30 nov: Tävling

Det här en tävling du bara inte kan missa, så skynda dig och var med och tävla om 2 biljetter :D

"Jag tävlar hos Deliciously.se om två biljetter till Disney on Ice i globen, Stockholm.
Tävla här du med!"


30 nov: Badflicka :D

Kan ni förstå att det är 1 dec imorgon? Eftersom jag börjar lite senare imorgon så hinner vi se adventskalendern på morgonen, ska bli skoj och se vad Tindra tycker om den :).
Gräsmattan är nu grön igen och vi som faktiskt fick snö i söndags och det blev så ljust och fint nu vill jag verkligen ha snö och vitt och fint så man kan få lite julkänsla.

Min lilla badflicka


30 nov: :S

Vaknade med jordens migrän, men som tur är så kunde Tommy köra puppis till dagis. Så jag ligger kvar i sängen en liten stund och väntar på att treon ska kicka in, sen blir det glödhoppsfrukost och jobb, skönt med en hemmajobbdag när man vaknar med skiten :). Men på måndag ska jag träffa en läkare som jag hoppas kan hjälpa mig, för nu är jag gruvligt trött på migränen.

Igårkväll så höll Tommy och jag på med julklappstillverkningen och för att aldrig gjort nåt liknande så blir dom verkligen supersnygga, nu kan jag inte varken tala om vad det är eller visa för då blir det ju ingen överraskning, men kort kommer efter jul :).

Pratade med mina stora hjärtebarn igår, dom är fortfarande på Lanzarote och kommer hem till helgen. Saknar dom supermycket men skönt att höra att dom har det kanonbra :D.

Nehä om man skulle försöka kicka igång den här dagen med då. Ni får ha det så bra.

Puss & Kram


28 nov: Ledig :)

Eftersom vi har våran jullunch på jobbet på fredag så bytte jag ledig dag och var det idag istället :D verkligen superskönt att vara ledig 4 dagar i rad.

Tindra och jag var in till stan på förmiddagen och när vi kom hem så gjorde vi en glödhoppsdegen och tindra var jätteduktig på att kavla ut kakorna helt själv :D.

 

Dagens omgång av Glödhoppor ;)

Nu ska det provsmakas :P


Puss & Kram

 


27 nov: Snöar

Vi har haft en supertrevlig dag idag :). Dock så blev det inte frukost på sängen för Tommy då han kom upp precis när jag började baka glödhopporna (som jag tyvärr helt glömde ta kort på men gör det nästa gång istället) så då hjälptes vi åt att baka dom. Han kavlade och jag gräddade.

På eftermiddagen bjöd vi hit både farmor & farfar och mormor & morfar på adventsfikar och då mumsade vi både på glödhopporna och lussebullar :). Tindra var i helt extas över att ha dom alla här samtidigt.

Efter att dom åkt så började det snöa och då var vi ju naturligtvis tvungen att gå ut och kasta lite snöbollar en stund. Så här såg bilen ut efter 30 minuter trots att det blåste väldigt mycket



Det snöar fortfarande :)

Puss & Kram

27nov: Gick jättebra :)

Idag är det en mycket stolt mamma som ligger i sängen och myser med sitt lillhjärta och tittar på obligatoriska Mamma Mu ( önskar oss en ny i julklapp, denna börjar bli lite tjatig ;)). Tindra har sovit utan blöja och det gick jättebra, tänk att pluppis blivit så stor :).

Nej nu ska vi gosa en stund innan jag går upp och bakar Glödhoppor till adventsfrukost :).

Puss & Kram


26 nov: Storbak :D

Jösses vad vi har bakat idag, blev hela 8 olika sorter plus en tårtbotten av bara farten men nu är vi färdigbakade både inför julen och Tindras födelsedag, vilket känns jättebra. Har bara lite julgodis kvar att göra med det är väl ingen ide att göra innan jag hunnit kolla av med dom 2 stora tjejerna om dom vill vara med på eller om dom vuxit ifrån det nu :P.

En jätteglad liten bagare

Eller var poängen kanske att man skulle äta?

Färdigt reslutat eller ja nästan här saknas fortfarande Mockarutorna och tårtbotten som fortfarande är inne i ugnen


Puss & Kram

26 nov: 5:e morgonen i rad

Nu har Tindra vaknat 5 dagar i rad med torr blöja så nu är det nog dags att sova utan :). Är en mycket stolt mamma som ligger här i sängen och lyssnar när pappa läser nya Kråke- boken.

Idag blir det en tripp in till stan för att storhandla och ev lite lussebullsbak i eftermiddag, vi får se vad orken räcker till ;). Vad ska ni göra idag?


