29 juni: Kvällsdop

Efter att ha suttit inne hela dagen och jobbat på med boksluten, så bestämde jag att vi skulle åka och ta oss ett kvällsdopp efter maten och gud så skönt det var :D. Vi brukar åka till en liten tjärn som heter Eliastjärn och det är alltid någon grad varmare i vattnet där än det är på övriga ställen här omkring, idag så visade termometern på 24,5 grader i vattnet och det kan man ju inte klaga på :P




Idag så kom även fler smaker till min Tassimoapparat så nu ska det drickas godis haha. Tommy är till verkstan och ska fixa upphängningssaker till hammocken, vi har bestämt att skippa benen och istället hänga upp den i taket ute på altanen. När den är på plats så ska vi sitta där och njuta av en kaffedrink och titta på solnedgången innan det är dags för sängen :).


Ha en skön kväll.

Puss & Kram

28 juni: Äntligen * 2 = :D

Idag så har jag äntligen fått krama om min gulliga Jessica igen :D. Hon valde att flytta tillbaka till oss igen efter några månader nere i Australien och idag så kunde vi äntligen ses igen.

Tindras farmor och farfar hämtade Tindra från dagis idag så jag kunde jobba lite extra, och sen så bjöd dom på mat när jag skulle hämta upp henne och då fick jag min efterlängtade varmrökta lax med en romsås som jag rörde ihop och till efterrätt så fick vi jordgubbar och glass och jösses vad jag åt, tror magen står i 7 hörn nu hahaha.

Nu ska jag gå ut och sätta mig i svalkan på altanen :D.

Hoppas ni haft lika bra dag som jag :P.

Puss & Kram

27 juni: Vardag igen :( men bara 3 veckor kvar till sem :D

Jaha så var det vardag igen då :(, känns inte alls nå skoj men tack och lov så är det bara 3 vockor kvar innan vi har 3 veckors semester tillsammans :D.

Vi har iallafall haft en helt fantastiskt skön midsommar, lilla familjen och jag :). När vi tittade på vädersiaten i lördags så skulle det bli fint väder så vi bestämde oss för att stanna kvar en natt till på sjön, dock så hade vi inte mat med för det så vi åkte in till Slussen och tog oss en promenad upp till Willys och shoppade lite, sen åkte vi ut till en ö som heter Dejstolen och la oss där, och jag måste verkligen ge Falu kommun en eloge för jösses vad fint dom gjort det där ute. Nu blev det inte så där superfint väder på lördagen, men det gjorde inte så mycket för det var mysigt ändå, och igår så vakande vi upp till strålande sol och när vi kapellade av båten så säger Tindra helt spontant "å så vackert det är här", efter frukosten så fick hon ta årets första dopp i sjön och det v ar ju naturligtvis jättekul :D, och det var ju inte så där jättekallt i vattnet heller 19,6 gr. När hon sovit lunch så var det tyvärr dags att börja dra sig hemöver igen och då så var det min tur att köra igen, det är verkligen jättekul och köra och snart så har jag nog fått kläm på trimplanen och allt det där med hahaha, men än så länge så lämnar jag över till Tommy när vi kommer fram och ska lägga till vid bryggan, men har bestämt mig för att det ska jag oxå lära mig för gud så roligt det ska bli och se vissas min när det är Tommy som är hoppilandkalle och inte jag hahah. Sen kan det ju vara bra och kunna ändå om något händer och Tommy inte kan...

Nejhä om man skulle fortsätta lite till med boksluten nu då innan det är dag att hämta upp lillhjärtat.


Hoppas ni har en skön dag i solen.

Puss & Kram

25 juni: midsommarfirande

Igårmorse så tog vi en rövare och åkte ut med båten fast dom lovat regn på alla vädersaiter och visst fick vi lite regn och det var mulet mesta delen av dagen men på kvällen hade vi sån tur att det sprack upp och blev jättefint :-D. Så efter att dom åkt förbi med rankan så åkte vi ut till en av Runns öar och la till där, startade grillen och snart kunde vi avnjuta grillad fläskfilé, potatissallad och sallad :-*. Medans vi fixade med maten så gick tindra balansgång runt runt runt grillstaden. Trist nog så kom det ett lite större partysällskap och la till vid samma brygga och drog igång världen hålligång till långt in på natten :-S, men trots det så hade tommy och jag det riktigt mysigt :-D. Hoppas ni också haft en bra och mysig midsommar. Puss & Kram

