemma :D, rätt skönt att bara finnas till utan en massa krav på sig hihihiii.

Nu ska jag gå och mysa med mina stora flickor framför Tv:n en stund innans det är dags för sängen, är så otroligt trött igen :):(.

Puss & Kram

14 nov

Nu har vi haft några riktigt dåliga nätter igen, är så trött på det här :(, men fick iallafall sovmorgon eftersom Tommy tog henne då :D.

Igår så fick Tommy det tråkiga beskedet att han är avstängd från kursen tills han har varit på nevrologen och fått ett intyg därifrån att han inte har epilepsi längre och bara han fått övningskörnigstillståndet så får han komma tillbaka igen och då kan han slänga sig upp i en lastbil och ut och köra, det blir nog jätteroligt för honom :D, och undertiden så får Tindra och jag ha honom hemma och mysa lite på dagarna med hihihihiii, det ända som är tråkigt är att han hamnar mittemellan 2 utbetalningsmyndigheter igen så nu kommer vi väl i otakt än en gång med inkomsterna, så joooooobbbigt och speciellt nu precis inför julen :(, men men det löser sig väl :P.

Annars så hade vi fullt hus här hela dagen, först så kom Annelie hit och samtidigt som hon kom så kom även Jonas så Tindra fick mysa med både gudmor och gudfar samtidigt, så roligt :D. Sen kom en av Tommys gamla kompisar på eftermiddagen, han har flyttat till Timrå men var hemma över helgen, jättekul att han kom förbi :D, och då kom mormor och morfar som också känner honom så det blev ju jättelyckat :D och sen på kvällen så var farfar här och tittade på idol med oss. Så vi hade en jättetrevlig dag från början till slut :D:D.

Idag så är det därimot jättelugnt, just nu så sover Tindra ute i vagnen och Tommy är nere i källaren och limmar  våra ljusstakar, han har byggt två såna där jätteljusstakar, som går från ena sidan av fönstret till andra sidan, en till oss själva och en till mormor och morfar. Jag har alltid velat ha en och i ett svagt ögonblick så sa han att han skulle göra en åt mig :D och då ville morfar också ha en så han fick en i födelsedagspresent ifjol, men i år så blir dom klara hihihihiiiii och dom blir så fina, ni får se kort 1:a advent :D. Ikväll så blir det att mysa isoffan framför körslaget och jag hoppas att Olas kör vinner :D.

Mina sötnosar <3 <3


Så här ser det ut största delen av dagarna :D


Världens godaste <3


Ha en bra lördag :D

Puss & Kram

12 nov

Ja inte blev den här natten lika bra som föregående, kanske kännde hon av mig...att jag inte sov så bra. Men det gick faktiskt jättebra hos tandläkaren idag, tyvärr så hade jag ett litet hål till så jag ska tillbaka den 1 dec, men det går nog bra då med....

Efter tandläkaren så gick jag och Tindra på stan en stund och jag köpte äntligen ett par vinterstövlar, det blev ett par bruna uggs som är gjorda på fårull så dom är VARMA och MYSIGA :D, ska bli så skönt att slippa frysa om fötterna i vinter :D:D. Sen kom Sara och mötte upp oss och då gick vi och åt lunch på kina och Tindra fick räkchip och det gick hur bra som helst, ingen rektion alls, mest bara "vill ha mer, mamma" när biten var slut. Både Sara och jag tyckte det var så gooootttttt, och mysigt att få rå henne ensam oxå någon gång ibland, det är ju inte så ofta precis hihihhii. Jag är fortfarande mätt hahahaa.

Nu på kvällen så har Tindra kommit på hur man gör för att sparka sig framåt på sin åksak, så nu står en Bobbycar högt på önskelistan, för den här åksaken kan man inte styra....


Nu låter det som om hon är färdigbadad, så det är väl bäst att jag går och gör välling åt lilla damen så hon kan få gå och lägga sig för hon är rätt så trött. Det tar på krafterna att vara på stan hihihiii.

Ha en skön kväll :D

Puss & Kram

11 nov

Wihooo nu har hon sovit hela natten :D, men tyvärr så spökade min stressmage lite så jag hade värsta knipen och fick springa på toaletten flera gånger, så jag håller tummarna för att Tindra sover hela natten fler gånger så jag också får njuta av det hihihiiiii. Efter lite trugande igårkväll så åt hon väl upp 140 ml välling och jösses vad fet vällingen är, måste ha diskmedel varje gång i nappen hmmmmm.