25 nov: Adventspyntat

Idag så har vi Adventspyntat hela huset och det blev så fint. Hade lite problem med att få till det i köket men efter lite klurande fram och tillbaka så tycker jag det blev riktigt bra :).

Hade även tänkt baka lussekatter men så blev det inte, vi gjorde choclat cip cookies istället och jösses vad goda dom blev vilket även lillstumpan tyckte :).

Nu blir det lite mys i soffan med älsklingen framför Idol.


24 nov: chokladaskar

Idag har jag gjort klart inslagningen av alla chokladaskarna som vi ska skicka ut till våra mäklardiskar, på vägen hem så stannade jag till på posten och där fick jag stå och klistra på frimärken, trodde att dom på posten kunde ha typ en frankeringsmaskin eller liknande så man fick ut en remsa med rätt belopp att klistra på men nej det hade dom inte, utav det var bara att klistra på olika valörer tills man fått ihop rätt summa :S.

Har precis slagit mig ner i soffan och har sällskap av sötast dock inte piggaste Molly


23 nov: Senaste ljuslyktan

Igår så fick Tindra ta hem årets egengjorda ljuslykta från dagis och självklart har vi ställt det på hedersplatsen :D



Puss & Kram

23 nov: Kanonbra dag trots magsjuka i huset igen

Ibland så är det roligare än annars att gå till jobbet och igår var det en sån dag :D

Började med att rensa Svanströms butik på chokladaskar, iallafall en av sorterna. Dom hade 28 st hemma och jag tog 25 av dom :P. När jag sen kom till jobbet så fick jag den stora äran att slå in dom så nu är jag tränad inför ungarnas julklappar hahahaa. Sen så gjorde jag iordning ett sånt där fint glittrigt ris så nu står det så pyntat och fint innanför dörren på kontoret. Hann faktiskt med att jobba en liten stund innan jag fick ett samtal då jag fick reda på en av mina julklappar, kan kaske tyckas lite märkligt men eftersom det är rätt lång leveranstid så ville han kolla så att jag verkligen ville ha en och det gjorde jag ju natruligtvis. Tänk att jag ska få en sån WIIIIIIIII :D. Håller dock er lite på halster tills jag kan visa med ett kort vad det är för nåt hahaha. Tack snälla för den <3

Sen fick jag ett lite tråkigt samtal av raringen, han hade åkt på jordens magsjuka stackarn, just nu sover han så jag vet inte hur han mår idag, men hoppas han mår bättre och får behålla maten idag.

Eftersom han var dålig igår och jag jobbade sent så var det farmor och farfar som fick åka till dagis och fika med pluppis på ljusfesten och sen fick hon och jag middag där när jag skulle hämta upp henne på vägen hem. Vi hade tomt på pellets så fick jag hjälp av farfar med att bära in en pall pellets. Tack för både mat och hjäpen :). Bara raringen blir bättre så ska vi försöka få in 2 till så det finns inne innan kylan smäller till.

Nej nu ska jag jobba vidare en stund. Hoppas ni alla får en bra dag.

Puss & Kram

20 nov: Matdosor :D

Idag så har jag tillbringat några timmar i köket men så blev det en hel hög med matodosor till både mig och Tommy. Gjorde en långpanna med Lasange och en halv syltkittel med Spagetti och Ost och skinksås, det är 2 maträtter som jag saknat någe oerhört så gissa om jag ska njuta nu på luncherna :P.

På eftermiddagen så var jag dessutom iväg och fick massage och det var en lika trevlig stund som förra gången, hon är inte bara bra på att massera utan verkligen urmysig att prata med också :D.

Nu så sitter Tommy och jag och myser med fruksallad, pepparkakekladdkaka och lite grädde framför en Beckfilm :D.

Puss & Kram

19 nov: Skotershow

Idag så hade Daniel Bodin en uppvisning uppe på Lugnet och trots att vi inte har fått någon snö så fick vi se en riktigt fin show idag med en massa trix och några volter :D. Han hade en kompis med sig också som jag tyvärr inte uppfattade namnet på och som inte kommit riktigt lika långt i sina trix men som ändå var väldigt duktig :D. Lite tråkigt var dock att fast vi hade ett fantastiskt väder med strålande sol så var det inte så många åskådare på plats, men vi som var där fick ju desto mer plats :D. Alla bilderna är klickbara.