24 juni: Glad Midsommar

Vi önskar er alla en riktigt GLAD MIDSOMMAR :D

Bjuder på en bild från förra året och håller tummarna för att vi får lika fint väder iår :)

Puss & Kram

23 juni:BVC + Vägning nr 19 + Leklandet

Eftersom vi skulle vara på BVC 8,45 så tänkte jag att vi kunde få unna oss en liten sovmorgon och ställde därför inte klockan igårkväll, Tindra brukar vakna runt 7 så det var ju lugnt. Tji fick jag för imorse så vaknade hon inte förrän kvart i 8 så det blev lite småbråttom hahah. Men vi hann iallfall dit i tid och Tindra var så duktig och visade syster hur mycket hon kunde prata och precis som oss så tycket syster att hon var väldigt duktig och pratar väldigt rent :). Sen hade hon vuxit jättemycket och följer sin kurva precis som förut, nu är hon 92 cm och väger 14,2 kg. Min stora lillla tjej :D.

Hann hem och vända innan det var dags att åka in till vägningen och jag tror jag kommit in i ett väldigt bra flyt just nu (peppar peppar ta i trä ;)). Vågen visade på minus 1 kg idag.

Emma kom till VVmötet och skulle ta hand om Tindra medans jag var med på mötet men efter en liten stund så började Tindra springa fram och tillbaka så då åkte vi upp till Sportys Lekland och det var verkligen en höjdare tyckte Tindra. Och nog kommer det bli fler gånger som vi åker dit för jösses vad ungarna kan härja runt där, dock så ska jag inte ha nylonstrumpbyxor nästa gång för det gick inte fort i rutchekanan med dom på :P. Efter en stunds spring upp och ner i alla gångar så blev dom törstiga och eftersom Emma var så snäll och hjälpte Tindra när hon skulle dricka så ville Tindra hjälpa Emma också sen :D.
 

Hur ska ni fira midsommar?
Hoppas ni får en glad och bra midsommar :D

Puss & Kram

22 juni: Ledig i 4 dagar :D

Imorgon så har vi 2,5 årskoll på BVC och bland annat så går dom igenom talutvecklingen och där är hon jättelångt framme enl oss här hemma, ska bli skoj och höra vad syster säger. Ska även bli väldigt roligt att se hur mycket hon väger och hur lång hon är, är ju ett helt år sen sist nu.

Men eftersom vi har BVC mötet på morgonen och sen har jag VV mitt på dan så insåg jag att jag skulle inte hinna jobba något så jag körde på med en heldag idag och kan därför vara ledig hela dagen imorgon och det innebär att jag har en 4 dagars ledighet och jösses vad skönt det ska bli :D. Hoppas på bra väder också så vi kan vara ute mycket.

Tommy är på verkstan och håller på med båten och jag sitter i soffan och smaskar i mig en helt fantastisk melon som heter Piel de sapo, även kallad grodskinsmelon (det låter inte så mysigt, men den är så GOD)

Köp den och prova, har svårt att tro att ni kommer bli besvikna :P.

Ha en skön kväll.

Puss & Kram


22 juni: Lyx :)


21 juni: Äntligen här nr 2 :D

Ja idag så har den faktiskt kommit, har längtat så efter att få packa upp den och mysa lite med den. Pratar naturligtvis om min nya Tassimo, som jag fått köpa för halva priset genom Buzzador. Och hade sån tur att jag hade presentpengar även till den :D. Visst är hon fin ...

Tommy och jag har invigt den nu på kvällen, Tommy med en Marabouchoklad som var ljuvligt god och jag med en Latte Macchiato och äntligen så var det gott med kaffe igen :). Om man registrerar sig på Tassimos hemsida så får man ett presentkort på 200 kr så det har jag också hunnit utnyttja och beställt hem en hel massa olika smaker så nu ska det både njutas och buzzas här hemma :P.

Den delen av dagen var bra, men tyvärr så var det en mindre bra del också idag eller rättare sagt skitdålig del och det var på förmiddagen när min massör skickar ett sms och frågar var jag är, jag hade totalt förträngt att det var idag och var helt inställd på att det var nästa onsdag och som jag längtat till den, nu gick jag miste om hela massagen eftersom jag är så klantig :(, och det blir ingen ny förrän tidigast i slutet av juli.

