24 juni: Förändrat :O

Vi lyckades sjösätta i fredags efter mycket om och men och hann även till Torsång så vi fick fira en "riktigt" midsommar även iår :D.
 
Dock så var alla bryggorna smockfulla ute vid de olika öarna så vi åkte tillbaka till Staberg och la oss där över natten och vi hade jättemysigt. När jag skulle gå och lägga mig så upptäckte jag att pumpenheten på toaletten läcker (den hade frysit sönder i vinter) nu hade i sån tur att det var bara spolvattnet som läckte så allt annat hamnade nere i tanken. Så nu blir det till att köpa en ny toalett för min bästa händiga älskling säger att den här går inte att laga, men vi har redan tittat ut en ny så det blir bra.
 
Igår så skulle vi ta en tur ut till ön Björnungarna men se det gick inge bra alls. När vi kommit nästan halvvägs så började motorn stormkoka så det slutade med att vi blev bogserad tillbaka till hamnen igen :(.
 
Får väl se om raringen hinner och klarar av att hitta felet eller om vi blir utan båt resten av sommaren. Måste erkänna att det känns lite surt just nu, men det ger sig nog så småningom.
 
Nu ska jag ta och krypa ner i sängen om försöka sova lite, är dödstrött.
 
Hoppas ni alla haft en bättre helg än oss :)
 

14 juni: Förberedelse

Idag har hela dagen bestått av olika förberedelser inför studenten imorgon. Mormor och morfar kom redan kl 9 och medans morfar och Tommy tog hand om gräsmattebestyren så fixade mormor och jag inne, bl.a. så skalade mormor 15 kg potatis till gratänger, bakade en kaka som jag ska använda till tårtbotten imorgon när jag gör prinsesstårtan, gjorde klart malungstårtan sen gick vi ut och plockade 2 hinkar lupiner (hon plockade och jag höll hinkarna), sen kom pappa S och Sara ut och hjälpte till att resa tälten, hämta björkar till lövningen. Svärmor har även hon gjort gratänger idag så alla kommer kunna äta sig riktigt mätta imorgon :).

Stort tack till er allihop för all hjälp <3

Nu kan inte morgondagen bli något annat än kanonbra :)

Sara tog ett kort när ena tältet skulle monteras ihop, var rena plockepinnet


13 juni: Sommaren är här

Nu är sommaren här på riktigt och då menar jag tyvärr inte att vi haft strålande sol och varmt utan vi har haft åskoväder, vilket vi har väldigt mycket av här. Enda fördelen med det är att jag är inte lika rädd för åskan nu som jag var när jag flyttade hit :)

(bilden är googlad)

Självklart så hade vi strömavbrott också idag men som tur är så har jag ett bra batteri på min dator så jag kunde titta på "sönerna" medans ovädret höll på.

Imorgon så ska det fixas här i massor. Mormor och morfar kommer upp på morgonen och medans mormor, Tindra och jag lagar potatisgratänger i mängder så ska Tommy och morfar fixa gräsmattan och slå gräset runt gärdesgården, buskar , stockarna, och hallonhäcken. På eftermiddagen kommer pappa S ut för att hjälpa till med tälten, borden och bänkarna som Tommy hämtat hem idag och sen ska björkar hämtas så det kan lövas, balonger blåsas upp och Lupiner plockas.

Det finns en lite rolig historia om Emma och Lupiner: När hon var "liten" typ 12 år så var mormor och jag ute och gick tillsammans varje kväll efter middagen och ibland så ville Emma också följa med vilket hon så gärna fick men dom gångerna så tog det alltid väldigt lång tid (läs minst dubblet) att gå kvällspromenaden för Emma skulle plocka med sig Lupiner hem helst skulle hon haft en hink med sig och plockat dom i, och det fanns oerhört många Lupiner på vägen runt. När jag frågade varför hon absolut skulle plocka dom där lusiga ogräsblommorna så svarade hon lite stött: dom är ju så vackra mamma, tycker du verkligen inte det???? Och när man tittar på blomman som sådan så har hon helt rätt, dom är vackra
 


12 juni: inte riktigt som jag tänkt mig :/

Tjugo över nio vaknade mitt lilla hjärta och trots att hon sovit så länge så var hon ändå jättetrött så jag beslöt att hon fick vara ledig idag och följa med mig till jobbet istället.

