31 mars: Såld :)

Igårkväll la vi ut vår husvagn på försäljning och så här i efterhand kan man kanske tycka att vi var lite billig på den, för vi blev helt nerringd och på mindre än ett dygn så är den såld :). Men vi fick mer för den än vad vi gav för den för 2 år sen, vilket känns så bra. Raringen lovade att om den blev såld för begärt pris så skulle vi köpa en ny soffa så det ska vi åka och göra imorgon :D Ska bli så skönt att sitta skönt igen hihi

Idag så har vi kört en rastkoja till Mora och gissa om vi hade en överlycklig liten tjej som fick åka lastbil hela dagen


30 mars: Äntligen fredag :)

Imorse så kunde puppis och jag ligga kvar i sängen och mysa länge och när vi ätit frukost så ville hon gå tillbaka till sägen och mysa lite till och det tackade inte hennes mamma nej till (då jag har haft en riktigt jobbig dag :(), kom på vid 11-tiden att det kanske var dags att klä på sig haha.
Efter lunchen då ville hon baka fredagsmyset och när jag stod och bröade formen så kommer hon springandes med en av sina former och ville ha den oxå bröad för hon ville ha en egen kaka oxå :) Den bjöd hon på som efterrätt efter Tacosen, lilla sockertoppen
image description

Annars har vi inte gjort så mycket på eftermiddagen då vi haft ett riktigt skitväder med snö, regn, hagel och en massa blåst. Håller tummarna för att det blir bättre under helgen så vi kan vara ute och få fler fräknar ;).


29 mars: Nu får det faktiskt räcka, nu är det nog!!!!!!

Idag har vi varit på nåt som jag hoppas jag slipper gå på igen, nämligen en barnbegravning :( Nu var den jättefin (om man nu kan säga så om en begravning) med en underbar präst, fina psalmer och en underbar dikt som föräldrarna valt ut. Men usch så fruktansvärt jobbig! Tänker på er <3

Nu hoppas jag att det dröjer LÄNGE innan jag behöver gå på nån mer begravning, för nu tycker jag verkligen att det är nog!!!!!

När vi var på väg hem så ringde min telefon och det var läkaren som jag träffade i tisdags, hon ville höra hur jag mådde efter att jag fått diagnosen. Hur gulligt är inte det :).

Nu på kvällen precis innan puppis skulle gå och sova så la hon lite pussel med pappa och hon har kommit på att det är roligt att ha bitarna upp och ner och sen göra en form av memory av det hela.


27 mars: Jaha det var precis som jag misstänkte :/

Idag vad det äntligen dags att träffa nya läkaren på nya VC och kan inte vara mer nöjd med att vi bytte, för dom var så otroligt trevliga och läkaren var jättebra, lyssnade och var medkänslig, gjorde en noggrann undersökning och tog några nya prover men ställde dock diagnos redan idag och precis som jag redan misstänkt så är det Fibromyalgi som jag har och därför har så fruktansvärt ont i kroppen. Blev sjukskriven fram till påsk och sen har vi ett utvärderingssamtal inbokat och så ska jag till sjukgymnast för att få lite träningstips osv. Känns bra att fått ett namn på orsaken till det onda så att jag nu vet vad jag ska jobba mot samtidigt som det känns jobbigt att det är just Fibro, eftersom det innebär att jag aldrig kommer bli helt återställd och värkfri igen :( men som sagt skönt att äntligen veta vad som är fel :D.

24 mars: Mina <3

Haft en underbar dag på lugnet med mina älskade. Älskar er så mycket och är glad att jag har er :)


23 mars: Clash of Nations

Idag så har vi varit uppe på lugnet på eftermiddagen och tittat på skotercrosstävling. Clash of Nation är en av Europas största superextrema vintersportevent. Tyvärr så orkade inte puppis riktigt hela kvällen så skiduppvisningen och skoterhoppandet fick vi hoppa över, som tur är så blir det såna uppvisningar imorgon med :).
Lite konstig kändes det dock att stå där i strålande sol och 18 plusgrader och titta på en skotercrosstävling :P men trevligt hade vi och enl väderprognosen så ska vi få lika fint väder även imorgon. Och riktigt roligt var det att våra svenska åkare är minst lika duktiga som dom amerikanska ;).


