31 okt: Glömde nattblöja :O

Ooooopppps igårkväll så glömde vi visst bort puppisens nattblöja :O

Imorse när puppisen kom och kröp ner i sängen så hade hon ingen blöja på sig så jag frågade om pappa hjälpt henne av med den, nej sa hon och jag tänkte inte så mycket mer på det. När hon efter en stund pös iväg in på toaletten för att kissa så kom det så otroligt mycket och så fick jag syn på att hon hade samma trosor som igår så då var jag ju tvungen att ringa Tommy och fråga om han satte på henne blöjan igårkväll och NEJ det hade han inte gjort för han trodde att jag gjort det :O. Men hon hade klarat natten galant så nu är det väl bara och fortsätta utan även på nätterna och hålla tummarna för att det går bra :P, vi har några kisskydd oxå om olycka skulle vara framme.

Annars så har vi haft en bra helg. Var bjudna på 60årsmiddag i lördags och jösses vad mycket gott vi fick. Tror verkligen att magen stod i 8 hörn när vi åkte hem :). Tack för en supertrevlig kväll mamma, vi gör om det den 19:e nov :D

Igår så fick Tommy och jag en ensamdag, vi skulle åka till hans jobb och kolla av att allt var ok (han har jour denna vecka) och sen handla lite, men först skulle vi kolla på en sak nere hos farmor och farfar och där blev puppisen och Molly kvar, så vi fick lite ensamtid, vilket var jätteskönt :)

Nu sitter jag på jobbet för det var något som skulle fixas med mailsystemet på allas datorer så det blev kontorsdagar mån & tis denna vecka och så får jag jobba hemmifrån ons & tors istället, blir så skönt, känner mig så himlans trött just nu :P.

Puss & Kram

28 okt: Fredagsmys

Äntligen är det fredag och Tindra och jag är lediga så vi har en härlig mysdag tillsammans och peppar peppar så har hon inte trotsat något på hela dagen utan vi har verkligen haft det så mysigt :D. Just nu så sitter hon på golvet och leker att hon hjälper pappa med att såga till veden så vi kan tända en brasa ikväll, vilken sötnos va?

För några veckor sedan så fick jag jättefina barngardiner av en tjej på FB och dessutom så fick vi med mer av samma tyg så nu håller jag på och funderar på om jag skulle försöka sy ett påslakanset till Tindra av det, tror det skulle kunna vara snyggt. Men idag så har jag äntligen fått upp gardinerna inne på hennes rum så nu syns det verkligen att det är en liten prinsessa som bor där inne :D


Ikväll när Tommy kommer hem så har han Sara med sig och hon blir faktiskt kvar ända tills imorgon innan hon åker hem till J. Men innan vi släpper iväg henne så ska vi fira mormor ordentligt på eftermiddagen :P. Och ikväll är vi hela STORA familjen igen, ska bli så roligt, var ett tag sen hahaha.

När det var provapåvecka på Grand Spa och Sara och jag var iväg och provade vattenzumban första gången så fick man skirva upp sig på en lista och då delta i en utlottning om olika presentkort och igårkväll så ringde svärmor och berättade att när hon varit in på deras hemsida så hade hon sett att både Sara och jag vunnit ett varsit presentkort på Intersport :D. Kunde inte varit lägligare eftersom jag behöver köpa mig ett par nya träningsbyxor då mina blivit så stora att dom ramlar av och eftersom vi har lite knackigt så jag hade inte råd med nya byxor, men nu så kanske jag kan unna mig det ändå :D.


Ha en riktigt bra och mysig fredag allihop.

Puss & Kram

26 okt: Grattis lilla mamma <3 <3

Idag fyller min lilla mamma år och det vill jag naturligtvis fira så ett riktigt stort grattis på dig :D



Hoppas du får en bra dag och så ses vi ikväll. När det känns motogt så kan du iallafall komma ihåg att nu är det inte långt kvar :P Älskar dig <3 <3

Puss & Kram

23 okt: Sorg :(

Idag så är det ett riktigt deppinlägg så sluta läs omedelbart!!!!!!