När vi var där så ringde Emma och frågade om hon fick åka med oss hem, vi skulle färga håret både hon och jag och för en gång skull så tog riktigt bra även på henne, nästan lite för bra. Hade köpt mörk choklad färg och nog blev det mörkt allt haha, får väl se hur den sitter bara nu då.

Emma hade tänkt åka tillbaka till stan ikväll men det blev så sent innan vi var klara så hon blir kvar här tills imorgon och inte klagar jag över det inte hihi. Får mysa en hel kväll med henne.

Min lilla hjälpreda på jobbet


12 juni: Trött

Puppis sover fortfarande och ger inga signaler på att vilja vakna än på ett tag, verkar som att det är jobbigt att ha en storasyster som tar studenten hihi


11 juni: Mösspåtagning

Idag har Emmas studentvecka börjat och den börjar med mösspåtagningscermonin. Då går alla Faluns blivande studenter runt en slinga med ena foten uppe på trottoaren och den andra nere i rännstenen och sjunger, med mössan i handen. När dom gått runt hela slingan så kommer dom fram till en brunn där dom får läsa en ramsa på latin och sen slänga en enkrona med sitt födelseår på i brunnen, sen fortsätter dom upp på torget och samlas i en ring och när alla är samlade så får dom ÄNTLIGEN sätta på sig studentmössan. Nu ska dom ha den hela vecka och det är ju självklart en massa aktiviteter inplanerade på dagtid och kvällstid för dom, så på söndag när allt är klart kommer dom nog vara tvärslut haha

Hämtade plakatet oxå på vägen hem och pappa S hade valt ut det så fint så.

Min fina blivande student <3


9 juni: Skitnatt -> ganska bra dag trots allt :)

Efter en riktigt jobbig natt som jag till största delen tillbringade vaken antingen vankandes runt runt i huset eller snurrandes som en ål, dock en stönade och jämarandes sådan, fick jag sovmorgon av min älskade man, men till hans stora lycka så hade även puppis bestämt sig för att sova länge idag :). Molly är lite rolig, dom här dagarna när det är som sämst med värken så vägrar hon lämna min sida utan stanna idoget kvar i sängen eller soffan hos mig och bär Tommy ut henne från sovrummet så lägger hon sig på en plats där hon har stenkoll på sovrumsdörren och minsta ljud hon hör från mig så sitter hon på vakt utanför dörren.

Min söta och "superfarliga" vakthund :) Visst är hon skräckinjagande? Hon är 20 cm hög och 25 cm lång men kan låta rätt så illa, dock inte skällande utan mest ylande :O
image description

Efter frukosten ringde jag min far och bad honom komma upp till båten och hjälpa till med att riva ut den superäckliga oranga mattan som satt på "hyllplanet" framför soffgruppen och istället lägga in grå matta där.
Raringen åkte före ner till verkstan medans puppis, molly och jag åkte ner till farmor för att hämta upp en vinkelslipmaskin och det fungerar inte att åka dit och sen få med sig puppis därifrån på en gång så det slutade med att både hon och molly blev kvar och hjälpte farmor vattna alla blommor och andra grönsaker som hon har planterade i olika krukor, och eftersom hon inte riktigt var klädd för vattenlek så blev det så att hon sprang omkring i trosor och t-shirt hela dagen, men det gjorde ju inte så mycket för det var jättevarmt och skönt :D
Väl uppe på verkstan en timme senare så hjälpte (läs bossade ;)) jag min snälla far med mattjobbet, men det blev verkligen hur snyggt som helst. Har inga kort idag men det kommer :D. Tack snälla pappa för hjälpen och tack snälla farmor för den spontana barnvakten och lördagsmiddagen.

Imorgon så åker raringen och jag till sthlm på en blixtvisit, för att handla hem det sista till båten så vi får ihop den (förhoppningsvis till midsommar men om inte annat till sem) och kan sjösätta snarast :), det ska bli så otroligt skönt att kunna åka hemifrån en helg bara så där, och eftersom det mestadels blir bilåkande imorgon så har vi bett Sara och Johan komma ut och ta hand om puppisen och molly :).

Puss & Kram

8 juni: Favoriten :)

Jaha så fick jag igen grovt för att jag var igång så mycket igår, är knappt rörlig alls idag trots det varma och sköna vädret :(.