22 mars: Kväll :)

När jag hämtat puppis från dagis så hade solen äntligen kommit fram så vi stannade ute och lekte en lång stund. Det var så otroligt skönt att sitta på sandlådekanten i solskenet medans puppis varvade mellan gungställningen, den lilla snön som vi har kvar på gräsmattan och sandlådan :). Sanden är dock superblöt så om hon stod still på samma plats för länge (typ två minuter) så hade fötterna sjunkit ner helt och satt fast så jag fick hjälpa henne upp igen. När hon tröttnat och vi skulle gå in så var det bara att ställa henne i duschen med alla kläderna och stövlarna på och sen ta duschen och duscha av sanden haha.


22 mars: Blev kvar hemma :O

Vaknade imorse och insåg att det inte fanns en möjlighet i hela världen att jag tog mig till jobbet idag så det vara bara att ringa in sig sjuk :(.

Tänkte jaja men jag kan ju iallfall ta mig ut i solen och sitta med näsan i vädret, men tror ni att solen ens vill visa sig ordentligt då, nej det är ett TUNT TUNT molntäcke så den kommer inte igenom, så några fräknar på näsan blir det inte idag iallafall. Tror jag ska gå ner och tappa upp ett varmt bad, lägga en ansiktsmask och krypa ner i det varma sköna vattnet och bara njuta en stund, mår ju så mycket bättre i värmen.

Har tittat efter en värmedyna, tror den skulle fungera lite bättre än vetekuddarna, såg en på Rusta som jag ska åka och kolla på nästa gång jag är till stan :).


Ha en bra dag :).

Puss & Kram

21 mars: Deklarerat idag :D

Idag så har jag gjort klart jobbets fem deklarationer och det känns så otroligt skönt att det är gjort. Är verkligen så gruvsamt innan jag börjar varje år, så jag går gärna och drar på det, men redan när jag vaknade imorse så kände jag att IDAG ska dom göras så då var det väl bäst att handla direkt innan känslan försvann igen hahahaha.

Har ingen bra dag idag och Tommy är kvar i stan och fixar med kompisens båt idag med så jag bjöd in Tindra och mig på middag hos mormor och morfar :). Fick kanongod mat och lite avlastning med lillhjärtat innan vi åkte hem och mös i soffan en stund innan det var dags för sängen. Och jag måste säga att även om hon är supertrotsig emellanåt när vi är allihop tillsammans så är hon en liten pärla när jag är själv med henne, tror hon känner av att jag har ont och inte klarar av att bära henne och såna saker. Älskar dig så mycket min lilla sockertopp <3

Just nu så sitter jag och tittar på Sveriges Mästerkock och dom håller på och bakar Macarones. Jag har aldrig smakat såna men dom ser oerhört goda ut, måste försöka göra såna nån gång


Ha en bra kväll

Puss & Kram

20 mars: Köpt biljetter :)

Usch vad jag hatar/avskyr/tycker illa om tisdagar och torsdagar just nu :O och anledningen till det är att jag är totalt färdig när jag kommer hem och bara sitter i soffan, eller rättare sagt skruvar och vrider mig i soffan ända tills jag kan gå och lägga mig.

Men en rolig sak jag gjort idag är att köpt biljetter åt oss (Tindra,Emma,Tommy & mig) så vi kan gå och titta på Clas of Nations, nu håller vi tummarna för att det blir fint väder i helgen, precis som dom lovat på vädret. ;)

Nu ska jag sova, så stort god natt till er alla och så ses vi imorgon :).

Puss & kram


19 mars: Snöstorm :( Ny vårdcentral :D / VINST :D :D

Vaknade imorse av att det blåste så mycket att sovrumsfönstret skallrade och när jag drog upp rullgardinen så SNÖADE det ute, FYYYYYYY det OGILLAS i allra högsta grad :(. Nu har det slutat snöa men det blåster fortfarande så det skakar i fönstrena, riktigt otäckt :O.

Idag så har jag pratat med en sköterska på nya VC och jösses säger jag bara, vilken enorm skilnad det var på bemötandet mot den gamla vc, här tog dom en på allvar och bokade upp en tid redan nästa vecka, jag hade räknat med att få vänta minst två veckor då det inte är en akut sjudom, men sköterskan tyckte det lät så jobbigt så hon tyckte inte att vi kunde vänta så länge utan bokade en tid snabbare än så. Tack snälla för det :D

Nu sitter jag och jobbar men är riktigt jobbigt då jag har så ont att jag knappt kan sitta still utan sitter och gungar på stolen hela tiden, det känns konstigt nog bättre då, men ser nog väldigt roligt ut, tur att jag är själv hemma hahaha. Det är nog fortfarande sviter efter lördagen då jag hjälpte till med båterenoveringen, för igår var jag totalsänkt, då satt jag mest i soffan med två vetekuddar en bakom ryggen och en liggandes på armen. Tack och lov för att vi har såna, dom är verkligen super, och det ska inhandlas nya på vårmarknaden, en till mig och en till Tindra, hon har ingen sen tidigare.

