30 april: Valborgsmässoafton :D

Höll ju på att skruva ihop möblerna igår och fick ihop alla utom ett skrivbord som jag inte ens brydde mig om at skruva ihop eftersom vi ska såga isär det så det blir smalare. Ska sätta det i vinkel mot det andra bordet framför bokhyllan så jag får lite mer yta att arbeta på sen. Tindra tycker om den nya hyllan och har lagt beslag på den nedersta hyllraden, som hon kryper in i, där har jag planerat att jag ska kunna ha olika kartonger med papper och kuvert sen i höst. Mot gaveln ska det stå en hurts med en skrivare ovanpå, kommer bli trångt men funktionellt och vad gör man när huset inte är större än så här :P.

Före... hur rörigt som helst :(


Efter.... dock innan "vinkelskrivbordet" och hurtsen och skrivaren kommit på plats


Solen skiner ute och enl dom nya väderprognoserna så ska det fortsätta vara fint väder hela kvällen, hoppas alla ungdomar som jag känner tar det lugnt ikväll :P. Ha en bra kväll.

Puss & Kram

Puss & Kram

29 april

Gårdagen blev en väldigt lång dag, vi åkte hemifrån strax efter 6 och sen var vi inte hemma igen förrän runt halv 9. Utbildningen var ok, först i början så var det väldigt rörigt men när vi var klara med uppgiften så gick jag igenom den med henne för att kolla av så att jag förstått det hela rätt och det verkade som om jag gjort det :O), men det kommer bli väldigt spännande när jag ska göra dessa rapporter själv första gången :P. När jag var klar där så mötte jag upp Tindra och Tommy på stan igen, vilket tog sin lilla tid eftersom varken Tommy eler jag är så där jättebra på att hitta i Stockholm :P, och så åkte vi till IKEA och köpte en massa möbler så att jag kan skapa mig en arbetshörna här hemma :O).

Idag så har jag tillbringat hela dagen med att skruva ihop dessa möbler och nu har jag bara ett skrivbord kvar att skruva ihop, hade tänkt att göra det nu när Tindra somnat men jag vet inte om jag orkar det, har så fruktansvärt ont i rygg och axlar :(. Har precis tagit en tabl. så vi får se hur jag känner när den verkar fullt ut :).

Imorgon är det sista april, och det var meningen att Annelie och Micke skulle komma hit och fira den med oss men tyvärr så kan dom inte komma imorgon :(, får se vad vi ska hitta på istället. Vad ska ni göra?

Ha en skön kväll :D.

Puss & Kram

27 april

Började dagen igår med att ta en lång och skön promenad och efter frukosten så åkte Tindra, Molly och jag ner till mormor och morfar. Vi blev kvar nästan hela dagen och medans Tindra sov lunch så hjälpte jag mormor rensa rabatten på framsidan, nu är ju varken hon eller jag någon älskare av att rensa men det gick jättebra och blev så fint :O). Medans vi var därnere så ringde Tommy och berättade att han köpt en timrad sandlåda som förhoppningsvis blir levererad i helgen, mina rabatter ligger i riskzon varje gång vi är ute på gården just nu :P.

Vi började dagen även idag med en långpromenad, det är verkligen plåster i själen att gå ute i skogen så där :O). När vi kom hem så krattade jag ur en del av hallonhäcken och Tindra grävde som vanligt i rabatten och den nyanlagda gräsmattan, det gör hon varje gång vi är ute och jag vänder ryggen till :(, ska verkligen bli skönt att få en sandlåda till henne :O). Idag så ska jag vara Piavakt, medans morfar åker in till stan. Ska även olja in grinden till gärdesgården så vi kan få upp den nu när gångjärnen är klara :D.

Imorgon så åker vi till Stockholm, jag ska på en minikurs ang en ny sak som jag ska ta över på jobbet, men eftersom tjejen som tar hand om det idag, slutar nu till månadsskiftet så är vi tvungen att ta "kursen" redan nu. Tommy och Tindra följer med ner och så  får dom roa sig själv medans jag är upptagen dom timmarna och sen på vägen hem så åker vi in på IKEA och köper lite kontorsmöbler så vi kan göra iordning en riktig arbetsplats åt mig här hemma, kan ju vara skönt att den är klar när jag ska börja jobba sen hahahaha.

