30 sept: Höstpicknick

Idag så skulle jag och Tindra åkt in till stan och dansat Zumba men precis när jag bestämt träff där med en annan mamma och hennes lille pojk (som är jämngammal med Tindra) så fick jag ett meddelande från ledaren att det inlägget på FB hade publicerats av misstag och igentligen handlade om söndagens pass, så det var alltså ingen Zumba idag :(. Men tur i oturen var ju att jag fick reda på det innan vi åkte dit :). När jag berättade för puppis att vi inte skulle åka på dans så tyckte hon att vi skulle ta pannkakorna (som jag gjort till matsäck) med oss ut i skogen och äta dom där så, så fick det bli, jättemysigt :D. Vi har en helt strålande höstdag i dag, med sol och riktigt varmt och skönt :D. Och för en gång skull så hade jag kameran med så här kommer en hel hög med bilder.

Vackra höstfärger

Höstblomma?

Mossklädd sten

Njuter av utsikten

Utsikten

Gott med pannkaka och socker

Leker rallybil

Massor med spring i benen


Nej nu ska vi göra oss klara och åka till stan för att köpa en present som hon ska ha med sig imorgon när hon ska på sitt första riktiga barnkalas :D.

Hoppas ni får en riktigt skön fredag

Puss & Kram

27 sept: Är det inte det ena så är det det andra :S

Igår så var det huvudvärk utan dess like och som pricken över iet så spårade magen ur idag :'(, har ju problem med gluten, dock så säger läkaren att det har jag inte alls men äter jag mer än en måltid om dagen så får jag jordens magknip och får tillbringa timmar på toa tills magen rensat sig så jag tror visst att jag är intolerant mot gluten!! Och nu när magen är klar så är jag så där grymt hungrig men kan inte riktigt äta vad som helst utan får vara lite försiktig så ikväll blir det fruktsallad som ska avnjutas till Idol :D


Annars så mår jag mycket bättre idag, och eftersom det är en hemmaarbetsdag imorgon så kan jag prova lite försiktigt om jag orkar jobba eller ...

Imorgon så ska vi få vägen utanför huset asfalterad och jösses vad skönt det ska bli att dom blir klara, nu börjar jag på att bli lite trött på att dom hyvlar vägen och sen maglar den med välten då det innebär att hela huset vibrerar och då menar jag verkligen vibrerar, rutorna skallrar, glasen i skåpet skallrar osv, men nu är det snart klart :D.

Ha en skön dag.

Puss & Kram


26 sept: Idag är det synd om mig :(

Idag så är det ett gnälligt inlägg så sluta läs om du inte orkar med gnäll ;).

Usch vad jag mår dåligt idag, känner mig som den där reklamen när en karl står och talar om att när mannen är förkyld så är han döende medans det är en baggis att föda barn :S Har knappt sovit alls inatt både för att Tindra vaknade igårkväll och skulle absolut sova i mammas säng och för att jag fick den värsta huvudvärken jag nånsin haft, t.o.m. värre än migränen. Lyckades somna till slut och vaknade upp med feber, snorig och fortfarande samma eländiga huvudvärk. Så länge jag håller mig stilla så är det uthärdeligt men rör jag mig det minsta lilla så skär det som knivar, ett tag trodde jag att jag höll på att få en stroke....


Nej nu får det vara slut på gnället, ska luta omkull mig istället.

Vi hörs lite senare.