Har väntat och hållt tummarna så hårt hela förmiddagen och nu fick precis veta att jag vunnit ett så otroligt vacket armband som jag tänker lägga undan så jag kan ha det som mitt "nya" när Tommy och jag gifter oss :D Är så OTROLIGT GLAD Tack finaste Nina


Vilken BRA dag det här blev whiiiii :D :D

Puss & Kram på er alla

17 mars: Båtrenovering

Idag så fick puppis vara nere hos mormor & morfar medans Tommy och jag var till båten och jobbade en stund, hade lite svårt att bestämma vad vi skulle börja med men vi bestämde oss för att ta itu med piken. Den kändes lite instabil och "gungig" när man klev på den
image description
Så vi skruvade bort den och försökte vara beredd på det värsta men tror inte varken Tommy eller jag riktigt var beredd på detta :O
image description
Nu ser det värre ut än det var, för det är mest skit och nån slags tättningsmassa som dom väldigt slarvigt sprutat på innan dom skruvade fast piken. Den var dock i riktigt dåligt skick, här använder Tommy vinkelslipen för att "öppna" den
image description
När vi sprättat bort plastbotten och fick syn på innehållet så förstod vi genast varför den varit så tung, den innehöll nämligen plywood som var totalt genomblöt och ruttet, vi kom även ihåg att väga piken innan vi tog ur den och den vägde 15 kg.
image description
Vi använde stämjärn och hammare och med gemensamma krafter tog vi ur allt blött och ruttet
image description
Här ligger 10 kg blött äckel och nu ska plasten torka innan den ska grovslipas och sen ska Tommy bygga upp den igen med hjälp av ny plast innan den sätts tillbaks på plats igen :D
image description

Så skönt att det där är gjort :D. Dock så vet jag utan tvivel att jag lever :( så jag sitter nersjunken i soffan och väntar på att värktabletten ska kicka in medans Tommy åkt tillbaks ner till båten för att skruva bort relingslisten och ev ta bort dom superfula tejpremsorna som sitter kvar på ena sidan, remsorna på den andra sidan tog han bort för några veckor sedan.

Imorgon så blir det troligtvis till att släpa bort riset som ligger kvar efter att vi tog ner pilen i höstas, hann inte med att göra det i höstas eftersom snön kom och nu måste det bort medans backen är tillräckligt hård att gå på innan tjälan börjar gå ur och marken blir så där vårigt blöt och lerig hahaha.

Puss & Kram

16 mars: VÅR :D

Sitter ute på trappen i solen och tittar på när Tindra målar våra stenplattor i jordens alla glada färgen :). Det måste väl ändå vara ett av världens bästa tecken på att våren är här??? :)


15 mars: Rapportering

Tindra är frisk igen och kunde gå till dagis imorse, så skönt att det inte blev nån långvarig förkylning/feber historia.
 
Jag åkte till jobbet och satt hela dagen med en årsrapport som var riktigt trickig att få till och när jag äntligen var klar så strulade rapporteingsprogrammet så jag blev tvungen att ringa FI och prata med deras support och dom talade om att dom jobbade på att lösa buggen så jag fick snällt vänta några minuter så skulle det vara fixat sen, vilket det oxå var 30 minuter senare. Så skönt att den rapporten är inne, nu är det ett år innan det är dags igen haha

Imorgon är det fredag och det innebär att Tindra och jag är lediga, så fruktansvärt skönt. Frågade Tindra vad hon ville göra för roligt och fick svaret: bygga lego! Nu vet jag inte riktigt om jag ser det roliga i det med huvudsaken är ju att hon tycker det haha. Annars så har vi inte nåt särskilt planerat för helgen utan ska mest bara ta det lugnt och mysa :). Vad ska ni göra?


14 mars: För tidigt????

Vakande feberfria och nästintill värkfri så kunde inte motstå en promenad runt Hea i sakta mak med lillhjärtat och hunden och efter den kan jag bara säga Fy F-n vad fort konditionen försvinner. Är verkligen tillbaka på ruta 1 igen och värken kommer så sakteliga krypandes nu på kvällen. Håller tummarna för att den försvinner under natten med hjälp av värktabl och lite värme så jag får en bra start även imorgon när jag ska till jobbet.