Idag så kommer farmor hit på eftermiddagen, hon hade varit på affären och shoppat en massa soja och havreprodukter till Tindra, jätterart :D. Och sen kommer mormor och morfar också upp en kortis, ska få låna mormors busskort, för jag måste gå till tandläkaren imorgon, upptäckte att jag har ett hål som måste lagas, så nu har jag ont i magen och mår illa och kommer göra det tills imorgon när jag går därifrån igen. Är nämligen löjligt panikartat livrädd för tyandläkaren ....... Men efteråt så ska jag nog strosa en stund på stan tills Tommy är klar så vi kan åka hem :).

Nej nu så vill Tindra läsa boken igen, så ni får ha en bra dag i solen :D

Puss & Kram

10 nov

Ja vi var ju på allergiutredning med Tindra igår och fick konstaterat att hon är allergisk mot MJÖLKPROTEINET så nu är det bara HELT mjölkfri kost som gäller, men däremot så var det ingen ärftlig allergi och det innebär att hon ska kunna äta ris, fisk, kyckling och råa morötter.... Jippi, tänk så mycket mer maträtter hon kan få :D. På vägen hem så åkte vi och köpte EnaGo:s mjölkfria välling och så tänkte vi köpa en barnmatsburk med fisk åt henne :D...men det gick ju inte så bra då eftersom dom då innehåller skummjölkspulver allihop, så j-a typiskt. Ska göra kokt fisk med äggsås åt henne, tror att hon skulle gilla det :D. Men vällingen då....ja den var ju tydligen inte alls lika god som den jag kokat på havremjölk och havremust, men den hemmagjorda är ju inte kalkberikad och enl läkaren så måste hon få i sig MYCKET mer kalk än vad hon fått hittills, så vi får väl tragg la lite med vällingen och hoppas på att det bara var en ny smak igårkväll :).

Hon var så himla duktig igår när dom stack henne, både för pricktestet och även när dom tog venprovet för att skicka det på glutentest, sa inte ett ljud, bara tittade lite storögt på sköterskan, och efteråt så fick hon ett jättefint plåster, men en kanin på :D


Om någon nu vill ha en syndabock till denna icke ärftliga allergi så får den personen skylla på mig, för läkaren konstaterade även igår att jag är laktosintolerant :(.

Idag så ska v iåka in till stan igen, tätt på given nu hihihiii. Vi har nämligen utvecklingssamtal på både Sara och Emma idag :D, ska bli så skoj och höra hur bra det går för dom :D.

Nej, nu har jag inte tid att sitta här längre, utan önskar er alla en bra dag :D.

Puss & Kram

9 nov

Jaha så var det vardag igen då och Tindra och jag är själva och myser med Nalle Phu-böckerna :D.  Vi hade besök en stund nu på förmiddagen av gudfar och det var lika trevligt som vanligt :D.

Kom på att jag inte talat om hur stor hon blivit :). Nu vid 10 månader så är hon 74,5 cm lång och väger 9 460 gr så på 10 månader så har hon gått upp 4 920 gr och blivit 21,5 cm längre, stora tjejen :D. Och så har hon börjat prata så nu kan hon säga mamma och Emma :D:D.

Idag så ska vi till barn för allergiutredning, ska bli jätteskönt att få hjälp därifrån och få reda på vad hon kan och inte kan äta :D.

Hon har lärt sig att resa sig upp när hon ramlar omkull och hon är så stolt över det :D. sötnosen, så nu måste hon visa att hon kan det hela tiden hihihii


Ha en bra dag :D

Puss & Kram

7 nov

Igår så tog Tindra och jag bussen in till stan och där lunchade hon tillsammans med Emma, Sara, Kristian och några andra av deras klasskamrater, det var jättetrevligt :D. Efter det så hämtade Tommy upp Tindra och mig och så åkte vi och handlade en massa olika saker bl.a en jättesnygg lampa


Idag så var Emma, Tindra och jag till kupolen och där köpte Emma sig nya uggs och jag köpte en jättefin tunika :D, Vi hade en jättetrevlig dag där.

Jättesnygga är dom ju, ska nog fundera på att köpa mig själv något liknande :D, dom jag igentligen vill ha kostar nästan 1500 och dom här verkar vara ett allternativ :D


Jättesnygg tunika som Emma hittade åt mig :D


Emma hittade dessutom hårspännen åt Tindra som hon köpte <3


Ha en bra kväll.