Hoppas ni oxå har en solig och fin dag :D.

Puss & Kram

25 april

Vaknade först av alla i huset imorse, strax före 7 sen vaknade Tindra 10 över, så det var jag som mös med henne även imorse framför tvn :O). Var ett strålande väder ute även idag. Undrar om man vågar tro på att det är vår nu :P

Fick sällskap av Emma på promenaden ner till mormor och morfar, där vi blev bjudna på grillat och potatisgratäng, så gott och så skönt med en riktig långpromenad :O). Enda bakslaget är att jag fick skavsår på hälarna igen :(.

Imorgon så ska vi äntligen få airbagen urkopplad i bilen så vi kan sätta Tindras stol fram och då kan jag åka någonstan med henne själv :O).  Dom stora flickorna går till sin pappa imorgon igen och kommer inte hem förrän på söndag, kommer sakna dom lika mycket som vanligt :P.

Ha en bra kväll, själv ska jag mysa lite med dom nu :O).

Puss & Kram

24 april

Vaknade med migrän idag, men kändes lite lättare när det var blå himmel och strålande sol ute :O). Mös med Tindra i soffan framför tv, medans alla andra i huset sov. När kl var runt halv 9 så fick hon väcka Tommy, som skulle hjälpa mamma och pappa hämta pellets inne i stan idag, och eftersom jag hade migrän så fick han ta Tindra med sig när han åkte så jag kunde gå och lägga mig en stund till, så skönt :O). På eftermiddagen så har vi fixat lite ute i trädgården och sen kom Annelie hit, så jag kunde äntligen få prata lite om allt som händer just nu och som gör att jag inte mår så bra, så SKÖNT var det. Vi bestämde att dom ska fira valborg med oss, det ska bli så skoj :O). Nu på kvällen så har vi mumsat på chokladdoppade annans och bananbitar, så gooooootttttt, som Emma och jag fixade på eftermiddagen, tror jag ska göra det till valborg oxå :D.

Imorgon så är vi bjudna på middag nere hos mamma och pappa, tror jag ska ta en promenad dit om vädret tillåter :O).

Hoppas ni har en skön kväll.

Puss & Kram

23 april: Grattis sötaste Sara på 19 årsdagen <3 <3 <3

Idag fyller min sötaste Sara 19 år, längtar tills du kommer hem från skolan så jag får kramas med dig :O)



Igår så hade jag utvecklingssamtal med båda barnen och vilka fina omdömmen dom fick båda två, fortsätter dom så här resten av terminen ut så kommer dom ha en MASSA bokstäver i sina betyg. Är så stolt över dom båda två <3 <3 <3

Nu ska jg masa mig ut till frukostbordet och hoppas ni får en skön dag :O)

Puss & Kram

21 april

Idag så händer absolut ingenting här hemma, är så trött, har gräsligt ont i huvidet och mår fortfarande dåligt i största allmänhet :(. Var meningen att vi skulle åka och handla idag, bl.a blommor, plastmöbler till förtältet och naturligtvis mat men Tommy kunde inte komma ifrån idag så förhoppningsvis så kan vi åka imorgon istället, eller vi måste kunna göra det för sen ska han åka med i lastbilen på fredag och sen börjar han jobba på måndag. Det blir roligt för honom :D.

Humöret blir ju inte direkt bättre av att man tittar ut för nu snöar det här hemma :(, men har ordspråket "Efter snö kommer solsken" i åtanke och då vaknar hoppet igen hahahaa

Hoppas ni får en skön eftermiddag :O).

Puss & Kram

20 april

Har inte orkat blogga på ett par dagar nu, mest beroende på att jag varit känt mig lite nedstämd och deppig, men måste försöka ta mig i kragen och inte gräva ner mig i det som hänt utan se till allt underbart som jag har här i livet :O).
* Har tre helt fantastiska döttrar <3
* En underbar man som älskar oss allihop så oerhört mycket och som jag älskar lika mycket tillbaka <3
* En urgullig hund som dock kan bli lite "hjärndöd" när hon löper hahahaaa
* Superbra föräldrar som alltid ställer upp i vått och torrt
* Gulliga svärföräldrar som oxå dom ställer upp så fort vi behöver
* Vänner som verkligen är VÄNNER som finns där när jag behöver prata
* En jätterar svägerska
* Tommy har fått jobb :O) :O) :O)
* Och så ni alla som läser min blogg, blir så glad när jag ser hur många ni är varje dag :O)

Ja som ni ser så har jag väldigt mycket bra saker i mitt liv som jag bara behöver påminna mig själv om lite just nu :O).