Men tror iallafall att min mysiga kaffestund + en helt underbart skön promenad med lilla familjen i kvällsolen ändå väger över :D.

Hoppas ni haft en bra dag.

Puss & Kram

20 juni: Äntligen så är den här :D

Idag så skulle jag äntligen få min nya arbetsdator, som jag har väntat och längtat efter den. Hade inte så många önskemål utan det var numlock delen som var viktigast, förutom att den ska fungera som den ska, naturligtvis. Men när min tekniker kom med den idag och packade upp den så kunde jag inte hålla tillbaks ett litet förtjust skrik för det visade sig att han beställt en RÖD dator åt mig och den är hur snygg som helst, blev alldeles kär i den vid första ögonkastet :D. Och sen har den ju numlock oxå som pricken över i:et och tangenterna är jättemjuka och behagliga, skärmen är en 17,5" så den är helt gigantiskt mot den förra som "bara" var en 15", och en annan rolig sak den har är fingeravtrycksminne vid inloggningen hahah,  ser verkligen fram mot min nya relation :P.

Visst är den snygg :D.

Har dessutom hämtat ut mitt jättefina halsband som jag beställde för ett av presentkorten jag fick när jag fyllde år, och blev supernöjd även med det och eftersom det blev lite pengar över så blev det en dörrskylt inhandlad oxå :D



Ha en bra kväll.

Puss & Kram

19 juni: Bamsetrosor

Hade tänkt att vi skulle ta tag i det här med blöja och pottan på semestern, men i torsdags när Tindra och jag kom hem från dagis så talade hon om att nu ville hon sluta med blöja och bara ha trosa på sig :D. Så det har vi hållt på med hela helgen och för det mesta så går det jättebra, några missar har det varit, men man kan räkna dom på en hands fingrar så idag när vi var in till stan för att släppa av Sara och Emma hos deras pappa, så åkte vi till Kupolen och köpte Bamsetrosor, för såna önskade Tindra sig. Tyvärr så fanns det inte så många i hennes storlek men efter MYCKET letande så lyckades jag ändå hitta 2 par.

Dock så gillar hon inte pottan utan ska sitta och balansera på toaletten så idag köpte vi en toalettsits, för att underlätta för henne.

Nu får vi se hur lång tid det tar för henne att bli torr även på dagis, skulle tro att det tar lite längre tid eftersom hon leker så intensivt när hon är där. Min duktiga lilla stora flicka <3.

När vi kom hem så sken solen så då passade vi på att plantera några pionknölar som vi fått av svärmor och flytta lite andra blommor till andra ställen på tomten. Och vad skönt det var att kunna vara ute i solen igen, efter flera dagar med bara regn :D.

Hoppas ni haft en bra helg.

Puss & Kram

18 juni: Bag of Taste

Idag så har det regnat här hela dagen så vi har tillbrigat dagen inomhus och det börjar märkas på Tindra nu, hon börjar bli rätt så rastlös. Vi får väl se om hon somnar som hon ska ikväll, med bara inomhuslek i benen :P

Jag är med i Buzzador och har turen att få delta i kampanjen om Bag of Taste, det är en kryddpåse som förutom kryddor innehåller en stekpåse. Måste erkänna att det var ett jättesmidigt sätt att laga mat på. Vi delade kycklingfiléerna i 6 bitar, la dom i stekpåsen, hällde på kryddblandningen (idag Barbecue) och skakade rund ordentligt, och sen var det bara att stoppa in i ugnen på 180 grader i 30 minuter. Sen var det bara att ta ur bitarna ur påsen och servera, och gott blev det också :D.

Nu har jag några påsar (4 st) som jag tänkte dela ut om intresset finns, så det är bara att säga till så skickar jag en till dom 4 första som vill ha :D.

Om ni också vill vara med i Buzzador och få prova på en massa roliga nyheter och även få prover som ni kan dela ut till era vänner så kan ni anmäla er via denna länk :)
www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=SE&refstr=tiemsa

Vill ni läsa mer om Buzzador så kan ni göra det här
www.buzzador.com?refstr=tiemsa&lang=SE

Puss & Kram

16 juni: Vägning nr 18

Idag så är det ju vägning precis som alla torsdagar och det var nog första gången på flera veckor som jag var stensäker på att det skulle bli ett minus, vilket det också blev, dock "bara" 0,5 kg så mitt delmål som jag satt upp till midsommar kommer jag tyvärr inte kunna ro iland då det fattas för mycket för att det ska vara rimligt på en vecka (1,8 kg) men det är ingen fara skedd kommer ju nå dit inom dom närmaste veckorna :D.