Daniel Bodin:
   
En enkel volt
      
I nästa volt var han ju tvungen att spexa till det lite så därför la han till en detalj


Kompisen:
  
Tack för att alla kom och tittade


När vi varit på denna fantastiska uppvisning så åkte vi vidare till Carlia Bil där Lurbo Stompers skulle uppträda, nu var tyvärr en av dom sjuk så det var en annan grupp där som sjöng och måste säga att dom var jätteduktiga

Min söta lilla gosunge får avsluta dagens inlägg <3

16 nov: :(

Nej det var inte bara nått som lillhjärtat fått i sig för nu har jag det oxå, vilket betyder att det inte blev någon bio för mig och inte heller någon "Hejdå och hadetsåroligtiSpanien"kram heller eftersom jag var tvungen att hålla mig på avstånd och hon åker till Spanien med sin far och storasyster på fredag. Var nog det som var jobbigast tror jag.

Men ger er båda Sara & Emma en bamsekram här på bloggen och hoppas ni får en fantastisk semester med pappa, och det vet jag redan att ni kommer få men ändå :).

Puss & Kram

16 nov: Magsjuka ????????

Kan det vara vinterns första magsjuka i huset eller har vi "tur" att det bara var något dåligt som lillhjärtat fått i sig?

Havl 3 i natt så började lillhjärtat kräkas och sen höll hon på resten av natten ända fram till 8 imorse, min stackars lilla tös :(. Men hon har fått behålla den så kallade frukosten som intogs strax efter 10 så jaag tycker det mer lutar åt att hon fått i sig något som var dåligt än att det var magsjuka, nu spelar det inte så stor roll huvudsaken är ju att hon blir bra igen :D

Ikväll blir det bio med Emma, Ida, Sara och hennes vänner, vi ska se Breaking Dawn så jag hoppas verkligen att jag inte blir sjuk nu :P. Håll tummarna är ni snälla.


(bilden är googlad)

Puss & Kram

15 nov: Tänk vad mycket man kan bara man måste :P

Idag har jag haft en händelsrik dag på flera sätt :D.

Har fått prova på Yoga för första gången och dessutom med en privatlärare så nu har jag fått ett specialanpassat program utformat efter mina behov :D

Efter middagen skulle Tommy och jag iväg och hämta en bokhylla/tv-möbel som jag fått och då mådde han så fruktansvärt dåligt att han inte orkade köra så då fick jag lov att göra det, Så nu har jag både kört framåt med släpet och även backat med det in genom en port :O, var jätteknepigt att backa då man måste svänga åt "fel" håll för att släpet ska svänga rätt, men det tog bara 2 omtagningar så var jag inne :D.



Puss & kram

14 nov: Näst sista utvecklingssamtalet .....

Idag var det dags för det näst sista utvecklingssamtalet med Emmas lärare och för alltid :S, har svårt att förstå att tiden gått så fort och att även hon är vuxen nu, men så är det ju verkligen och min lilla Emsa tar studenten till våren :). Precis som på alla dom tidigare samtalen så är det bara positiva saker som man får höra, bl.a. att Emma har otroligt bra närvarostatestik med en nästintill obefintlig frånvaro, en annan sak är att hon är enormt flitig och verkligen ambitiös. Kan man annat än bli stolt när man får höra sånt om sin lilla tjej? :D

Efter det samtalet så gick vi på American Take Away och frossade i pizza och det var första gången sen jag började på VV som vi var dit och åt, men jösses vad gott det var, dock så har jag gjort ett TUFFT pass på crosstrainern som lite "plåster på såren" :P

Sitter och tittar på "Mitt stora feta syrianska bröllop" och där pratar dom om att dom sak ha ett strassband på varje våning på bröllopstårtan. Varför har man ett strassband som är oätligt på en tårta som man ska äta???????

Puss & Kram

13 nov: Vill ha .....

Åååå vad jag önskar att helgen var lite längre så man kanske hann göra allt man "måste" hinna med att göra utan att man behöver slita ihjäl sig och istället hinna njuta lite av sin ledighet....

Var så oerhört trött imorse så jag bara orkade inte kliva ur sängen när lillhjärtat vaknade och eftersom jag har jordens bästa man så klev han upp med henne och lät mig sova en stund till, Tack raraste älskling <3 <3. När jag kommit upp så är han dessutom en ängel och påminner mig om att jag ska ringa min far och säga grattis på farsdag, sött eller hur :D.

Efter frukosten så gick han och puppis ut och jag jobbade en stund med gudfars papper innan jag gick ut till dom i det strålande höst vädret och medans han höll på och vintra tomten så släpande jag undan en massa ris efter pilen som ligger kvar inne på tomten, nu hann jag inte klart men fick nog bort lite mer än hälften :D

Vi ska ju lacka om nya båten delvis och nu sitter Emma och byter färg på den i photoshop, tror vi provat hela regnbågen snart hahahaha. Men gud så svårt det är att välja, måste ju bli snyggt ju :P. Tur att vi har våran lilla photoshopsgudinna :D.