Puss & Kram

25 sept: 90 min Zumba

Idag så var det en provapågång med Zumba uppe på Lugnet som jag naturligtvis åkte på och hade sån tur så att Emma ville också följa med. Vi höll på i 90 min och jag måste säga att jag är grymt imponerad av dom 3 tjejerna som ledde gruppen, dom var verkligen jätteduktiga och det kändes inte som att det verkligen höll på i 90 min, och jag orkade med hela tiden :D, det trodde jag inte att jag skulle så WHIIIII vad bra jag är :D.
Nu kommer jag inte att fortsätta för det har jag tyvärr inte råd med men därimot så hade tidningen I Form ett erbjudande som innebär att om du tar en provapå 2 ex + 1 till till ordinarie pris så får du Zumbaskivorna med gratis så det har jag gjort så bara dom kommer så ska det Zumbas på flera gånger i veckan här hemma :D. Om du också vill ta del av erbjudandet så klicka på länken 
http://iform.se/erbjudande/13919/form/2/redaktionel/1.
På kvällningen så kom mormor och morfar förbi på en fika och då passade vi på att göra en äppelpaj och en blåbärspaj som vi mumsade gott på och med väldigt gott samvete med, efter förmiddagens träningspass, får väl se om jag får någon träningsvärk tills imorgon hahahaa.

Puss & Kram

24 sept: Ny vinterjacka + Mamma Mu

Idag så var vi in till stan för att gå på den stora frukt & Grönsaksmarknaden som finns på stora torget varje onsdag och lördag, det är så otroligt fin och superbilligt där. Det var 2 anledningar till att vi var in idag: 1: för att handla (naturligtvis) och 2: för att betala det som jag handlade i onsdags, det var nämligen så att jag hade inte kontanter på mig utan tog för givet att dom tog kort (vilket dom inte gjorde) och när jag då inte hade tid att springa till minuten för att ta ut pengar utan skulle lägga tillbaka frukten jag tagit så sa killen att jag skulle komma tillbaka idag och betala och så packade han ner allt i en påse och sträckte fram den (måste väl betyda att jag ser pålitlig ut hahaha).

När vi paserade Stadium så hade dom ett kanonerbjudande på jackor så vi var in och kikade och jag hittade en som var så fruktansvärt skön och fin var den med så Tommy tyckte att den skulle vi ta (eftersom min gamla är alldeles för stor) så det gjorde vi. Nu ser jag fram mot att det ska bli kallt :P

Det blev ett underställ också och jag valde ett rosa :)


Tindra fick en ny film igår när vi var och handlade: Mamma Mu möter Kråkan och jag tror att det blev nya favoriten för den har gått om och om igen här hemma nu på kvällen och jag förstår henne för Mamma Mu är ju så söt hahaha


Hoppas ni får en mysig lördagskväll.

Puss & Kram

23 sept: Docka

Idag så var vi in till stan och Tindra fick välja sig en present eftersom hon är så duktig med pottan och hon hade ju redan tittat ut en docka, väl på affären så fick hon syn på en annan docka som hon hellre ville ha så då blev det den. Den pratar, skrattar, gråter och snarkar, och hon har pysslat med den. Det har matats, bytt blöja, gått på promenad osv hela eftermiddagen :D. Det är ju så roligt att bara sitta brevid och iakta henne när hon leker.


Ikväll så åt vi hemmagjorda klyftpotatisar och baconinlindad kycklingfile, och jösses så gott det var, har inte ätit det sen i jag skrev in mig på VV.

Nu ska jag mysa lite framför tvn innan det är dags för sängen.

Puss & Kram


22 sept: Officiellt

Ja nu är det officiellt... Jag sätter skottpengar på migränmonstret så om det är någon som vill ge sig ut på jakt, kan du höra av dig så ska du få en utförlig beskrivning på hur det ser ut :S.

Vaknade med migrän igen men eftersom kollegan är i USA så åker jag ändå till jobbet och vid 11 så känner jag hur tunnelseendet börjar komma så då är det bara att packa ihop och börja hemfärden och hålla tummarna för att jag ska hinna hela vägen hem innan jag tappar sikten helt. Kör i krypfart på "motorvägen" så kan tänka mig att det var många som blev superarga men det struntade jag högaktligen i. Kom till stan strax före vägningen börja så jag stannar till och springer upp och väger mig och det var minus samma som jag gick upp förra veckan så nu är jag nere på totalt - 18 kg igen :D och sen åker jag hemmåt i samma snigelfart som tidigare men det var inte så mycket trafik så jag blev inte omkörd en enda gång hahaha. Väl hemma så stoppade jag i mig lite mat och 2 treo och sen skyndade jag i säng, lyckades somna och sov i en timme, när jag vaknade så var inte migränen helt borta men kontrollerbar igen :).