Efteråt så mötte jag upp mina älskade stora flickor och så gick vi på Kina och åt, dom bjöd (det var min 40 årspresent från dom) och gud så gott det var. Efter maten så gick vi och shoppade loss bland reakläderna och vi hittade massor av fina sommarkläder till Tindra och sen gick vi och avslutade våran myseftermiddag med en glass på fiket. Tack snälla Sara och Emma för en mysig eftermiddag <3 <3

När jag väl kommit hem så bröt sig migränmonstret fram på riktigt så nu är jag riktigt dålig och ska nog snart försöka krypa ner i sängen.

Hoppas ni andra har en bra kväll.

Puss & Kram

15 juni: Läkarbesök

Idag så var det dags för läkarbesöket där blodproverna skulle gås igenom och alla såg jättebra ut, jag hade till och med sänkt kolesterolvärdet från 5,5 till 4,4 och det kan jag tacka Tindras mjölkproteinallergi eftersom Soya och havreprodukterna sänker kolesterolet :D. Eftersom vi har våran företagshälsovård i Ludvika så gick hela min arbetsdag åt :P. Dock så hade läkaren inga ideer om vad jag kunde göra för att bli mindre yr, utan det vara bara att fortsätta med träningen och dricka mycket vatten, det var iallafal inget farlig och det var ju bra, men lite drygt att inte kunna åtgärda omg.

När vi hämtade posten idag så låg det ett brev där till Tindra och det var från Jessica, gissa om Tindra blev glad. Hon höll sitt brev i ett fast grepp hela vägen hem och sen när vi öppnade det så låg det en jättefin bok om delfiner i med en liten hälsning från Jessica till Tindra i och dessutom fanns det en fingerkängrudocka som Tindra skulle ha på sig resten av dagen :D. Tack snälla du <3


Har fått önskemål om recepten på mina gifflar och bullar som jag bakat dom sista dagarna så här kommer dom. Ett litet tips till er är att ta dubbla satsen med fyllning i gifflarna och även dubbla mängden skinka i bullarna :D.

          Skinkgifflar 12 st
         
 
 
Ingredienser
 
  1/2 pkt Jäst   
  1/2 dl Vatten   
  50 g Margarin flytande 80%   
  2 dl Gräddfil 12%   
  1 tsk Salt   
  1 tsk Socker   
  2 st Ägg   
  8 dl Vetemjöl 

Fyllning  
  150 g Skinka   
  100 g Mjukost (smältost) max 10%   

Instruktioner

  • Smula jästen i en bunke och häll över det ljumma (37 grader) vattnet, rör om så att jästen löser sig. Tillsätt gräddfil, margarin, socker, salt, de uppvispade äggen och nästan allt mjöl. Arbeta samman till en smidig deg som får jäsa övertäckt ca 40 minuter. Knåda degen på bakbordet och dela i två delar. Kalva ut varje del till en rundel. Sporra sex trekanter. Lägg på skinka och bred på en klick ost på varje bit. Rulla ihop mot spetsen till en giffel. Lägg på bakpappers klädd plåt, låt jäsa ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ugn 250 grader ca 8-10 minuter. Går utmärkt att frysa.
Pizzabullar 30 st


Ingredienser

 
  5 dl Lättmjölk 0,5%   
  1 dl Margarin flytande 80%   
  1 pkt Jäst, 50 g   
  1 tsk Oregano   
  1 msk Socker   
  1 1/2 tsk Salt   
  13 dl Vetemjöl   

Fyllning
  50 g Rökt skinka
1 burk champinjoner   
  1 st Lök, gul   
  1 klyfta/klyftor Vitlök   
  1 tsk Olivolja 
2 msk Oregano  
  4 dl Tomater krossade   

Instruktioner

  • Värm mjölk och margarin till 37 grader. Rör ut jästen i lite av mjölk och margarinvätskan. Fyll på med 1 tsk oregano, socker, 1 tsk salt och vetemjöl. Arbeta till en deg. Jäs ca 45 min. Skär kalkonen i små bitar. Hacka lök och vitlök. Fräs i olivolja. Tillsätt krossade tomater, 2 msk hackad oregano, hackad basilika, resten av saltet och peppar. Låt puttra ca 10 min. Låt svalna. Tag upp degen och knåda den en aning. Dela i 3 delar, kavla ut varje del till en rektangel. Lägg på tomatsås (undvik alltför mycket vätska) och hackade oliver. Rulla ihop och skär varje rulle i bitar.