Igåreftermiddag så lånade Tommy Unnimogen (det är en lite lastbil) och så åkte vi till tippen och köpte jord till rabatten och gissa om Tindra var lycklig när hon fick vara med och åka i den :D. Nu på eftermiddagen så ska vi fylla rabatten så det bara är att köpa växter till den och plantera, men det är sånt som jag klara att göra själv :D, vilket är bra för fr.o.m nästa vecka så kommer Tindra och jag att få klara oss själv väldigt mycket :P, men det kommer att gå så bra :O).

Sötaste boxarbruden :D


Ha en skön eftermiddag :D.

Puss & Kram

17 april

Orkade inte blogga nåt igår. Natten var helt kaosartad, men det var väl väntat eftersom vi varit ute och åkt flera gånger denna vecka och det har blivit sent åt Tindra flera dagar. I allafall så hjälptes Sara och jag åt med att städa husvagnen på insidan medans Tommy tvättade den grundligt på utsidan, så nu är den jättefin och luktar så gott på insidan :O), på kvällen åt vi Thaimat och Ben and Jerry glass och det var så gott och jösses vad mätt vi var allihopa :O).

Idag så kom Tobbe, dom stora tjejernas kusin, hit och hämtade dom för dom skulle till Borlänge och spela bowling och gå på bio sen, får väl se om dom kommer hem inatt eller om det inte blir förrän imorgon. Tommy och jag har varit och hämtat lite stolpar som vi ska använda till rabatterna och gången, så imorgon kanske vi hinner göra klart den L-formade rabatten nedanför köksfönstret och altanen, sen ska vi köpa matjord på tippen och fylla i där och sen är det bara att plantera :O). Har så mycket planer för den rabbaten hoppas bara att det blir lika bra som jag tror :D.

Nu ska jag gå och laga mat. Hoppas att ni alla får en skön lördagskväll :O).

Puss & Kram

15 april

Idag så var vi ner till Örebro och hämtade hem vår nyaste "familjemedlem". En Kabe Smarags GL 540 -85 som är jättefin. Hon är LITE småfuktig i ett av hörnen, men det ska Tommy fixa i vinter. I övrigt så är hon ljus och fräsh, dynorna ser nästan oanvända ut, har en modern kassettoa (ser ut som en vanlig toalettstol), beiget förtält med nerfällningsbar front :O). Så i sommar ska vi ut och campa, kanske kan jag lura ut Tommy på en premiärtur redan sista april hahahahaaa. Tindra var lika duktig i bilen även idag :D.



Stora gruppen fram


"Lilla"(120*190cm) gruppen bak


Morgondagen skall tillbringas ute i vagnen och städas, för det var lite sisådär gjort tycker jag :P, men det gör inget för man vill ju iallafall städa ur själv innan man använder den :P.

Men visst är hon fin? :O)

Ha en skön kväll.

Puss & Kram

13 april

Vi håller på att leta husvagn och hade sett en som verkade jättefin, den fanns i Arvika. Så vi tog beslutet att åka och titta på den. Tyvärr så visade det sig att den var murken i ett av hörnen bak så den fick inte flytta hem till oss, så nu får vi fortsätta leta ett tag till, så småningom så kommer ju den rätta vagnen att dyka upp, eller hur :O). Tindra var hur snäll som helst i bilen, vi åkte totalt ca 70 mil idag och hon var bara lite gnällig i ca 30 minuter, helt fantastiskt :O). Lovar gott inför semestern då vi ska åka upp till Piteå, blir väl ca 80 mil enkel resa.

Nej nu är det dags för sängen. Sov gott alla glada :D.

Puss & Kram

12 april

Vaknade till ytterligare en strålande dag :O). Tänk att bara solen skiner så känns livet mycket bättre och roligare :D.