Imorgon är Tindra och jag lediga och då ska vi åka in till stan och köpa en docka. Hon såg en på affären för 3 veckor sedan och jag lovade henne den om jag inte behövde köpa några fler blöjor och det har vi inte heller behövt göra. Hon är klockren hemma och på dagis så är det till 98-99 % (får oftast en påse med hem om dagen men igår så var det INGEN) så nu anses hon vara torr (iallafall på dagen, på natten har hon fortfarande blöja). Är så stolt så över min lilla pluppis :D.


Ha en skön kväll :D.

Puss & Kram


21 sept: Utmaning

Fick en utmaning av söta Nina igår så här kommer den :D.

Varför började du blogga?
Jag började blogga när Tindra var nyfödd och det var mest för att hålla Sara och Emma uppdaterade om pluppis utveckling då dom tyckte att dom missade så mycket av henne under deras pappaveckor inne i stan. Och ibörjan så handlade bloggen bara om Tindra men så fick jag ett klagomål på det från ett håll och en fråga från en annan om inte kunde skriva mer om mina andra två tjejerna också, när jag fick den frågan så trodde jag att det bara var min närmaste familj som läste men så var ju inte fallet alls och nu är ni jättemånga som följer min vardag, vilket jag är SUPERGLAD för. Tack snälla för att ni läser min blogg :D.

Vilka bloggar följer du?

Oj det är lite olika men har ju natuligtvis några favoriter som jag alltid går in på varje morgon och som jag dessutom ser fram mot att kunna få träffa i framtiden, har ju inte kunnat vara med på varken mammabloggalan eller mammabloggkryssningen, men nästa vår så SKA jag vara med på galan det bara är så och där ser jag fram mot att få träffa Nina, Emma och Elin då jag tycker dom verkar vara helt underbara tjejer. Sen följer jag naturligtvis min dotter Sara (hon delar blogg men några av sina tjejkompisar). Några av de andra är Anki, Kajsa, Jonna, Sara, Camilla ja det är dom jag kommer på just nu :D

Favoritfärg?

Rosa och Lila, dock så har jag nästan bara svarta kläder. Måste bli ändring på det :P

Favoritfilm?
Tycker nog mest om kärleksdravel hahah, Borta med Vinden, Dirty Dancing, Grease och Water to Elephants

Vilket land/länder drömmer du om att få besöka och varför?
Eftersom jag inte varit utomlands mer än 2 gånger så är en av mina stora drömmar att nång gång kunna göra en riktig jordenruntresa, ni vet en sån där som i filmen Jorden runt på 80 dagar. Jag skulle så gärna vilja få se hur folk lever i andra länder inte bara se det där fina som visas upp för turister utan verkligen se hur dom lever. En annan dröm är ju Thailand för att det verkar vara så himlans vackert där och för att befolkningen verkar vara så gulliga.


Vill igentligen skicka utmaningen vidare till alla för jag tycker att det vore roligt att få "lära känna" er mer, men  namnger några Anki, Elin, Emma, Sara, Jonna, Kajsa

Hoppas ni får en strålande dag :D.

Puss & Kram

21 sept : Tävling



" Jag tävlar om en Wigglekart hos WWW.JENNYN.SE

Var med och tävla HÄR du också! "

20 sept: Dåligt med inspiration

Har lite dåligt med inspiration just nu så därför blir det inte så mycket bloggande, vilket ni säkert redan märkt :P. Denna veckan och nästa så är min kollega hos sin familj i USA och det innebär att jag åker in oftare till kontoret för att täcka upp även för henne, och jösses så mycket tröttare jag är på kvällarna, igår så gick jag och la mig före kl 10 :O har väl inte hänt sen jag var gravid hahaha.

Hörde på radion på vägen hit om det fruktansvärda som hänt i Sigtuna med 2 små pojkar och får rysningar när jag tänker på hur otroligt rädda dom måste varit och blir samtidigt så himla arg över att sånt kan hända här i Svergie eller ja över hela världen naturligtvis och att ingen reagerar :S.