  • Lägg dem i muffinsformar. Låt jäsa ytterligare 30 min. Pensla med ett uppvispat ägg, strö över lite parmesan på varje bulle. Grädda i 225 grader 8-10 min.


Puss & Kram


 




14 juni: Pizzabullar

Idag har det regnat hela eftermiddagen men det gjorde inte så mycket för jag har ändå stått inne i köket och bakat :D. Idag så blev det pizzabullar och jösses så goda dom blev, så såna kommer det också att bakas fler av. Anledningen till dessa bak är att jag letar pp-billiga lättluncher som vi kan ha med oss till stranden eller om vi ska åka långt. PP är det värdet som man mäter all mat i enl viktväktarna och eftersom jag har ett begränsat antal pp som jag får äta varje dag så blir det ju lite extra viktigt hur många varje sak har. Dessa bullar är superbilliga, endast 3 pp/st att jämföras med gifflarna som jag gjorde igår som är värda 6 pp/st (dock var dom lite större) :D.



Nu ska jag frossa i jordgubbar :D


Puss & Kram

13 juni: Vilken dag :)

Har haft en bra dag idag. Började med lite sovmorgon och sen gick jobbet riktigt bra, kom framåt i bokslutet :). Kunde dessutom jobba hela dagen eftersom vi inte haft någon åska alls idag :D. När jag hämtat hem lillhjärtat så satte jag igång en deg för att baka skinkgifflar och precis när jag började grädda dom så kommer Tommy hem med en hel platta jordgubbar så nu har jag en massa smootiebär igen :D. Och som pricken över i:et så frossade vi ordentligt i jordgubbar och grädde framför tvn, kan inte bli ett bättre avslut på denna dag.

Såna här kommer det bakas oftare här hemma....


Så goda ... och snart kan vi plocka våra egna i landet :D


Puss & Kram


12 juni: Åska mer eller mindre hela dan :/

Ja idag så har det åskat mer eller mindre hela dagen, men själva regnovädret kom inte förrän vid lunch och höll väl i sig i runt 1,5 timme och eftersom jag mådde skit idag så gick jag och la mig samtidigt som Tindra och sov lunch jag med. Mådde betydligt bättre efteråt men orkade inte komma på nåt att laga till middag så då kom Tommy på den ljusa iden att vi åker till Torsång och äter och sitter en stund och myser och suktar medans alla fina båtar åker förbi. Så så fick det bli :D.

Efteråt så blev vi bjudna på glass hemma hos mormor och morfar på deras altan och Tindra sprang som en liten tok runt runt på deras gård.

Idag så har det blåa nätet kommit på plats över vårat jordgubbsland så nu kan inte fåglarna äta upp dom för oss och medans vi monterade det så fick vi syn på att vi har några riktigt stora kart som borde hinna bli klara lagom till midsommar. Vilken lyx att kunna njuta av egna jordgubbar då :D, håller tummarna för att det blir så.

Nu ska jag hjälpa Tommy maskera 2 hjälpa som han ska måla åt en kompis.

Puss & Kram

11 juni: Trädgårdsarbete och Rabarberpaj :D

Denna underbara sommardag har tillbringats även den ute i trädgården med en massa arbete, jag har grävt upp ett hörn av gräsmattan och dit ska vi flytta både den gula och blåa Irisen och även ett annat konstgräs som jag hittade växandes i hallonhäcken, men det blir nog lite senare i sommar för först så måste tidningspappret som vi la ner i jorden multna, det gör vi för att ta död på alla gräsrötter som finns kvar. Tommy har fyllt diket utanför gärdesgården så nu ska det bli gräsmatta även där men poängen där är att vi ska kunna klippa med åkgräsklipparen där med, vilket inte gått tidigare.

På eftermiddagen så började det ju så klart åska och höll på i någon timme och när den drog vidare så blev det lika varmt ändå så då tog vi fram vattenspridaren som Tindra fick springa omkring och leka i en bra stund, uppskattades mycket :).

Mitt lilla busfrö <3


Rabarberpaj

Nytt recept för dagen, la till lite cocos under smuldegen, ska bli spännande att se hur det smakar, men har på kän att det borde bli super :D.