Igår så avnjöt vi det sköna vårsolen ute på altanen och grillade korv tillsammans med mormor och morfar. Tindra sprang omkring nere på gräset i sina nya fina galonbyxor som farmor var snäll och köpte till henne förra veckan. Farfar var hit på förmiddagen och hjälpte oss att flytta ut gungställningen på grusparkeringen eftersom gräsmattan är så himla blöt just där den står i vanliga fall, så nu kan vi gunga utan att slita på den nysådda BLÖTA gräsmattan :D. Vi sålde Tahoen igårkväll till en gammal bekant igårkväll, la ju ut annonsen på FB oxå och på så sätt hittade han den så nu har Monsterjam (mitt smeknamn på Tahoen) en ny familj :D.

Imorse så följde Tindra, Molly och jag med Tommy ner på verkstaden och tog en lång och skön promenad hem igen :O), och sen på eftermiddagen när Sara och Emma kommit hem från skolan så tog vi en promenad till gamla skolan och lekte i deras lekpark :O), det var väldigt uppskattat så dit får vi gå fler gånger :O).



Ha en skön kväll :D.

Puss & Kram

10 april

Vi hade ju blivit erbjudna att gå på Förberedande inför minisim, eftersom dom inte skulle ha någon babysim steg 3 eller 4, så vi åkte glatt dit för att prova :D. Men när vi kom dit så var alla dom andra barnen mellan 3 och 4 år och när jag pratade med ledaren så visar det sig att det är inte alls förberednade utan fortsättning på minisim så det blev ju alldeles för avancerat, så vi valde att hoppa över. Känns lite trist att inte gå på något babysim men vi får väl försöka åka och bada uppe på Lugnet istället och då kan vi ju bada hela familjen så det blir nog bra det med, gäller bara att vi verkligen kommer iväg :O).

Ikväll så slipper jag laga mat, för Tommy har sagt att han ska laga Quissadillapaj, så himla gott :O).

Tindra har börjat säga off varje gång hon ser en hund och just nu så sitter hon mellan Sara och Emma och tittar på hundfilmer som ligger ute på Youtube, så det är ett massa offande nu :D.

Ha en skön helg.

Puss & Kram

8 april

Idag så är det trökväder ute så vi tar en innedag här hemma, tror att vi ska ta och baka nåt gott, får sen om dom stora tjejerna vill hjälpa till :P. Det är helt slut i frysen och det är så tråkigt att inte kunna bjuda på nåt alls när det kommer fikabesök :(. Ikväll så ska vi laga en lite godare middag, vi hann ju inte med igår och dessutom så åkte Sara in till stan, men hon sitter på bussen hem nu tillsammans med en av Emmas kompisar så då passar det ju extra bra med god mat och en god efterrätt :D. vi lyxar till det med tacos och Gino, är så gott och ändå så himla enkelt :D.

Skulle igentligen jobbat med gudfars bokslut just nu men får inte tag på supporten så jag kan få hjälp med programmet så det får jag göra imorgon istället :P.

Här kommer lite kort från igår:
Gammelmormor och Tindra


Pratar med Sara i telefonen


Bus på skötbordet


Ha en bra eftermiddag :O)

Puss & Kram

7 april: Påminnelse om 2 tävlingar



"Jag tävlar om en bebis/familj fotoram hos Knoddenojag,
tävla HÄR du med"

Avslutas 12 april

"Jag tävlar hos knoddenojag om 500kr hos hejbaby,
tävla
HÄR du med!"

Avslutas 30 april


7 april: 3:årsdagen <3

Grattis till Tommy och mig på våran 3:årsdag :O). Älskar dig raring <3 <3

Idag så åkte vi upp till min mormor i Orsa och hälsade på, och vad glad hon blev :O). Vi hade med oss muffisarna som vi bakade igår och en flaska saft och sen hade vi mysfika tillsammans med henne. Tindra var i sitt esse, Tommy fick springa efter henne från mommes säng och ut till fotöljen hur länge som helst :D.

Sara övningskörde hela vägen upp och hon var så duktig, det var väl bara alla rondeller som var lite knepiga, men dom får hon snart kläm på :D.

Nu är det Greysan, så ni får ha en bra kväll och så återkommer jag med bilder imorgon istället :D

Puss & Kram

6 april

Vaknade till strålande sol och klarblå himmel, så underbart :O). När det var dags för Tindra att sova lunch så tog Emma och jag en promenad i det underbara vårvädret :D. Jag har ett skavsår på ena hälen som tyvärr inte vill läka helt och det blev värre idag igen och då var Emma så snäll, så vi bytte skor, så nu har hon oxå skavsår stackarn :(. När Tindra sovit klart så lekte on och Emma i snön en bra stund, byggde snökakor, åkte bob och gungade, så roligt :D.



