30 maj: Vart tog värmen vägen? :(

Vaknar upp till ytterligare en kall och blåsig dag, vart tog solen och sommarvärmen vägen? Snälla kom tillbaka igen, mår så mycket bättre när du är här ;).

Var in till kontoret idag och jobbade för första gången sen i mars och måste tyvärr erkänna att jag har riktigt ont nu, hade verkligen hoppas att det skulle fungera. Ska in nästa tisdag oxå men då har jag tack och lov 5 dagars ledigt efteråt så jag hinner hämta mig igen :).

Om 3 veckor tar min mellanbebis studenten, helt otroligt så fort tiden går :o, men ska bli rätt skönt när den är över haha

Hade lite tid över idag så då gjorde jag en ny bakgrund med alla mina bebisar till mobilen så nu kan jag titta på dom samtidigt :)


28 maj: Gick igenom :D + Tävling

Idag fick jag äntligen beskedet att försäkringskassan beviljat mig sjukpenning och herregud så skönt det var att se det, tror det var ett helt ton som ramlade ner från mina stackars axlar :D. Var in till läkaren idag igen och hon förlängde sjukskrivningen fram till 1 juli och då ska vi träffas igen för ny uppdatering av läget.



Finaste Nina har en tävling om denna fantastiska produkt, har länge velat prova det
 så nu håller jag tummarna för att jag är den lyckliga vinnaren :D


"Jag tävlar hos Deliciously.se om en Baby Foot från Jobi.se-jobbskor. Tävla här du med!"


26 maj: Firande

Idag har vi varit nere hos mormor & morfar hela eftermiddagen och vi har haft det helt underbart :D

Tommy har jour så när han åkte till jobbet för att kolla så allt såg bra ut och vattna plantorna så åkte Tindra, Molly och jag ner till mormor & morfar och myste. Efter en stund så kom Emma, Sara och Johan dit, efter ytterligare en liten stund så kom Tommy och farmor oxå. Vi fick en helt fantastisk middag bestående av potatisgratäng, grillat kött, sallad och till efterrätt Glas au four. Jag fick en underbar Potatisplanta på stam av mormor & morfar, en ansiktskräm an Sara & Emma och ett jättefint halsband av farmor.

Imorgon så ska vi åka förbi Torsångs trädgårdshandel på väg till Tommys jourpass och sen ska vi åka och äta på nått mysigt ställe innan vi åker hem och gör fint i urnor och rabatter ;).

Just nu sitter vi i soffan och kollar melodifestivalen och har njutit av hemmagjord youghurtglass, invigde glassmaskinen som vi köpte igår, blev så god dock inte riktigt så hård som jag kanske önskat men supergod :D


25 maj: Maskin-expo = himmelriket

Idag så hade Tommy fått i uppgift av jobbet att åka ner till Arlanda och gå på maskin-expo och eftersom både Tindra och jag var lediga så följde vi med honom :). Roligt med en liten familjeutflykt och när jag tittade på Tindra medans vi gick runt där så blev jag extra glad att vi följde med för hon hade så roligt, man kan nästan tro att hon hamnat i himmelriket, så många lastmaskiner, 4-hjulingar, traktorer osv och till hennes stora lycka fick man provsitta på allihop :D

Då vi haft strålande sol hela dagen så har jag bränt mig för första och förhoppningsvis sista gången iår, Tindra var vi duktiga och smorde in men hoppade mig, klantigt, men får skylla mig själv haha

På vägen hem inhandlades studentpresenten, måste erkänna att jag blir lite avis, hoppas bara hon blir lika glad som jag hade blivit ;). Och så köpte vi en lite tidig present till mig oxå :)


24 maj: Vårshow

Igår så tog jag en liten blomstertjuv på bar gärning och eftersom hon var så otroligt söt så kunde jag inte vara arg på henne :)

Idag var det dags för årets vårshow, älskar verkligen dessa shower som fröknarna anordnar tillsammans med barnen :). Barnen var lika duktiga som vanligt på att sjunga och göra alla rätta rörelser till de olika sångerna. Efter uppträdandet så fikade vi och tittade på en del målningar som barnen gjort. Haft en supertrevlig eftermiddag. Stort tack till er alla :D


22 maj: Fullt upp :)

Idag har jag haft besök mest hela dagen :).

Imorse kom en av mina kollegor hit, hon skulle bl.a. hämta förra årets pärmar och så hade hon fika med sig och en massa härligt skvaller ;).

Efter lunch gick Molly och jag en promenad i solskenet, och när vi kom tillbaka passade jag på att sitta i solen och njuta en stund och jag tror faktiskt att jag hann få lite färg oxå hihihi

När Tommy åkte hem från jobbet så hämtade han upp Sara och Emma. Tindra blev så glad när dom kom och efter maten så ville hon visa lekstugan för dom och efter det så skulle det blåsas bubblor och gunga osv osv ända tills hon ramlade ihop i en liten hög, då blev det kvällstv och sen sängen. Tror hon sov inom 3 min ;).