Om jag hade haft en låst blogg eller använt mig av låsta inlägg så skulle detta inlägg hamnat där men nu använder jag mig inte av dom sakerna och tydligen så kan man inte lösenordsskydda bara vissa inlägg heller???? Och då detta är min dagbok där jag skriver om min vardag och mina känslor så skriver jag ändå och det är enbart för min egen skull!

Kan hända att jag lägger ner detta med att blogga ett tag, vet inte riktigt vad jag ska skriva om längre och helt ärligt så blir det ju inte några glada och positiva inlägg heller och hur roligt är det att läsa då.....

Men ja ja, iallafall så för ett år sedan så var jag så lycklig och trodde allt skulle ordna sig. Men fick några tråkiga besked som gjorde att vi var tvugna att fatta ett superjobbigt beslut som vi igentligen inte alls ville men ibland så måste man göra det ändå och trots att jag vet att vi inte hade något annat val så har det varit ett otroligt tufft år och precis när jag trodde att vi kommit igenom det så fick vi lite information om en annan persons situation och jag är verkligen glad för deras skull men själv gick jag i fullständigt kras igen och vet faktiskt inte hur jag ska orka upp igen. Trodde att detta år av sorg, ångest och miljoner tårar skulle ta slut någon gång men det verkar inte så just nu :(. Har iallafall berättat för 2 personer i min närhet idag och det känns lite bättre nu när dom vet och kan ha lite förståelse för varför jag mår så dåligt hela tiden, förutom all eländig värk, eller den kanske kommer därifrån den med, vad vet jag...


22 okt: Sovmorgon :D

Idag fick jag sovmorgon av min älskade man och jösses vad jag sov, sov över 10 timmar rakt av och kände mig ändå supertrött när jag vaknade :O, men så skönt :D.

Efter frukosten så klädde vi på oss och gick ut för att "vintra" tomten och påbörjade frisseringen av våran enorma hängpil tyvärr så hann vi inte klart så nu får vi sen när vi hinner klart med den :P.

Vi har iallafall haft ett strålande väder med massor av sol och riktigt varmt och skönt på dan.

Vad har ni gjort idag?

Kramar

21 okt: Skitdag :S

Usch dagen började så bra och blev riktigt usel, tack och lov så slutade den bra igen :).

Började med att ligga i sängen och mysa länge länge innans vi klev upp och åt frukost. Skulle skriva in frukosten i checklistan på viktväktarnas hemsida och upptäcker då att vi FORTFARANDE är utan internet, ringer då supporten för att ifrågasätta detta då jag ringde och felanmälde redan i torsdags, men fick bara ett lite lamt svar att teknikern kommer ut på måndag. Blev både arg och ledsen samt lite orolig för hur jag skulle kunna jobba på måndag då jag faktiskt har en hemmaarbetsdag och vi inte har internet som fungerar. Mitt i allt så får Tindra världens trotsryck och när Tommy ringer så är jag arg, ledsen och arg igen och försöker förklara vad som hänt. Efter att vi lagt på så ringer han upp suporten och pratar/skäller på dom och då hastigt och lustigt så får vi komma in och hämta ett mobiltbredband som vi får använda gratis tills dom fickat vårat fasta bredband, vilket känndes jättebra ända tills jag började använda det nu på kvällen för enda stället i huset som det mobila bredbandet fungerar skapligt på är i köket och jag har ju inte mitt arbetsrum där direkt :(, men får väl försöka lösa det på något sätt.

Har haft mins stora tjej hemma på en mamma/dotterkväll så nu känner jag mig pratnöjd :D. Tommy kör in henne till stan nu och så får han åka och hämta hem Emma på samma vända, han är så snäll som kör på kvällarna när jag inte riktigt vill köra bil. Blev lite rädd för det när jag var höggravid med Tindra, för en av kvällarna när vi var på väg hem från jobbet så klev det upp en älg mitt på vägen som vi höll på att ta med fronten, nu klarade vi oss precis för älgen vek av och sprang längs med vägen en bit innan den vände och sprang tillbaka samma väg igen, men den där känslan sitter fortfarande kvar :(. Men nu ska jag hoppa på sovtåget medans det är här på besök.