Puss & Kram


12 nov: Luktar liljekonvalj

Ojojoj vad vi håller på idag :P.

Började dagen med ett pass på crosstrainern, sen lite yoga och sen började vi storstäda, nu har vi bara köket, målningen och golven kvar och det luktar redan liljekonvalj överallt här hemma, vi använder Ajax Liljekonvalj :). Men gud så skönt det är att vi äntlligen hade tid att städa för nu behövdes det verkligen och ikväll så ska vi bara sitta och mysa i vårat superrena hem med en brasa i öppna spisen :D. Bäst av allt är nog att fast jag dammat hela huset och tagit väggarna inne i badrummet så har jag inte ont alls i armen :D. Men nu är det slut på rasten, nu ska köket tas.... Tommy håller på med duschkabinen och jag fick mig ett gott skratt när jag kom in i badrummet hahahaha


Puss & Kram

11 nov: Bildbomb på nedtagingen av pilen

Idag så är Tindra och jag lediga och för en gång skulle så ska vi inte bara vara hemma och mysa utan vi ska åka in till stan och gå på Leklandet, där kommer Emma möta upp oss :D. Tindra och jag har bakat kladdkakemuffins som vi ska ha med oss och fika på när vi är där.

Kom på imorse att jag inte visat korten från när vi tog ner pilen, tyvärr så glömde jag att ta ett kort på den innan vi började så därför är det bara sista grenen som är på väg ner och eftersom Tommy är höjdrädd är det jag som får åka upp och binda repet HÖGT (ca 7 meter) varje gång, nu när den är nersågad så är den ca 4 meter hög :)

Den här höjden är fortfarande ok :)

Men sen ska det bindas så farfar har nåt att dra i med lastmaskinen

Farfar har lite hjälp i lastmaskinen

Och nu börjas sågandet

Här kommer den



Passade på att ta lite "flygkort" över tomten oxå :D


Långt ner till raringen :D


Nu får det räcka med bilder, eller hur :P

Puss & Kram


9 nov: Bättre :D

Gud vilken tur att läkaren förvarnade om att första dygnet efter sprutan kunde vara ett h-e för annars så hade jag verkligen brytit ihop fullständigt idag, har haft så ont att jag inte ens kunnat röra armen alls men nu på kvällen så har det vänt och nu kan jag t.o.m räta ut den. Känns mer som ett reält blåmärke i armbågen nu så det finns verkligen hopp för gammelkärringen :D.

Dessutom så har jag fått en tid hos en specialist för att få hjälp med migränen oxå så nu håller jag tummarna för att hon ska kunna hjälpa mig även på den fronten :P. Vore ju verkligen som att komma till himmelriket isåfall hahahah.

Var en sån himla fin solnedgång så jag rusade ut med kanmeran i högsta hugg och tog några kort. Älskar verkligen att fota och solnedgångar är ju ett tacksamt motiv. Ser fram mot mera fotografering nu när jag är bättre i armen :D




Puss & Kram

8 nov : Jo jag lever :)

Jo då jag lever men har haft så otroligt mycket att göra så jag har bara inte orkat blogga på kvällarna, men här kommer en kort uppdatering, dock så kommer bilderna en annan gång :P.

I helgen så tog vi ner resten av pilen så nu är det jättetomt nere i hörnet men det kommer bli så snyggt när det skjuter ny krona.

Igår så var jag i Sthlm på assistentträff, åkte hemifrån 4,50 på morgonen, tåget gick från Falun 5,37 och sen var jag tillbaka hemma 21,30 så jag kan lova att jag var mör och att det inte dröjde så länge innan jag gav upp för kvällen och kröp ner under täcket.

Idag så har jag varit hos en läkare för min onda armbåge och fick min livs 1:a cortisonspruta och så skulle han skicka en remiss till sjukgymnasten. Men hade nog jättetur för sprutan kändes knappt, vilket dom säger att den gör, men därimot så börjar det göra rätt så ont nu, vilket är normalt sa han. Så nu hoppas jag att den ska hjälpa och att jag ska slippa ha ont där någe mer.

Hoppas allt är bra med er.