Några bilder från dagen


20 maj: Flyttdags :P

Idag har det varit en riktig skitdag men det visste jag igentligen redan igår att det skulle bli, har märkt att om jag håller igång och fixar och donar för mycket en dag så blir det bara skit dagen efter :(.

Men vi har iallafall fått en bra sak gjord och det är att flytta hem lekstugan. Tommy fick lov att backa hela vägen för den var för hög så han såg inget framåt, tur att det bara är 8 km från byn och hem men ändå, och bakom honom åkte jag med släp och varningslamporna på, kan inte sett helt klokt ut hahah Är dock grymt impad av honom som backade hela vägen hem på detta sätt.
image description

Just nu så håller han på därute med underarbetet så vi har någonstan att ställa den, tror inte att han hinner klart ikväll men puppis kan leka i den ändå där den står på lastmaskinens gafflar imorgon när hon kommer hem från dagis och så kanske han hinner ställa den på plats imorgonkväll istället :D

Här håller vi på att lasta på den där nere i byn och han sätter på en likadan bredlastskylt på baken av lastmaskinen
image description

Tindra är helt överlycklig och vill inget hellre än att leka i sitt hus hela tiden :D Men det behövs lite nya köksaker nu som hon kan ha där ute, spis, ett litet bord, docksäng och blomlådor fick vi med. Och så behöver den tapetseras och målas om men det får vänta tills nästa år :).

Ha en bra kväll.

19 maj: Grattis älskade Emma <3

Idag fyller min älskade Emma 19 år.

Har svårt att förstå att du blivit så stor och vuxen för du kommer alltid att vara min lilla Plura. Men jag är grymt stolt över dig, du har blivit en sån fin och underbar människa. Älskar dig över allt annat hjärtat mitt <3 <3


16 maj: Helg ;)

Nu har jag långledigt igen :D och kan inte annant än att säga "jösses vad SKÖNT" hahaha. Men om man får vara lite kräsen så vill jag ha sol och värme nu inte mer regn, blåst och kyla :(, så jag håller tummarna hårt korsade för att sommaren kommer nu i helgen.

I helgen blir det fullt hus här för Emmsan fyller år så vi ska fira henne :D i övrigt så ska jag försöka ta det lugnt så kanske jag slipper nya bakslag nästa vecka.

Här önskar jag att jag vore nu och att jag fick vara där LÄNGE


15 maj: Nöjd :)

Igår så fick vi äntligen hem våran nya helt underbara soffa :).

Sitter i den nu och bara njuter, fast jag har ont efter att ha tillverkat Emmsans 19:årspresent så sitter jag jätteskönt i mitt lilla soffilisoffhörn. Fast den känns helt enorm så blev helhetsintrycket att vardagsrummet känns mycket luftigare och större det med, knepigt haha. Är så sjukt nöjd med den :D


13 maj: Härlig helg :D

Jag har haft en helt underbar helg med massor av mor - dottertid :D var så himlans länge sen sist men nu har jag kunnat tanka en hel massa Saratid så nu borde jag väl klara mig ett tag :P.

Tindra och jag hämtade Sara på stan i fredags när vi handlat klart och sen åkte vi hem och åt mat och myste i soffan en lång stund innan det blev dags för puppis att gå och sova. Eftersom Emma var i Stockholm med klassen och skulle ha skjuts hem så åkte Tommy till en kompis båt och pulade runt där hela kvällen tills det var dags att hämta Emma. Sara var snäll och gav mig en ansiktsbehandlig och jösses vad mjuk och go jag blev om kinderna :D

Igår lördag så hade jag ingen bra dag rent smärtmässigt men med hjälp av min fina familj så blev den riktigt bra ändå och eftersom Emma skulle på klassfest och Tommy skulle in och pula runt på kompisens båt igen så fick vi en till egen dotter och mor kväll och den tillbringade vi mysandes i soffan framför en jättesorglig film.

Idag så vaknade jag och mådde lite bättre och efter en lång varm dusch så fick jag en till ansiktsbehandling av Sarisen, så nu är jag så mjuk så i ansiktet :). På eftermiddagen var vi till gudmor och firade henne eftersom hon fyllde år igår och Sara fick sin första kundbokning på behandling :), därifrån åkte vi till mormor och morfar en kortis på mer fika, sen hem så de stora tjejerna kunde packa sina väskor (Sara åker hem till Grythyttan imorgonbitti och Emma har pappaveckor nu) medans Tommy och jag lagade mat. Blev nog en av dom stimmigaste måltiderna på länge men det känns rätt ok ändå ;). Nu har Tommy kört in tjejerna till stan så jag sitter här i soffan och väntar på att BB ska börja sen ska jag nog göra en tidig kväll för jag känner mig rätt så mör, men ack så nöjd :D


(bilden är googlad)

Hoppas ni haft en lika bra helg som jag.