Puss & Kram

20 okt: Leka Hackspett

Ja idag så har jag gjort dagen lite gladare för dom som såg mig när jag var ute på lunchprommenaden med Molly. Det blåser och är riktigt kallt här, och jag bara vägrade ta av mig vantarna och eftersom jag har en touchtelefon och var tvungen att ringa ett samtal så fick jag ju lite problem där, men så kom jag på att jag kan ju använda näsan :P, så det gjorde jag när jag skulle klicka mig fram och kan väl säga att ibland så är man lite extra tacksam över att man inte har världens största potatisnäsa hahaha.

Nej nu är det visst dags att återgå till jobbet igen, vi hörs lite senare :D

Puss & Kram

19 okt: Glad överraskning :D

Idag så fick jag veta en glad nyhet, eller nyhet är det väl inte kanske men GLAD är den iallafall :D. På fredag så kommer Sara hem och tillbringar kvällen med oss, sen får vi se om jag nånsin släpper henne härifrån igen hahaha

Annars så går mitt liv på sparlåga just nu... jobbar och jobbar och inget roligt händer, visst så är det väl så här livet ska vara men kan tycka att det känns lite tradigt ibland :O. Därimot så blir jag så glad varje eftermiddag när familjen kliver in genom dörren eller när jag kommer hem från kontoret och dom andra redan är hemma, älskar verkligen att sitta runt middagsbordet tillsammans med familjen och prata om dagen som varit, visst kan det bli lite stimmigt när puppisen är fullständigt uppspelt men oftast så är det en behaglig ljudnivå :D

Nej nu ska jag väl gå och sova så jag orkar upp imorgon, säger bara Tack och lov för att det är torsdag och att vi är lediga på fredag :).

Puss & Kram

18 okt: Så kallt :O

Hemma hade vi 7 plussgrader och inte speciellt blåsigt så jag lämnade min älskade vinterjacka hemma, vilket jag ångrar djupt nu när jag kommit in på kontoret. Här blåser det nämligen storm och det känns som att det virvlar isbitar i vinden, tar ca 3 min för mig att gå från bilen och in genom dörren, med Mollys kisstopp, och på den lilla stunden så hann jag bli helt genomfrusen :(. Ser inte direkt fram mot lunchen då jag ska ut och rasta henne.

Har inte orkat blogga några dagar nu pga av värken men av en händelse så vaknade jag igår natt och frös som en liten gnu, och då upptäckte jag att när raringen ligger på rygg med sin mask, så blåser den ut luften precis i axlar/skulderhöjd rakt på mig och det kan jag lova är riktigt kall luft, på sommaren är det superskönt men nu på vintern mindre skönt och jag tror att det är den kalla luften som gjort värken värre än vanligt, för inatt så har han legat på sidan och då har jag inte alls lika ont :). Är så skönt när man hittar en av alla orsaker och kan plocka bort den och märka skillnad på en gång :D.

Det har dock inte hänt så mycket dom dagarna jag varit borta från er, i söndagseftermiddag var vi iväg och hämtade en heltäckningsmatta som vi fick av en kvinna på FB, vi ska ha den som skydd för båten på båttrailern. På samma gång så hämtade vi upp Emmsan som varit hos en kompis och när vi kom hem så myste vi i soffan framför Göta Kanal 2. Vi hade köpt hem den nya GB Nogger-glassen och visst var den god men jag tycker nog att den mest smakade Winernougat, men som sagt, gott var det hahahah


Hoppas ni har bättre väder än mig.

Puss & Kram

15 okt: Vidrigt :O

Idag är det en riktigt vidrig dag, har nog aldrig haft så ont i kroppen som jag har idag, har ont precis överallt, kan knappt röra mig :(.