På eftermiddagen så kom mormor och morfar hit på en fika, alltid lika trevligt :O). På kvällen så bakade vi muffins och använde våra nya superfina muffinsformar som jag vann förra veckan :O).

Appelsin/chokladmuffins.... mums....


Ha en bra kväll :d.

Puss & Kram

5 april

När jag vaknade imorse så var det mulet men ca +6, så vi bestämde oss för att ta samma promenadslinga som igår, men när vi kommit halvvägs så började det snöa och innans vi var hemma igen så vräkte snön ner och sen har det snöat mer eller mindre hela dagen :(

Idag så har vi haft tindras farmor och farfar här på mat. Igår så var farmor jättesnäll och köpte ett allväderställ åt Tindra då hon saknade regnbyxor och det behövs verkligen nu, tack snälla för det :D.

När jag läste expressen igår så fick jag syn på att man kunde skicka in påskkort på deras nätupplaga så det gjorde jag, kolla här http://www.expressen.se/Nyheter/1.1528033/paskkarringar?entryId=589837&image.arcive.page=1

Nu ska jag lägga lillpluttan så jag hoppasni får en bra kväll ::O).

Puss & Kram

5 april: Tävlingar

"Jag tävlar om en bebis/familj fotoram hos Knoddenojag,
tävla HÄR du med"

Avslutas 12 april

"Jag tävlar hos knoddenojag om 500kr hos hejbaby,
tävla
HÄR du med!"

Avslutas 30 april


4 april

Vi hade en kanontrevlig eftermiddag och kväll igår med god mat och trevligt sällskap och som pricken över i:et så hade vi strålade sol så vi kunde sitta uten en bra stund och njuta :O).

fick sovmorgon imorse, så skönt. När jag tittade ut så sken solen så bara vi ätit så gick vi en riktigt långpromenad, vi var nog ute i ca 1,5 timme och när vi kom hem så var det dags att åka ner till byn och hämta dom stora tjejerna som kom med bussen. Det är så skönt att dom är hemma igen. Efter att vi varit ute och övningskört, som dessutom gick jättebra, så tog vi en kortare promenad hela familjen tillsammans :O). Håller tummarna för att vi får en lika skön dag även imorgon.

Ha en bra kväll :D

Puss & Kram

3 april: Glad Påsk

En riktigt Glad Påsk önskar vi er alla

 

 

Idag så är vi bjudna på påsklunch nere hos mormor & morfar, så vi är alldeles strax på väg ut genom dörren :D. På eftermiddagen så kommer Annelie, Micke, Jessica, Jonas och ev farfar hit och då ska vi grilla hel älgbiffrad och till efterrätt blir det Gino, Jessica skulle göra en varm dipp som vi skulle ha till förrätt, den ska bli väldigt spännande att smaka :D. Och kan ni tänka er att nu håller det på att spricka upp och bli soligt, så vi kommer att få en solig och skön dag även i år :O).

Ha en jätteskön dag :O).

Puss & Kram


1 april

Tindra tog en liten sovmorgon till halv 8 imorse trots det så var jag så trött att jag bara inte orkade gå upp utan Tommy gick upp och lät mig sova en stund till så min dag började inte förrän 9, så skönt :O). Medans jag låg där och mornade mig så tänkte jag att bara vi ätit frukost så skulle vi gå en långpromenad allihop tillsammans men den planen gick i stöpet för regnet bara vräkte ner :(.

Idag så kommer farmor och farfar hit på middag så just nu håller Tommy på och gör en rabarberpaj som vi ska ha till efterrätt, till varmrätt har jag gjort köttgryta som är gjord i lergrytan, så gott, mums :O). I övrigt så blir det en jättelugn dag :D.

Vi tittade på Sandhamn igårkväll, det är en ny serie som handlar om båtlivet och livet på Sandhamn. Tyvärr så verkar det som om den här serien kommer konkurera med serien om Ullared i kvaliten, blev riktigt besviken, men nu var det ju första avsnittet igår så jag hoppas verkligen att det blir bättre.

Hoppas ni får en trevlig eftermiddag :D.

Puss & Kram

RSS 2.0