Fick lite trevligt fikasällskap idag av Jonas och Jessica och dom hade med sig en helt underba orkidé till mig. Älskar verkligen den blomman så jag blev jätteglad. Tack snälla för den :D

14 mars: Tävlingar



"Jag tävlar inne hos Deliciously.se om ett presentkort värt 250:- inne hos Paxlux.se.
Alla kan vara med, tävla här



"Jag tävlar hos Deliciously.se om ett valfritt smycke hos Haze Design.

Tävla här du med!"




”Jag tävlar hos Carolina om ett valfritt smycke från messini design



13 mars: Fridfull

Ännu en dag med vab, och även idag har vi pusslat, tittat på film, läst bok osv. Efter lunchen så gick vi och vilade lite och rätt vad det var så sov vi båda två och vi sov nog nästan 1,5 timme, det var så skönt :) När jag vaknat så låg jag och tittade på lillhjärtat en lång stund medans hon sov och det finns nog inget fridfullare än ett barn som sover. Finaste fina <3


12 mars: VAB

Idag så vaknade lillhjärtat med hög feber så det blev till att meddela jobbet att jag var tvungen att vaba.

Pluttan och jag har varvat Blixten McQueen med pussel hela dagen. Tråkigt nog så hade hon fortfarande feber när hon gick och la sig så vi får väl se hur långvarigt detta blir.

Har pratat med nya VC men dom kan tyvärr inte ge mig någon läkartid förrän överregistreringen är genomförd men alla papper är utskrivna och ifyllda så första steget bort från cykelverkstaden är tagna. Ska bli så skönt när det är klart. Har haft en eländig natt och dag men har iallafall upptäckt att värme hjälper grymt mycket så kramas ofta med vetekudden just nu :).


10 mars: Vårväder???

Idag har vi haft ett fantastiskt väder, först hade vi strålande sol och 10 plus sen kom snöovädret och ÅSKAN, har aldrig varit med om det förut. Riktigt otäckt!!!

Men medans vädret var bra så var vi ute och lekte, vi hann med både att åka stjärtlapp, gunga, cykla trehjuling och åka sparkcykel och så fick jag syn på att videkissarna slagit ut :D

Igår så hade jag en riktigt bedrövlig dag och fick ingen hjälp av våran vårdcentral så raringen och jag tillbringade hela eftermiddagen på akuten och där fick jag träffa en urgullig läkare som efter en grundlig undersökning kunde utesluta en massa sjukdomar och bekräftade min misstanke, dock så krävs det djupare utredning för att sätta diagnosen så det får nya vårdcentralen hjälpa till med. Ska kontakta dom direkt på måndag. Däremot så skrev han ut en bättre värktablett som hjälper så otroligt mycket mot värken, men lite jobbig biverkan är att jag får inte köra bil på den och att jag går runt och känner mig helt lullig....

Nu ska jag fortsätta titta på melodifestivalen :)


8 mars: Läkarbesöket

Igår så var jag till läkaren och efter att berättat hur jag mår så gjorde han en undersäkning och sen fick jag gå till labbet där dom tog en hel massa prover. Så nu håller jag tummarna för att dom visar nåt så jag får reda på varför jag har så j-a ont och mår så dåligt jämt. Har ett samtal inbokat med honom nästa vecka. Hoppas hoppas hoppas han har något vettigt att komma med då :)

(bilden är googlad)

Vill så fruktansvärt gärna slippa ha ont och faktiskt må bra igen. Är så jobbigt att behöva hålla andan när lillhjärtat kommer rusandes för att kramas så jag inte undslipper ett stön av smärta när hon kommer fram :(. Vill ju inget hellre än att kunna fånga upp henne i farten och snurra runt med henne och kramas hårt och busa så där härligt ...... Saknar att kunna leva ett liv som till största del bestod av bra dagar då jag faktiskt kunde njuta av livet och var glad till största delen, nu är jag mest bara ledsen och puppig jämt och vill helst bara dra täcket över huvet så jag slipper "plåga" mina nära och kära. Älskar er alla så oerhört mycket FÖRLÅT <3 <3 <3 <3

6 mars: Orkar inte längre :'(

Usch och fy för att vara jag idag :(.