Vi var ju till Sthlm i sommras och blev fotograferade och nu äntligen så har jag fått korten och är jättenäöjd med dom, här är ett på mina 3 älskade hjärtebarn <3 <3 <3


Nej nu ska jag försöka få lite gjort här på kontoret innan alla andra ramlar in. Hoppas ni får en bra dag.

Puss & Kram

18 sept: Haninge

Igås så körde gudfar sin sista rallykrosstävling för i år och den var i Haninge och eftersom vi inte varit och tittat på en enda iår så tog vi tillfället i akt och åkte dit :D. Vi åkte hemmifrån kl 6 och sen var vi inte hemma igen förrän kl 8 på kväll så det blev en heldag ute i solen, trevlig sällskap och med en massa härligt motormuller. Tindra var helt salig, när hon stod uppe på kanten och tittade på alla fina bilar som åkte fort förbi henne, hon kommer nog bli bilmekaniker när hon blir stor :P.

När dom åkte ner på fredagen så hade dom sällskap med en annan av Tommys kompisar och han fick lite trubbel med sin racingbuss så det slutade med att vi fick hans tävlingsbil på ett släp med oss hem och han åkte själv i gudfars stora buss.

(bilden är lånad från gudfars hemsida http://www.teamjohanssonmotorsport.se/31218788, finns fler fina kort där att titta på)

Idag så är Tommy och hämtar hem 9 pallar pellets så nu kommer vi ha det så varmt och skönt inomhus i vinter :D. Själv ska jag väl försöka ta mig ner i tvättstugan och tvätta för på något sätt har tvättkorgen bilvit full igen :O, kan inte förstå hur det kommer sig hahaha, men först måste jag vänta in Emma så jag får hennes tvätt med mig.

Vad ska ni göra idag?

Puss & Kram

16 sept: Äntligen är hon hemma :D

Idag så var vi ju lediga och Tindra tog en liten sovmorgon hon med ända till halv 8, då blev hon väkt av vägarbetare som höll på med nåt precis utanför vårat hus, lite besviken blev jag över att dom var tvungen att vara där just då men samtidigt får man ju vara glad att dom inte kom tidigare :P.

På eftermiddagen så åkte vi in till stan och hämtade ÄNTLIGEN hem mitt mellanhjärta, hon har varit hos pappa S i 4 hela veckor så gissa om vi saknat henne massor men nu är hon hemma och sitter brevid mig i soffan = MYS :D

En sak som var lite roligt idag var att Emma som varit på APU på hunddagis fortsatte jobba när hon kom hem så Molly fick världens genomgång, blev duschad, kloklippt och filade så just nu ligger hon helt utslagen i soffan brevid Emma :P

Hoppas ni alla får en mysig kväll :).

Puss & Kram

14 sept: Solnedgång



Önskar att det varit lite varmare ute så man kunnat sitta i hammocken och njutit av den underbara solnedgången :D







13 sept: Västerbottenpaj :D

Idag så fyllde en av mina kollegor år och vi har som tradition att då får födelsedagsbarnet bestämma vad man ska äta vid firandet och idag så hade han bestämt att vi skulle få Västerbottenpaj och en grönsallad, och kan bara säga herregud vad GOTT det var :D


Till eftermiddagsfikat så fick vi en Sara Bernard glasstårta, har aldrig smakat det förut så givetvis var jag ju tvungen att ta en lite bit och än en gång så var det bara så GOTT!!!!!

Så sammanfattningsvis har det varit en riktig svullardag hahaha

Puss & Kram

12 sept: Skalar äpplen ....

Just nu så sitter Tommy och jag och skalar, hackar, sockrar och kanelar ca 20 kg äpplen som han var ute och plockade av vårat äppelträd tidigare idag, vi ska frysa in det i "portionspåsar". Måste säga att det är verkligen skittråkigt men tänk så lätt det kommer vara i vinter när vi ska baka äppelpaj eller en äppelkaka, bara att gå ner i frysen och ta fram en påse, låta den tina och sen börja baka :D.

