10 nov

Ja vi var ju på allergiutredning med Tindra igår och fick konstaterat att hon är allergisk mot MJÖLKPROTEINET så nu är det bara HELT mjölkfri kost som gäller, men däremot så var det ingen ärftlig allergi och det innebär att hon ska kunna äta ris, fisk, kyckling och råa morötter.... Jippi, tänk så mycket mer maträtter hon kan få :D. På vägen hem så åkte vi och köpte EnaGo:s mjölkfria välling och så tänkte vi köpa en barnmatsburk med fisk åt henne :D...men det gick ju inte så bra då eftersom dom då innehåller skummjölkspulver allihop, så j-a typiskt. Ska göra kokt fisk med äggsås åt henne, tror att hon skulle gilla det :D. Men vällingen då....ja den var ju tydligen inte alls lika god som den jag kokat på havremjölk och havremust, men den hemmagjorda är ju inte kalkberikad och enl läkaren så måste hon få i sig MYCKET mer kalk än vad hon fått hittills, så vi får väl tragg la lite med vällingen och hoppas på att det bara var en ny smak igårkväll :).

Hon var så himla duktig igår när dom stack henne, både för pricktestet och även när dom tog venprovet för att skicka det på glutentest, sa inte ett ljud, bara tittade lite storögt på sköterskan, och efteråt så fick hon ett jättefint plåster, men en kanin på :D


Om någon nu vill ha en syndabock till denna icke ärftliga allergi så får den personen skylla på mig, för läkaren konstaterade även igår att jag är laktosintolerant :(.

Idag så ska v iåka in till stan igen, tätt på given nu hihihiii. Vi har nämligen utvecklingssamtal på både Sara och Emma idag :D, ska bli så skoj och höra hur bra det går för dom :D.

Nej, nu har jag inte tid att sitta här längre, utan önskar er alla en bra dag :D.

Puss & Kram

Kommentarer
Postat av: mormor

Inte ska man ha någon syndabock heller och varken Sara eller Emma är ju allegiska så ärftligheten kan nog vara lite sisådär. Men jätteskönt att ha fått en diagnos. Och vilket fint plåster hihihihi och bry dej inte om någon säger nåt puss puss

2009-11-10 @ 08:54:11
URL: http://pisiho.blogg.se/
Postat av: emma - mamma till meja

Vad skönt att ni fick veta hur det låg till. Hur är det med mjölkprotein allergi, kan man växa ifrån det som man kan med laktos?

2009-11-10 @ 09:30:44
URL: http://emmaoskrutten.blogg.se/
Postat av: emma - mamma till meja

Haha jaså du har mamma som namn när du kommenterar hos mej du ;)

2009-11-10 @ 19:20:39
URL: http://emmaoskrutten.blogg.se/
Postat av: Jenny - Mamma till Alde

Naw vilken duktig tjej!! Sprutor är ju aldrig roliga alltså.



Tack! För både bilderna och tavlan. det var så kul och den ska hängas upp i hennes nya rum sen =)



Jag ska försöka ta mig ett ett närmsta citygross då;) Jag älskar den affären, men typiskt så finns den inte här...hoppas de bygger fler lite här med.

2009-11-11 @ 00:13:46
URL: http://theyenny.blogg.se/
Postat av: Anki

Hej!

Tråkigt att höra att hon är mjölkallergiker. Fråga gärna om du vill ha tips och råd. Om hon inte gillar vällingen så kan du be om kalktabletter, det åt Olivia i början innan hon började gilla vällingen och bara ammade. Du måste få det på recept bara. Tyvärr finns det ingen fisk som är mjölkfri, du kommer snart märka att det inte finns mkt mat alls på burk som är mjölkfri tyvärr.....

2009-11-23 @ 13:12:32
URL: http://jagominmage.blogg.se/oliviasvardag

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0