Ända sen jag hade livmordersinflammationen i mellandagarna så har jag haft en ständig värk i hela kroppen, vissa dagar så har jag så ont så jag knappt får luft och idag så bara orkade jag inte längre, så till lunch gick jag helt sonika hem och kröp ner i sängen, ringde vårdcentralen och fick prata med en helt underbar sköterska som var så förstående och fick en tid hos läkaren redan imorgon. Nu hoppas jag bara att han är lika bra och att han inte ger sig förrän han hittar anledningen till min värk.
Känner mig så här

(bilden är googlad)

En rolig sak idag är iallafall att Desperte Housewives börjar idag :D

Hoppas ni mår bättre

5 mars: Båtmässan :)

Lovade er några bilder på båda fina och mindre fina båtar så här kommer ett urval av dom som jag tycker var det häftigaste båtarna

Världens snabbaste ÖPPNA båt "Miss Turbine", går i 175 knop vilket är 324 km/h och tittar man på instrumentbrädan så kan man ju fundera på om det är en båt eller ett flygplan :O

Sen hittade vi en jätteliten täckt segelbåt där man kröp ner i ett litet hål och där nere fanns det plats för en LITEN människa att sitta med raka ben men det fanns inte plats så man kunde sträcka upp händerna med raka armar ovanför huvudet, och framför benen fanns det en liten gång där man kunde åla sig in och ligga raklång när man sov. I denna lilla lilla segelbåt hade mannen seglat jorden runt.

Vi var även in i den stora Prinsessbåten på 52 fot, det är ca 18 meter, och den var ju självklart superlyxig med 3 sovrum, 2 badrum med dusch och ett superlyxigt kök, stor fin sittgrupp ute och naturligtvis kök även ute i sittbrunnen

Träpowerbåten Sverige 1, kommer vara världens snabbaste träbåt, den kommer göra 100 knop. Det som är lite roligt med den är att ritningarna ritades på 1929 talet men pga ekonomiska kriser och sen  kriget så byggdes hon aldrig, utan inte förrän nu har man byggt henne och hon ska vara klar att sjösättas till sommaren. Blir nog en syn när hon drar iväg för fullt

Förutom dom 2 hallarna med olika båtar så är det en jättehall med tillbehör och där hittade vi hur mycket som helst, som skulle behövas till nya båten. Bl.a. stativ och bordsskiva till bordet ute i sittbrunen, stativ till förarstolen, mattor ute i sittbrun och inne i ruffen, kylskåp, spritkök, fendrar, tampupphängningsanordning, flytväst, olika lampor både inne i ruffen och ute i sittbrunnen, värmare, osv osv. Det som blev inköpt var nya fendrar, ny flytande nyckelring, tampupphängningsanordning (och det ska bli så skönt att slippa ha dom liggandes overallt i sittbrunnen :))
Sen hittade jag en helt underbar fotöljhistoria som jag väldigt gärna skulle vilja ha ute på gräsmattan hemma ;)

Det som är väldigt bra med att åka på en sån här mässa är att ens egen inspiration och motivationslust till att greja och renovera sin egen båt tänds på nytt, så efter en dag ute i pulkabacken så åkte vi ner till båten och Tommy började riva i köket och sen hjälptes vi åt med att sätta i ett nytt stort kylskåp och vi bestämde även var spritköket ska sitta innan jag åkte hem till Emma igen och han blev kvar och grejade en del mer, så nu kan vi iallafall säga att nu är vi på gång igen hahaha. Sen är det så mycket som behövs göras på den här båten så iår så blir det bara det absolut nödvändigaste gjort så den blir funtionell och sen får vi börja med finishen under nästa vinter ;)

3 mars: Mätt

Har precis kommit upp på rummet efter att ha besökt frukostbuffen och den var lika fin som på hemsidans bilder, vilket självfallet ledde till att nu är vi supermätta :).

Nu ska vi bara plocka ihop våra saker och sen ska vi gå bort till mässhallen och där ska vi möta upp K + M och ha sällskap med dom under dagen ;).

Få se om jag hittar någon extra snygg eller kanske full båt som jag visar senare idag ;).

Puss & Kram


2 mars: så FINT

När vi kom fram till hotellet så mötes vi av en fruktbricka och 2 små flaskor vin och ett fint meddelande och både Tommy och jag blev så rörda. Det var så fint, TACK snälla, ni är så underbara :D.

Rummet är dessutom lika fint som på hemsidans bilder och sängarna är supersköna, har redan hunnit prova dom haha.

Nu ska vi duscha och göra oss klara innan vi åker ner på stan och äter :).


2 mars: På väg :)

Utrustad men Emmas nya vårskor (bra när man kan låna barnens skor haha) och lite färdkost inhandlad så är vi på väg ner till storstan för ett mysdygn mitt livs stora kärlek och jag <3


1 mars: Störtkär

Idag så fick jag syn på en fotoram som jag blev helt störtkär i. Var bara tvungen att köpa den!!!!!

Nu sitter det första kortet i den på plats och sen gäller det bara att hitta två fina kort på mina andra två hjärtebarn och sen ska den upp på väggen :).


RSS 2.0