Puss & Kram


11 sept: Uppsättning av ladan pågår :D

Idag så har vi hållt på med grunden till ladan hela dagen, Tommy har skottat grus och jag har skött avmätningsinstrumentet och hejat på honom därimellan :). Tindra hittade världens bästa plats för att kunna heja på honom på nära håll, nämligen inne i skopan :P




Idag så gjorde jag biffstroganoff till middag för det var evigheter sen vi åt det och den blev helt super idag, så otroligt god :D och eftersom det är den där tiden i månaden (ni vet :P) så har jag jordens chokladbegär så då bakade Tindra och jag en kladdkaka som vi ska mumsa på nu framför tvn, bara raringen kommit hem från verkstan, riktigt känner hur chokladtarmen skriker nu, men jag ska ståndaktigt vänta tills han kommer hem för då blir det bara en bit, äter jag min nu så kan jag lova att jag tar en till och det har jag inte råd med pp-mäsigt hahaha.

Hoppas ni får en bra söndagskväll.

Puss & Kram

9 sept: Vattenzumba :D

Idag så var det dags igen :D, var iväg på mitt andra pass med vattenzumba och det kändes inte fullt lika svårt som i onsdags, kan kanske bero på att jag stod på en lite grundare plats och för att jag hade Sara med mig :P

På eftermiddagen så kom farmor och farfar hit på middag (hans födelsedagspresent :D) och vi bjöd på Tacos och det var precis lika gott och trevligt som vanligt :P. Sen var vi ut i trädgården och plockade 2 stora påsar äpplen som dom fick med sig och så plockade vi lite till oss själva som vi håller på och gör en paj av nu, den ska vi njuta av framför Idol :).

Hoppas ni får en mysig fredagskväll.

Puss & Kram

8 sept: Vägning nr 29

Idag så var jag in på vägningen och blev så himlans glad när vågen visade på minus 0,6 kg för det innebär att jag gått ner 18 hela kg och fick min 6 stjärna :D.



När jag kom hem så provade jag några av mina peppbyxor och den här gången så kunde jag ha dom :D, så var inte fallet för några veckor sedan. Är så glad!!!!!

Imorgonförmiddag så är det dags för ett nytt pass med vattenzumban, denna gång i sällskap av Sara, hon har ju gått på riktig zumba så hon kommer få riktigt roligt när hon tittar på mig där jag jobbar på allt jag kan för att försöka hinna med hahaha men det bjuder jag på :D.

Hoppas ni får en mysig kväll.

Puss & Kram

7 sept: Vattenzumba

Som jag skrev i tidigare idag så skulle jag prova nåt nytt ikväll och det var Vattenzumba :D. Så otroligt roligt men gud så svårt det var, dom som kan stegen på land har en klar fördel kan jag ju bara säga, vilket jag inte kunde hahaha dessutom så var det överfullt i gruppen så jag hamnade på lite för djupt vatten vilket kankse gjorde saken ännu lite svårare. Får se om jag har någon träningsvärk imorgon, kan nog tippa på armarna. På fredag är det dags igen och då ska jag skynda mig ner i vattnet så jag hamnar på en bättre plats :P.

Nu ska jag äta lite välförtjänt fruktsallad med en klick grädde :D. Ha en bra kväll.

Puss & Kram

7 sept: Nya arbetsskorna

Igår så kom mina nya fina arbetsskor



Jag såg ett par såna träskor på en tjej i sommras på ett av VV-mötena och sen har jag letat och letat efter dom och när jag väl lyckades hitta dom så visade det sig att dom var så fruktanstvärt dyra så jag hade inte råd med dom :(, men nu så är det 30% rea så då passade jag på :D. Och dom är precis lika sköna som dom är snygga :D. Om ni också vill ha ett par så gå in på Alvas Hus och passa på.

Ikväll ska jag prova på nåt nytt som Sara ringde och tipsade om igår, återkommer senare och berättar om hur det var :D.