Puss & Kram

10 juni: Varför är det så svårt att bete sig som folk?

Har så svårt att förstå att det ska vara så himla svårt för vissa att bete sig som folk. När jag var liten så jag fick alltid höra av min mamma att man ska behandla andra som man vill bli behandlad själv och det mottot lever jag fortfarande efter så därför förstår jag inte varför vissa människor beter sig illa mot andra och bara ser till sig själva hela tiden. Fast jag visste redan den 27 maj att det var jag som skulle få skit (fast det faktiskt inte var jag som sa något) så blev jag ändå ledsen idag när det verkligen blev så. Kan inte ens glädja mig längre åt presenten :( och kunde jag så skulle jag lämna tillbaka den och sen gå därifrån och aldrig mer sätta min fot där, tyvärr så funkar inte verkligeheten på det viset.

Vi har varit utan internet i 2 dagar nu då dom grävt av en kabel som dom sen hade svårt att lokalisera så därför kunde jag inte uppdatera något igår. Men eftersom det var torsdag så var det ju VV och vägning och även denna veckan så var vågen snäll (trots att jag var värmesvullen) och pekade neråt med - 0,6 :D.

Tror jag ska använda mig av något annat som symbol än margarinpaket, har ni något roligt förslag?

Håller tummarna för att vi får fint väder även denna helg så vi kan mysa runt på tomten och bada mycket i poolen, och förhoppningsvis bli klar med växthuset också :P. Vad ska ni hitta på för roligt?

Puss & Kram

8 juni: Ny erfarenhet!!

Jaha så fick man det bekräftat att man passerat 40årsgränsen idag, var på min första mammografi och det kan jag lova att det var en ny erfarenhet haha, gjorde inte ont men skönt kan man ju inte heller påstå att det var :S. Det är nog en av dom få undersökningar som måste bli lättare med åren hahaha

 
(bliderna är googlade)

På eftermiddagen så åkte vi till Kupolen för att titta efter nya skor till Tindra och ett par shorts till mig och vi hade sån tur att vi hittade båda. Tindra fick ett par jättefina ballerinaskor, som hon tyvärr fick ett litet litet skavsår av, så imorgon blir det skavsårsplåster och tunna strumpor så hon inte får fler innan skorna är ingådda.


Dock så upptäkte jag att jag fått fel storlek på shortsen med hem så Tommy åkte dit en gång till och bytte så nu kan jag ha dom imorgon :D. Måste erkänna att det är så roligt att handla kläder på Zizzi, det är en butik för oss lite större och deras storlekar börjar först på 42/44 = S och går ändå upp till 54/56 = XL, det är enda stället som jag kan ha en M hahaha, så roligt :P.

Vi passade på att äta där också och eftersom jag åt en kebab så kände jag mig lite småtvungen att göra ett pass på crosstrainern även idag, jösses vad tossig jag har blivit :)

Puss & Kram

7 juni: Åska !!!!!!!!!

Vaknade med ett ryck kl 7 och insåg att jag stängt av klockan i sömnen så det var bara att rusa upp och klä såg fort som attan sen in till Tindra och ta upp henne, hon sov fortfarande hon med, klä på henne och sen ner till dagis, vi hann till frukosten :). När jag kom hem så bestämde jag mig för att eftersom jag ändå var sen så kunde jag lika gärna börja  9 och träna före jobbet så det gjorde jag och det var nog tur det för annars så hade jag aldrig orkat idag för herre jösses vad varmt vi haft det hela dagen och även nu. Men så har vi haft riktig värmeåska oxå på eftermiddag och det är så himlans jobbigt när det börjar åska för det slutar aldrig, bara går runt runt i flera timmar innan det ger sig, hör till saken att jag är åskrädd :/.

Har ni klarat er från åskan eller har ni oxå haft det idag?

Puss & Kram

6 juni: Härliga sommar :D

Vilken underbar dag vi haft idag. Har varit så varm och skönt och för första gången den här sommaren fick Tindra bada i poolen. När hon börjat bada så kom jag på att vi kunde ju bära dit rutshekanan också så kunde hon åka kana ner i poolen och gissa om det blev en hit :D. Det åktes om och om igen i säkert en timme innan hon var nöjd för en liten stund så vi kunde kasta i oss lite lunch och sen skulle hon bada igen. Idag sov hon ingen lunch vilket var första gången men det har gått jättebra hela eftermiddagen och kvällen dock så tror jag hon somnade innan huvudet landat på kudden :P.