Hade en mycket bättre dag igår. Precis när jag står och lagar fredagsmiddagen får jag ett sms från Emma där hon säger att hon är på väg hem så jag fick lite shåigt med att fixa till mer mat hahaha med det löste sig bra :D. och sen satt vi och myste framför Idol.

Det var superskitigt här hemma och vi hade planerat för en städdag idag, nu har min älskade man tagit hand om den helt själv, jag klarade typ bara av att byta i sängen men nu är det gjort och det är rent och fint överallt igen :D. Emma och jag har dessutom pysslat lite uppe hos henne oxå idag, vi har satt upp fler speglar och en sminkhylla, men nu sitter jag helt utslagen av smärtan i soffan igen och lär nog bli kvar här resten av dagen :(.

Hoppas ni får en bättre lördag.

Puss & Kram


13 okt: Wiiii :D

Igårkväll så var mormor & morfar och farmor & farfar hit och firade min älsklings födelsedag. Tindra och jag hade bakat en kladdkaka som blev helt super. Kladdkaka är alltid gott men ibland så blir den så där extra god och det var en sån gång igår :D Av mormor och morfar fick han en STOR påse lösgodis som det var så mycket gott i men jag var ståndaktig,(kan bero på att han inte var hemma när puppis gått och lagt sig, var och la på mina vinterdäck och därför kom inte påsen fram hahaha) och av farmor och farfar fick han ett så roligt paket, det innehöll allt som en av våra skoterpicknickar behöver (korv, korvbröd, senap, dressing och teleskåpgrillpinnar) så nu bara väntar vi på snön hahaha.

Har inte skrivit så mycket om min viktresa på länge nu och det är för att jag varit på en plattå men verkar kommit bort från den nu för idag så fick jag äntligen ett minus igen på -1,1 och det blir totalt - 19,2 :D. Känns så bra att jag klarade av att rida ut plattån och nu hoppas jag att det dröjer länge innans nästa kommer hahaha. Lite extra roligt är det dessutom för jag har fått ett nytt 10-tal :D :D. Har inte varit nere på detta 10-tal sedan 2007 men nu äntligen.

-19,2 kg =


Imorgon så är det ju fredag och det innebär att Tindra och jag är lediga, så vi ska MYSA länge i sängen och sen bara ta dagen som den kommer, ska bli så skönt att kunna umgås lite med henne, hinner ju inte det i veckorna när jag jobbar så länge om dagarna.

Ha en skön kväll.

Puss & Kram

12 okt: Grattis älskling <3

Idag fyller mitt livs stora kärlek år och därför önskar jag dig ett stort GRATTIS.

Älskar dig så mycket
<3 <3 <3

Puss & Kram

11 okt: minusgrader :(

Imorse när vi vaknade så var det minus 2 men som tur är så hade Tommy varit så snäll så han satt i kupevärmaren i bilen så jag slapp skrapa rutorna. Eftersom det var så kallt så invigde jag min nya jacka och den var så varm och gosig, kommer verkligen trivas bra i den i vinter :D.

En sak som gör mig lite frustrerad med dagis är det här med blöjan, verkar inte som att det finns så mycket tolerans vissa dagar, andra dagar så finns det hur mycket som helst. Ta idag som ex. Tindra hade 1 olycka och direkt åkte blöjan på, och för någon vecka sen då kunde jag få hem både 2 och 4 påsar och hon var fortfarande utan blöja när man hämtade henne. Fattar inte detta????? Jag menar så länge är det inte sen hon slutade med blöjan (4 veckor) så jag tycker att man fortfarande får räkna med att olyckor inträffar. Eller är era barn helt utan olyckor? Hon är klockren här hemma och dom flesta dagarna är olycksfria även på dagis :D.

Nu är Tommy på väg in mot stan för att hämta hem mina nya vinterdäck som en av hans vänner lagt på fälgarna, får se om däcken kanske sitter på bilen imorgonbitti när jag tar den eller om dom kommer på imorgonkväll.

