30 Aug.

Nu har vi haft 2 bra nätter till, och det är så skönt. Tyvärr så har jag blivit sjuk, förskyld, så det känns som om hela huvudet är fyllt av bomull just nu och så bara rinner det ur näsan och det är så drygt.

Igår så var vi ner till mormor och morfar och hade en liten kräftskiva, åååå gud så gott det var med kräftor, muuummms. Efter att vi hade ätit så spelade vi kubb. Emma, Tommy, mormor och morfar var ett lag och Sara, Kristian, Tindra och jag var i det andra, och vi fullständigt utklassade dom 3 gånger hahahaaaaa, dom fick inte ens ner en av våra klossar i 2 av spelen hahahaaa.

Innan vi åkte ner så hjälptes jag och flickorna åt och rensade ut bland bebiskläderna, det som dom ev kan tänkas vilja ha till sina barn sparades och resten ska vi sälja och när vi kom hem från mormor och morfar så skulle jag lägga in annonsen på blocket, men varje gång vi ska sälja nåt så får vi krångla för att få annonsen godkänd fast den ser ut som 90 % av alla andra som redan ligger där, är sååååå trött på dom som sitter och ska godkänna annonserna, så nu har jag skickat ett mail till dom och ifrågasatt dom och har även bifogat flera länkar till befintliga annonser...

Tindra hittade en jättebra plats att sitta medans vi sorterade kläderna :)


Ha en skön söndag :).

Puss & Kram

28 Aug. Jipppppiiiiii

Äntligen en BRA natt. Tindra somnade igårkväll strax efter 8 och sen sov hon till halv 4 och då ville hon ha mat och sen var det dag kl 7. Känns helt fantastiskt att fått sova en natt hoppas bara att hon fortsätter på det här viset igen. Just nu sitter hon på golvet och leker men igentligen skulle hon behöva sova igen, tyvärr så är hon inte av samma åsikt, så vi ska gå in till soffan och läsa lite sagor så får vi se om hon kan varva ner lite så hon kan somna en stund sen.

Idag blir det lugnt här hemma, med lite pyssel bara bla så ska vi lägga dit tröskeln in till köket och sen ska Tommy få skruva upp grinden som vi köpte igår och lite annat småpul som är bra om det blir gjort innan värderingen. Värderingskillen ringde igår och sa att han skulle försöka komma antingen idag eller imorgon, är så nyfiken på vad han sätter värdet nu efter allt som vi gjort med huset....

Igårkväll så fick Tindra spela WOW med Sara och Kristian, och kolla så lycklig hon blev ....




Ha en bra dag :D.

Puss & Kram

27 Aug: uppdatering

Vi var ju till BVC idag och nu väger lillpluttan 8 790 gr och är 71 cm lång. Sköterskan tyckte att Tindra är väldigt tidig som redan går obehindrat (dock bara framåt) med gåvagnen, och så hade hon en teori angående dessa jobbiga nätter och det är att Tindra är inne i en drömfas i utvecklingen, hoppas verkligen att den går över SNART.

Hittade en av Emmas gamla leksaker igår och Tindra tyckte också att svansen är god att tugga på hihihii



Tindra fick sina första skor idag, så söta :)



Ha en bra kväll.

Puss & Kram

27 Aug.

Igåreftermiddag så fick jag reda på en av anledningarna till att TIndra knölar så på nätterna just nu, hon håller på att bli förskyld.

Vi hade Kristians familj här igårkväll, det var jättetrevligt :)

La henne runt halv 8 igår och då sov hon till halv 10 och sen var det kört, då var det bara att ta upp henne och så fick det bli mysstund inne i soffan framför Tv och den nya vampyrserien " True Blood" som jag tyckte var så där, men den kanske blir bättre. Men efter det så har vi knölat och sovit jätteoroligt hela natten och när hon ätit halv 7 så körde jag upp Tommy så jag fick sova en stund. Dom har varit nere hos morfar nu på morgonen en stund.

Idag ska vi till BVC och det ska bli spännade och se vad damen väger nu och hur mycket hon växt på 2 månader, uppdaterar då.

Ha en bra dag så länge.

Puss & Kram


26 Aug : 8 månader

Var så dimmig i huvudet när jag skrev förra inlägget att jag glömde bort att lillskruttan blir 8 månader idag :)
Men så här duktig är hon.... snart får jag ha henne i koppel hihihii



Ha en strålande eftermiddag :).

Puss & Kram

26 Aug.: 18 år

Idag så fyller Kristian 18 år, stort grattis på dig :D

Hoppas du får en bra dag i skolan idag. Ikväll så kommer din mamma, pappa och mormor hit och ska fira dig :D.