Puss & Kram


6 sept: VAB idag med

Var hemma och VAB:ade idag med och vi har myst i soffan framför olika filmer, läst många böcker, lekt med hästarna och så har pluppis lagat mat när hon orkat gå lite längre. Även idag så har det gått kanon utan blöja, är så stolt så över min lilla plupp som klarar det så galant fast hon är sjuk :D.

Har lagt ut några annonser på Tradera (2 par vinterkängor, 1 par höstskor och 1 par gummistövlar), gå gärna in här och kika om det kan vara något som passar antingen ditt barn eller om du vet någon annan som kan vilja köpa dom.
   

Ha en bra kväll :D.

Puss & Kram

5 sept: Grattis farfar

Idag fyller våran söta lilla fafar år så ett stort grattis på dig idag :D




Idag så har Tindra och jag varit hemma och myst hela dagen, Hon är fortfarande sjuk så jag blir hemma även imorgon med henne, men även idag så har hon klarat en blöjfri dag, vi hade ett litet missöde men det var precis efter att jag väckt henne när hon somnat på eftermiddagen så det "räknas" inte :P.

På kvällningen så var vi ner till farmor och farfar för att fira honom på hans födelsedag och där fick vi jordens godaste äppelpaj med vaniljsås till, muuums så gott det var.

Puss & Kram

4 sept: Höst :/

Jag kan helt ärligt säga att jag är inget fan av hösten men det finns en sak som jag ändå tycker väldigt mycket om och det är att eftersom kvällarna blir mörka så tidigt så kan man tända en brasa i öppna spisen och en hel massa ljus och det finns väl inget som är en starkare mysfaktor än det, eller hur? Så nu myser vi på så mycket vi bara kan :D.



Idag så har Tindra varit helt klockren med att vara utan blöja, vi åkte t.o.m. till stan och handlade och det gick så bra, håller tummarna för att det vänt och hon är på g igen. Däremot så tror jag lillstumpan håller på att bli sjuk så vi får väl se om det blir dagis eller VAB imorgon ...

Nu ska vi göra lite fruktsallad och titta på tv en stund innan det är dags för sängen :D.

Puss & Kram

3 sept: Kräftskiva

Dagen kunde ju kanske kunnat börjat bättre, vaknade upp med början till en vagel på höger öga och jösses vad ont det gör, men kunde ju knappast slutat sämre :P. Men för att göra det lite mysigt på morgonen så tände jag en brasa och sen åt Tindra och jag frukost i soffan medans vi tittade på Nicke Nyfiken.

Vi var nerbjudna på kräftskiva hos mormor och morfar på eftermiddagen och jösses vad jag åt men gud vad gott det var, kan verkligen inte få nog av skaldjur. Vi hade en jättemysig eftermiddag, Tack för det <3


Nu på kvällen så ska vi dessutom mumsa på kladdkaka som Emma och Tindra bakade innan Tindra gick och la sig :D

Puss & Kram

2 sept: Bregravning :S

Ja så var dagen här då vi skulle ha begravning för min lilla mormor, och lite så har jag nog gruvat mig för nu på kvällen så är jag helt slut, totalt tom i huvudet men mest glad över att dagen äntligen är över. Det är min äldsta kusin som hållit i alltihop och hon har verkligen gjort ett fantastiskt jobb, för allt var så himlans fint anordnat allt från kistan, blommorna, handbuketter och sen buffen efteråt. Så ett stort tack till dig L för en fin dag. Jag är otroligt glad över att jag hade mina kära barn och älskade man med mig i kyrkan som stöd för så fort vi skulle sjunga så bröt jag ihop fullständigt och likaså när vi skulle gå fram till kistan och säga adjö och eftersom vi inte satt på samma rad så kunde jag inte stötta min mamma när hon gjorde det men hon hade pappa som stöd så det gick bra ändå :). Men på det stora hela så var det en fin dag med många glada skratt :D.

Kistan med finaste lilla mormor <3
 

Puss & Kram

RSS 2.0