Puss & Kram

4 nov: Gudmor ska flytta :D

Idag så började vi dagen på olika håll jag och mina hjärtan i lilla familjen, Tommy och Tindra åkte ner till farfar och åt frukost, och när dom sen skulle åka till verkstan för att fixa lite med farfars bil så vill hon inte alls vara med utan busfröet gick helt sonika upp och väckte farmor istället. Själv så sov jag en timme längre och sen började jag oxå jobba och när vi var klara båda två så kom Tommy och hämtade upp mig och sen skulle vi åka och hjälpa gudmor och hennes sambo att köra flyttlass och på vägen hämtade vi upp vårat lilla busfrö. Gudmor och sambon har köpt hus här nere i byn så nu kommer dom till "civilisationen" hahahaha. På tomten finns det en timrad lekstuga som Tindra blev helt kär i och hon lekte där hur länge som helst, så söt :D. Sen åkte vi upp till Båtpers för att packa mer på släpkärrorna, det är väldigt mycket som ska flyttas ner så det kommer ta sin lilla tid. Medans dom bar och packade så hade jag kökstjänst och herregud vad svårt det är att laga mat i någon annans kök, när man inte hittar alla kryddor eller ingredienser som man är van att man har hemma, men men jag fick iallafall ihop en köttgryta och pyttipanna för dom som inte ville ha grytan och det blev rätt så gott, så tror faktiskt att allt tog slut :D. Vi ska dit imorgon med så det blir nog ingen helgstädning här hemma :S men vi överlever en vecka till.

Puss & Kram

3 nov: Träningsvärk eller inte????

Vet att man kan få träningsvärk efter en massage så det var jag beredd på eftersom G gjorde en sån grundlig massage igår, men har inte riktigt varit med om att det blivit så här illa tidigare :/, nu är det nog inte bara träningsvärk utan det är nog en kombination med den vanliga värken oxå, men idag så har jag så ont att jag är alldeles yr :/. Enda hoppet är att det kommer bli bättre med tiden :D.

Ser fram mot morgondagen för då är både Tommy och jag lediga från jobbet och Tindra från dagis så då har vi en riktig mysdag. Har dock inga riktiga planer på vad vi ska göra varken imorgon eller i helgen, mer än den vanliga helgstädningen :P. Vad ska ni göra?

Puss & Kram

2 nov: Massage

Vi har ju massage på jobbet men då jag jobbar hemma på onsdagarna när massören är på kontoret så är det meningen att jag ska åka in till stan dom gångerna jag ska ha massage och det tar mig totalt ca 3 timmar så blir det inte av då jag inte tycker att jag har riktigt tid att vara borta så mycket varje gång, så därför har jag inte tagit någon massage sen före semestern vilket i sin tur leder till att jag har fått någe alldeles enormt ont i axlar, nacke och skulderpartiet :(. Nu finns det en massös här hemma på byn så i måndags ringde jag upp henne och pratade lite med henne och det slutade med att jag bokade en tid tills idag. Och jag ska erkänna att jag var lite pirrig när jag åkte dit, för man vet ju vad man har men inte vad man får :P. Men så här efteråt så kan jag bara säga en sak och det är: Hon är den BÄSTA jag nånsin varit till och jag satt inte alls så mycket fast som jag befarat med tanke på all värk och det kan jag bara hänvisa till att min massagedyna som jag fått via Buzzador och som jag flitigt använder varje dag och som helt uppenbart gör en hel massa nytta :D. (Återkommer till den buzzningskampanjen i ett annat inlägg)

Har inte ont alls just nu och har inte haft på flera timmar, har fullständigt glömt bort hur underbart livet är när man slipper värken :D. Hoppas den håller sig borta ett tag till .

Puss & Kram


2 nov: Tävling



Tävla om en helt underbar personlig barntavla innen hos Hilda.
Tävlingen pågår till 4:e dec

1 nov: Officiellt vinter

Jaha så var det 1 nov och då är det väl vinter om man ska gå efter almanackan :(. November är nog den månade som jag tycker minst om, eftersom det är så mörkt, blir ju bättre när snön kommer men den får vi väl vänta ett tag på :P.

Eftersom puppisen sov hela natten utan blöja igår så tänkte vi att vi kör på nu då och ser vad som händer, och kan väl säga att det gick inte lika bra inatt :(. Jag kissade henne innan jag gick och la mig runt 11 och sen vaknade vi av ett illtjut strax före 5 imorse, så då var det bara att gå upp och duscha av lillhjärtat som var helt förtvivlat, sen kröp vi ner i sängen och myste en liten stund, dock kunde ingen av oss somna om så halv 6 klev jag upp och har precis kört klart ett träningspass på crosstrainern. Får se hur vi gör ikväll om vi provar en natt till eller vad lillhjärtat säger. Nu ska jag hoppa in i duschen och sen är det bara att köra igång dagen på riktigt.

Hoppas ni får en bra dag :D.

Puss & Kram

RSS 2.0