Puss & Kram

10 maj: Regnet det bara öser ner tralalala

Idag har vi ett riktigt skitväder, regnet bara öser ner och har gjort det hela dagen.

Det var även mindfullnes idag och denna gång fick vi göra yoga och nu har jag det i "läxa" att göra varannan dag i 2 veckor.

Längtar till imorgon :)


9 maj: Tatuering + Coolingen nr 1

Igår så hade Emmsan äntligen samlat tillräckligt med mod för att gadda sig och även om kortet inte är det mest rättvisa mot gaddningen så blev det faktiskt riktigt fint. Men det hade tydligen gjort rätt så ont, får se om hon vågar göra om det en gång till ;)


Det var helt underbart väder igår, riktig sommarvärme, så lillhjärtat och jag skulle mysa ute i hammocken och det gjorde vi en lång stund men sen så blev allt bara tok, bl.a. så ramlade hon och slog i framtänderna i hammocken så blodet bara forsade, men som tur är så var det ingen av dom som slogs lös utan dom sitter fast allihop, utan det var tandköttet som blödde :O Men så här cool var hon innan allt gick på tok :)
image description

Puss & Kram


7 maj: Övningskörning & Utvecklingssamtal

Igår var vi till Rättvik på vårmarknad och som vanligt blev det strumpor, plastpåsar och marknadsgodis inköpt :D Både på vägen dit och hem så fick Emmsan övningsköra så nu är vi på G igen. Det gick jättebra, men hon tyckte det var lite läskigt när vi fick möte och tyckte att dom kunde väl åtmindstonde ha hyfs nog att möta oss på raksträckorna och inte i kurvorna, det vore nåt det hihihi
image description

Idag så har jag haft utvecklingssamtal ang Tindra och fick så mycket beröm för min/våran otroligt duktiga och glada tjej. Hon är framåt, lite "för" klok för sin ålder, omtyckt bland sina kompisar och vill gärna vara en ledare i leken men inte så att hon kör över dom andra, utan är mycket noga med att alla som vill vara med och leka får det, vilket var skönt att höra. Var lite orolig för att hon är för bossig men blev lugnad på den fronten och precis som Emma gjorde när hon var liten så har även Tindra tagit en av pojkarna under sina beskydande vingar och dom andra får akta sig för att vara dum på honom. Lite roligt att det går igen hahaha Även Tindra håller ett väldigt högt tempo så hon trivs bäst med att leka med pojkarna också det ett drag som går igen från båda storasystrarna :P
image description

5 maj: Har 2 nöjda döttrar :D

Har 2 nöjda och glada döttrar hemma ikväll :D. Tindra fick ett par alldeles lika arbetsbyxor som pappa idag och hon vägrade släppa taget om dom alls inne i affären var tvungen att byta som mot en glass så vi kunde lägga upp dom på bandet när vi skulle betala dom

Vi var ner till farmor och bad om lite hjälp med en av balklänningarna som vi hade hemma idag men tyvärr så gick det inte att göra något åt den och av en händelse så satt jag och kollade på blocket igårkväll och hade hittat en superfin i Borlänge så då visade jag den för Emma idag och hon tyckte också att den var jättefin så då ringde vi på den och den fanns kvar så vi slängde oss i bilen och for dit och provade den och den satt som smäck på henne, så denna gång hade vi de högre makterna på vår sida. När Emma tittade sig i spegeln så vände hon sig om mot mig och säger med glittrande ögon "den här vill jag ha" och hon ser verkligen helt underbar ut i den. Så otroligt vacker, nu är det bara lockarna som jag måste träna lite på inför håruppsättningen hahaha. Bilder kommer om 1 månad när det är dags för studenten :D.

Tänk att så fort barnen ler så där lyckligt och strålande mot en så blir det genast en riktigt bra dag, trots att värken är bedrövlig :D.

Nu ska Emmsan och jag titta på film och mumsa lite kladdkaka

Puss & Kram


3 maj: Berg och Dalbana

Vill börja med att tacka er söta läsare som inte sviker utan fortsätter gå in varje dag och kolla även om uppdateringen är urusel just nu, tyvärr så mår jag rätt så pissigt för tillfället :(. Hade ett tråkigt och jobbigt samtal i början av veckan och sen detta väder som aldrig kan bestämma sig om det ska vara varmt eller kallt, får så fruktansvärt ont vid dessa väderväxlingar. började jobba 25 % igår och kan väl inte påstå att det gick så jättebra, då jag idag har så ont att jag helt bara vill gömma mig i sägen och gråta ifred, men nu fungerar ju inte vårt samhälle riktigt så utan det är ju bara att bita ihop och köra på tills man stupar nästa gång :(

När jag satt och försökte drömma mig bort en stund så hittade jag en bild som visar rätt så tydligt hur jag upplever mitt liv just nu ;)


Håller tummarna för att ni mår bra och får en bra dag.

Puss & Kram

RSS 2.0