Ha en skön kväll.

Puss & Kram

10 okt: Tandläkarbesök

Ja det var ju dags för tandläkarbesök idag igen och eftersom jag har tandläkarskräck så var det inte med något glatt hjärta som jag åkte in till stan. När jag kom dit så fick jag ett glatt besked, det såg jättebra ut och det var t.o.m. så bra så att jag inte behöver komma tillbaka förrän nästa sommar :D. Och idag så har jag fått en tillsägelse som jag aldrig fått förut och den var "Borsta INTE tänderna ikväll"

Eftersom jag jobbar sent imorgon och inte är hemma förrän kl 6 så har jag redan gjort middagen, så det är bara för Tommy att fixa potatisen och värma svartvinbärsgrytan :D.

Just nu så sitter jag bara och slappar i soffan och väntar på att raringen ska komma hem, får väl se om han hinner göra det innans jag går och lägger mig.

Hoppas ni har en bra kväll.

Puss & Kram

9 okt: Gammelmormors örhängen

Idag så var vi ner till mormor och morfar för att fira morfar på riktigt och där fick en så himlans god tårta och en Silviakaka även den helt underbar :D. Vi hade köpt en rökt björnkorv i present till honom igår på marknaden och precis som jag trodde så blev den mycket uppskattad. Även Emma, Sara och Johan kom ut för att fika och då frågade Sara efter några kort så det slutade med att vi satt med varsit album och blädrade och skrattade och frågan: Kommer du ihåg? ljöd hela tiden från oss alla och så skrattades det gott :D

Jag fick dessutom gammelmormors örhängen idag av mormor så nu bor dom i mina öronsnibbar och jag tycker så mycket om dom så frågan är om jag nånsin kommer byta ;). Fick även en pärla som jag hängde i halsbandet tillsammans med min fyrklöver som jag haft sen mitten av tonåren då jag fick den av pappa :).
 

Dock så blev det hela lite bryskt avbrutet då Tommy fick ett samtal om att våra skotrar var tvungen att vara flyttade från sommarförvaringsplatsen inom 1 timme, men fördelen med det är att nu är dom inställda i våran lilla lada där dom ska stå :).

Imorgon så är det vardag igen och det innebär jobb och dessutom en tandläkartid och den ser jag verkligen inte fram mot med det är bra att få det gjort.

Puss & Kram

8 okt: Rättviksmarknad

Det blev så att Tommy och jag åkte utan barn och hund och med endast farfar som sällskap till Rättviks marknad. Kändes jättekonstigt att inte ha dom med sig men samtidigt så himlans skönt att kunna strosa runt och bara vara .... :D Standardinköpen varje år är strumpor, plastpåsar och marknadsgodis och det handlades även idag men dessutom så hittade jag det vackraste datumljuset jag någonsin sett så det blev ett sånt med och en födelsedagspresent till lilla pappa :D

(googlad bild då jag inte orkade ta fram min kamera)

Även Tindra, Sara och Johan hade haft en bra och rolig dag inne på leklandet :D och jag tror inte ens puppis hann lägga ner huvudet på kudden innans hon sov, vilket tyder på en MYCKET rolig dag :D :D.

Hoppas ni också haft en bra dag.

Puss & Kram

7 okt: Grattis morfar <3 <3

Idag fyller våran älskade morfar år så ett stort GRATTIS på dig idag <3



Pratade med honom för en liten stund sen och retades lite med honom, bl.a. så frågade jag hur det kändes att bli ett år äldre och fick då ett helt underbart svar "Jo det känns väl bra och kan du förstå, jag hittade ett till grått hårstrå" hahaha Du är så god pappa. Älskar dig så mycket och hoppas din dag blir bra och vi ses på söndag <3 <3


Har försökt blogga i 2 dagar nu men eftersom vi haft dåligt väder så har inte mitt internet velat leka alls så därav blev det inget bloggade, men idag har jag ringt och felanmält det så nu ska det komma ut en tekniker så nu får vi hoppas på att det blir bättre :P.