Puss & Kram

5 nov

Kvällen började så bra igår, Tindra somnade hur snällt som helst halv 8 och sen vaknade hon vid halv 1 och ville ha mat så då fick hon det :). Det brukar bara vara att lägga henne i hennes egen säng efteråt och hon somnar om på en gång men inte inatt inte, nej då fick hon plötsligt för sig att nu skulle hon vara uppe och leka, vilket jag inte tyckte var någon bra ide, konstigt va :D.  Och när hon fortfarande inte somnat kl 2 så lämnade jag över sövandet till Tommy för då hade jag fått migrän också.... nu lyckades inte han heller så när klockan var 3 sa jag "ska vi inte prova att söva henne i vagnen istället"  och det gick bättre, så där sov hon tills 7. Men hon är supertrött idag så hon ligger och sover igen, hoppas bara att hon sover en lång stund nu. Migränen då, inte försvann den under natten utan den är minsann kvar, så det blir en spännande dag detta. Hoppas bara den tonat ner sig till eftermiddagen för vi ska ju iväg på BVC och jag vill inte någe gärna köra när jag har migrän, nu har jag sån tur att både morfar och farfar är hemma på byn så i värsta fall så får jag väll ringa efter någon av dom så får dom stjutsa oss.

Kunde inte annat än att skratta åt mig själv igårkväll, ni vet ju att vi köpte ny spis i helgen, en hällspis, och när jag tog reda på efter maten så skulle jag torka av spisen också, men då tyckte jag inte att den blev blank så jag tog fram polermedlet och putsade och gnodde på den så den blänkte efteråt och när jag höll på så kom jag att tänka på vad man säger om karlar och deras bilar som dom putsar på hela tiden, men nu förstår jag dom.... det blir ju så fint när den blänker hihihihiiiiiiii

La in lite bilder på Facebooken igår, om ni vill så kan ni kolla här :D.

Ha en bra dag.

Puss & Kram

4 nov

Tindra är ju bara för söt :D. Satte på henne ett par byxor som blivit för små så jag hämtade ett par nya och sa " vi måste nog gå igenom din byrå och plocka ur sånt som blivit för litet" och bara jag fått på henne dom nya byxorna så ringde Tommy, medans jag pratade i telefonen så hjälpte hon till att plocka ur byrån hihihiii och tydligen så bajsade hon medans hon gjorde det för när hon rensat lådan färdigt så kröp hon in på toaletten och ropade glatt på mig hahahaa, busungen :D.

Se så fin lådan blev...


Så duktigt som hon var så är hon värd en applåd.....


Visst var jag duktig ...


Annars så blir dagen lugn här hemma, imorgon ska vi till BVC på 10-månaderskollen och det ska bli så roligt att få se hur mycket hon väger nu och hur lång hon blivit :D.

Ha en bra dag :D

Puss & Kram

3 nov

Kan ni förstå att så fort man ska ringa försäkrinskassan så är det kötid på ca 30 min..... helt hopplöst... och samtidigt så tycker jag synd om dom som jobbar där, vilken stress måste inte dom ha hela dagarna :(

Idag så ska vi inte alls göra så mycket här hemma, bara det vanliga... tvättstugan, dammsuga hallen och köket, mysa lite (det bästa på hela dagen :D) och när hon sover lunch så ska jag fixa lite med gudfars papper, det är så roligt att få "jobba" lite så man inte glömmer bort helt hur det går till hihihiiii och så ska vi ju naturligtvis öva på att gå :D :D.  Hon har dessutom börja ställa sig upp själv mitt på golvet. Hon visade Emma det i söndags och Tommy igår, själv har jag inte fått sett det än, men håller tummarna för att hon visar mig idag, min lilla duktiga tjej :D

Farfar var hit med gunghästen i helgen :D


Hon har kommit på att det är kul med Tvn


Undrar vad som händer om jag trycker på den här knappen .....


Puss på dig <3


Ha en bra dag :D

Puss & Kram

2 nov

Har varit dålig på att uppdatera bloggen nu några dagar, men jag hade ingen lust med något alls, men nu tar vi nya tag :D.

Idag så har dom stora flickorna gått till sin pappa och Emma kommer hem till helgen medans Sara åker ner till Örebro för att hälsa på en gammal skolkamrat :D. Tindra sover just nu men bara hon vaknar så ska vi åka ner på öppna förskolan så hon får leka med dom andra barnen :D. Efter det så ska jag åka över till mormor och morfar och försöka klippa henne, det skulle jag gjort för någon månad sedan men har haft så fruktansvärt ont hela tiden :(. Sen ska jag hem och laga mat (på nya spisen) till Tommy och jag har ingen aning om vad jag ska hitta på, men det löser sig nog, i värsta fall så blir det pannkaka hihihiii. Den gamla spisen gick sönder i helgen så det var bara och bita i det sura äpplet och köpa en ny, men den är jättefin :D



Tindra har lärt sig att kasta slängkyssar så nu består hennes dagar av att gå, kasta slängkyssar och säga gogle gogle gogle och det i olika tonvolymer hahahaa.



Nej nu får ni ha en bra dag och så hörs vi imorgon :D

Puss & Kram

RSS 2.0