Trotsade dock värken och var med in till stan idag och handlade, håller tummarna för att jag inte får äta upp det imorgon. Har iallafall bäddat ner mig i soffan och njuter av min nya storfavorit och Ramlösa Mango framför några avsnitt av "sönerna". Min älskade raring är nere vid båten och sliter ikväll med :/

Hoppas verkligen att "sommaren" kommit nu så att värmen får stanna :).


7 juni: Äntligen sol :)

Vaknade av att ledaren på Mindfullnes kursen ringde och talade om att hon var sjuk så den var inställd idag och när jag kom upp så var det strålande sol ute och jättevarmt så det gjorde inget alls :).

Efter frukosten så åkte vi ner till båten för att se hur lackeringen som raringen gjorde igår blev och det blev hur snyggt som helst. Är så sjukt nöjd med färgvalet :). Dessutom så tvättade vi kapellet så nu vågar man ta i det i sommar, jag är lite töntig när det kommer till sånt där haha

Och nej den ligger inte i sjön har en rolig app bara :P


6 juni: Nationaldagen

Idag har det regnat precis hela dagen men det gör inget för jag har haft sällskap av alla mina fina tjejer :D.

Emma följde med hem redan igår och hon och puppis satt och målade fönsterfärgsfigurer hela förmiddagen och puppis gjorde sin första utan hjälp ;), men nu börjar det bli så många att vi måste börja dela ut till släkt och vänner för annars kan vi snart inte se ut genom fönstren här eller så ska vi behålla alla själv för då syns det ju inte om fönstrena är skitiga eller ej haha

På eftermiddagen kom Sara och Johan ut och Sara både färgade och plockade mina fransar och bryn så nu är jag snygg hihi

Tommy är nere på verkstan och lackar båten och jösses vad snygg den blir :).

Två av mina tre hjärtebarn <3


4 juni: Regn och 7 plusgrader :(

Har en liten fundering .... Det är 4 juni och det fortsätter regna och tempen ligger under 10 grader.... NÄR ska sommaren komma??????

Mår skit idag! Har superont i hela kroppen och ska in till kontoret imorgon igen, ser inte fram mot morgondagens kväll, blir nog en gråtandes Helen som ligger i soffan och helst av allt vill dra nåt gammalt över sig och slippa visa sig mer :(.

Men nästa fredag tar Emma studenten, vilket är jätteroligt men stressande, då det är så mycket som ska fixas och då har jag ändå varit duktig och delegerat en hel del av arbetet ;). Men själva planerandet är ändå min uppgift och det är inte helt lätt när hjärnan gått i strejk så vi får väl se hur mycket jag glömt bort när det väl är dags haha

Sitter i soffan och slötittar på en kass film, borde kanske gå och lägga mig istället :).


2 juni: Urnsättning

Idag hade vi urnsättning av min finaste svärfar, tyvärr kunde jag inte vara med då lillhjärtat fortfarande var dålig i magen :(.

Saknar dig massor men hoppas du har det bra där uppe på stjärnan och att du ser när puppis vinkar godnatt varje kväll. Vi ses igen <3


1 juni: Där rök den semestern :(

Igårkväll när vi kom hem efter en shoppingtur så gick jag upp på övervåningen för att sätta i routern som jag drog ur när jag åkte utifall att det skulle bli åska när vi var borta och tur var väl att jag gjort det, för då upptäckte jag att vårat tak läcker :(. Det var en stor vattenpöl på golvet. När vi satte oss och började räkna på vad materialet till nytt tak kostar så kom vi till ca 30 000 kr så där rök skattepengarna (som vi skulle åkt på sem för) och mer därtill :(. Är inte så kul att vara husägare idag ...

Som om inte det eländet var nog så åkte Tindra på magsjuka inatt, så nu tvättas alla sängkläder. Hon har fått behålla frukosten men nu går det neråt på henne istället så att hon får behålla maten är väl en sanning med modifikation :o.

Tack vare magsjukan så kan inte Sarisen komma hem hit ikväll heller som det var tänkt :(. Morfar är ner till Grythyttan och hämtar hem henne för sommaren idag och får väl släppa av henne hos pappa S istället, hon börjar jobba på måndag så vi kan ju inte riskera att hon blir sjuk nu. Men jag är så gruvligt besviken måste jag erkänna, hade sett fram mot en myskväll ikväll, men vi får väl ta det senare då.

Nu kommer lillstumpan med en bok så vi ska väl läsa den antar jag haha

Finaste lillhjärtat i förrgår när hon fick hemmagjord kokosglass


RSS 2.0