Tindra och jag har ledigt idag och även denna morgon så sov hon till halv 8 (har ju haft sån tur varje fredag :D) och sen så myste vi en stund till i sängen och tittade på Mamma Mu. Efter en stund ringde Tommy (han är borta på kickoff med jobbet och kommer hem idag) och berättade lite om vad som hänt igårkväll, och ja jag säger då bara det hahaha. Så igårkväll kände jag mig lite småensam och övergiven, men ikväll så har jag destomer sällskap för även Emsan kommer hem idag :D.

Just nu sitter vi i soffan och myser, känns som att hon behöver mysa mer än att gå ut och leka så det vägrar jag ha dåligt samvete för :). Imorgon så ska vi åka till Rättvik på höstmarkanden en stund, troligtvis så blir det bara jag och Tommy :D, ska bli skoj och göra något bara vi två, har inte hänt på evigheter, men vi får se :P.

Ha en bra dag.

Puss & Kram


5 okt: Finbesök :D

Idag så fick jag finbesök av Sara som var snäll och kom ut och lagade lunch till mig, och vilken lunch sen då, helt underbar :D. Supergod och hur enkel som helst att göra. Man kokar pasta och när den nästan är klar så blandar men ihop en burka crème fraich Saffran & tomat och kräftstjärtar, värmer blandningen och har den ovanpå pastan sen. SÅ GOTT!!!!! Tack snälla hjärtat <3


Ska prova göra den mjölkfri en dag för jag tror verkligen att puppis också skulle gilla den :). Tror nämligen att alpro soyagrädde, saffran och en klick tomatpure bode fungera som alternativ, vad tror ni?

Annars så har dagen mest bestått av arbete, precis som vanligt.

Nu blir det mys i soffan framför Greysan :D.

Puss & Kram

3 okt: Physalisträd

För några dagar sedan så fick jag ett Physalisträd av svärmor, hon har haft det på sin altan och drivit upp det och nu så hade hon ingen plats att ha det så då fick jag överta det :D. Trädet bär massor med frukt och igår så skördade Emma den första Physalisen, jag fick smaka lite och jösses vad god den var, smakar mycket mer än dom man köper.


Nästa år ska det få en större kruka och stå ute på vår altan tänkte jag så nu håller jag tummarna för att trädet överlever inomhus över vintern.

Annars så har det inte hänt så mycket idag. Har jobbat som vanligt :). När jag hämtat pluppis från dagis så åkte vi till mormor och morfar och fikade en liten kortis innan det var dag att åka hem och laga mat. Har gjort en jättegryta med Squashgryta och fast det var flera år sedan jag gjorde den så blev den hur god som helst, så det får bli en sån med till jobbet imorgon :P. Vad har ni gjort?

Puss & Kram

1 okt: OK, jag ger mig :)

Idag så var vi på kalas hos en av Tindras dagiskompisar och där fick jag ge med mig, ända sen jag blev gravid så har Tommy velat köpa en bilbana och jag har sagt NEJ men kompisen hade fått en i present och Tindra tjöt av förtjusning när dom lekte med den så jag får ge mig och bara acceptera att det blir en sån inköpt i julklapp eller födelsedagspresent, nu är det ju inte så många dagar emellan så det kvittar :P. Kalaset var supertrevligt, och mamman hade varit så gullig och bakat så Tindra också kunde äta samma sak som dom andra barnen, verkligen urgulligt. Tack snälla för det :D.

Blir en liknande....


Efter kalaset så åkte vi in till stan för att handla frukt på marknaden och där kunde vi känna oss blåsta för det var slut för säsongen :(.

Idag så har Tommy klippt gräset och förhoppningsvis är det sista gången för iår, jag passade på att rensa ur växthuset. Och naturligtvis njutit av solen :D

Vad har ni gjort idag?

Puss & Kram

RSS 2.0