Vi har fått nya "solsängar"


Varför ska man vänta på att poolen är fylld när det är så roligt med vattenslangen?


Nu ska här åkas :D


Hoppas ni har haft en lika skön nationaldag som oss.

Puss & kram

5 juni: Shopping till växthuset

Idag så har Tindra, Tommy och jag varit på utflykt. Vi började med att åka till  Byggmax och köpte reglar och annat som vi behövde till bygget av växthuset, sen åkte vi till Torsångs växthus och där köpte vi 2 st Hortensior som vi planterat i rabbaten under Tindras fönster, så nu är den rabbaten nästan färdigplanerad, och när vi var klar där så åkte vi över vägen till Cafet och köpte glass som vi satt nere vid kajen och avnjöt medans vi tittade på båtarna som åkte förbi och kan väl lungt säga att jag blev så avis på dom som redan fått sina båtar i sjön, men våran den kommer den med :D.

Just nu så håller Tommy på för fullt med konsturktionen av bygget och jag ser fram mot att få se det färdigt (kort kommer då), jag sitter i soffan och myser med Sara och Emma som är hemma över natten, imorgon går dom tillbaka till sin pappa och det är lite osäkert när dom kommer hit ut igen :/. Sara ska börja jobba på tisdag och Emma har skola en vecka till innan hon får sommarlov, själv så jobbar både Tommy och jag 6 veckor till innan vi får semester och gissa om jag längtar :P.

Puss & Kram

4 juni: Plantering

Idag så har vi varit upp till gudmor och hennes sambo och tittat på alla deras djur. Och det var väl inte helt otippat att Tindras favoriter var valparna och lammen, och man kan ju inte säga emot för dom är ju så otroligt söta :D




Medans vi var där så passade jag på att färga håret på henne och sen så fick vi kvällsmat och jösses vad gott det var. Hon är verkligen helt fantastisk på att laga mat, jag önskar jag var lika bra :D. Innan vi åkte hem så var vi ner till deras växthus och så skickade hon med en hel massa plantor med oss hem, så nu har jag vindruvor, tomater, 3 olika sorters gurka, paprika, grön och gul squash, isbergsallad och majs. Nu ska det bli skoj och se vad som tar sig och växer upp och ger skörd.

Puss & Kram

3 juni: sommar

Precis som dom lovat på vädret så kom sommaren igår. Vi har haft en helt underbar dag idag, med sol och jättevarmt. Sara, Emma och Jossan var ut en stund på eftermiddagen och Tindra blev överlycklig när dom kom och visade mycket tydligt sitt missnöje när dom åkte igen :-P. Tommy och jag, eller ja mest han, håller på att göra en ny rabatt där bla vindruvorna ska bo :-). Ska ha lite annat smått och gott där också men mer om det senare. Nu ska jag springa ut på gräset och flytta vattenspridaren. Hoppas ni får en bra kväll. Puss & kram

2 juni: Helg och sovmorgon

Igår så var det dags för massage och kan väl inte annat än att tycka att det var en kanonbra inledning på långledigheten som denna helg innebär :D. Dessutom så hann jag boka in ett pass till innan semesteruppehållet och det blev jag nöjd med.
Var på storshoopingtur igår och handlade presenter till mig själv för alla mina presentkort, och vad roligt det var :D. Beställde ett halsband inne på Dekoria, det är ett stort hjärta som hon graverar in barnen namn på runt om, blev vindruvsranka på plantagen och en jätte gasolgrill för alla lösa pengarna som jag fick. Är så NÖJD så med mina presenter, stort TACK till er alla :D <3


Lite modifierat, på mitt så står det Tindra, Sara & Emma och så är det en rosa pärla som hänger i mitten.


Så här hoppas jag att min ranka kommer att se ut om något år :)


Finfina grillen som ska invigas idag :D.

Idag så kommer gudmor med sambo hit och då ska vi inviga den fina grillen :D och ikväll så ska vi åka in till Falun och titta på crusingen en liten stund, får se hur länge Tindra orkar.

Solen skiner och det verkar bli en varm dag så det kan nog inte bli så mycket bättre, hoppas ni också får en bra dag idag.

Massa Kramar till er alla

RSS 2.0