Hoppas Tindra och jag får sova en lång stund nu på dagen så vi är pigga tills dom kommer, natten var nämligen lika bedrövlig som den igår :(. Hon knölade mest hela natten och nu på morgonen när Tommy var uppe med henne så var hon bara missnöjd (högljudt) så då kunde jag inte sova heller, så just nu så har jag en sprängade migrän, väntar på att treon ska hjälpa.

Nej nu får ni ha en bra dag.

Puss & Kram

25 Aug.

Usch vad jag har varit och är trött idag :(, natten var bedrövlig. Tindra var vaken typ varannan timme och och höll på och knölade därimellan, så jag sov inte så mycket inatt, men hoppas verkligen på en bättre natt som kommer, dock så har hon knölat även nu sen hon somnade, förstår inte varför......

Men Tommy har varit en raring och hjälpt till att städa hela huset idag så nu luktar det gott här inne :). Mormor och morfar var här och firade Kristian (som fyller år imorgon), vi åt tacopaj och holländsk chokladkaka, så gooooooottttt.

Efter att dom åkt så satte Tommy igång och maskerade 2 hjälmar som han är nere och lakcar nu, men Emma och jag fick ställa upp som provdockor :). Emma tycker att vi ser ut som 2 svampar, vet inte om jag håller med men snygga är vi inte i dom hahahaa


Men här är det en liten goding.....


Sov gott :)

Puss & Kram


24 aug.

Usch, natten var riktigt jobbig med många vakenstunder och mycket knölande, men det när jag tänker efter så är det så varje gång dom stora barnen kommer hem, tror att det beror på att Tindra blir så glad när dom kommer att hon inte riktigt "vågar" sova utav rädsla att dom är borta igen när hon vaknar nästa gång. Det har varit lite så hela tiden  att när hon sover middag så antingen kommer det folk eller så försvinner det folk ..... Hoppas på en bättre natt :).

Idag så har vi inte gjort så mycket. Vi har varit in till stan och uträttat en massa ärenden bla köpt halkstrumpor till Tindra, tyckte det behövdes nu när hon reser sig hela tiden :). Och kan ni tänka er, dom sitter fortfarande kvar på fötterna efter ca 1 timme, helt fantastiskt, dom brukar bara få sitta på ca 5 minuter annars.

Har färgat håret på Sara, så nu är hon brunhårig igen :). Det blev riktigt bra :).

Nej nu ska jag gå och kolla om inte maten är klar snart, håller på att göra en köttgryta i lergrytan. Gott men tar så tid....

Puss & Kram

23 Aug.

Natten var helt ok, Tundra somnade kl 8, vaknade halv 2 och åt och även mellan 5 och halv 6, och sen var det dag kl 7 som vanligt. Tror man kan ställa klockan efter henne hahaaa. Tommy säger att han sover riktigt bra nu i vattensängen bara han kan hålla sig kvar i den hihiii. Han har ju en förmåga att ligga väldigt nära kanten och så även i morse, vilket gjorde att när han vände på sig samtidigt som jag satte mig i sängen med Tindra så höll han på att ramla ur, han tittade upp på mig med vild panik i ögonen och höll sig krampaktigt fast i sin kudde, som om den kunde hålla honom kvar, som han själv sa så kom ju värsta flodvågen och försökte kasta ur honom..... men han lär sig nog :). hahahaaaa. Själv är jag mycket bättre i rygg och axlar, kan faktiskt röra mig obehindrat på morgonen nu för tiden och behöver inte börja dagen med en treo heller längre, jätteskönt :D:D.

Idag så kommer alla mina stora barn hem, först så kommer Emma nu vid halv 3 och sen kommer Sara och Kristian kl 8, längtar efter dom allihopa jättemycket. Vill ha en stor kram när ni kommer :). Sara har visat hennes och Kristians schema och om det inte blir några ändringar så är det ett jätteskönt schema med korta dagar och inte så många håltimmar heller, sen var hon snäll och tog fram Emmas schema också och det såg också väldigt bra ut, hoppas att det inte blir några justeringar.

Har hunnit koka krusbärskräm och krusbärsmarmelad på förmiddagen, det blev jättegott :). Ska försöka koka sylt och saft på hallonen i början av nästa vecka så det blir gjort :).

Sötnosen har missuppfattad hur man leker med bollen...

Fundersam....


Ha en bra dag:)

Puss & Kram

22 Aug.

Natten har varit riktigt bra. Tommy har sovit skönt och Tindra somnade igårkväll kl 7 och sen vaknade hon runt 1 och åt sen sov hon till 7 och då var det bara att kliva upp. Det får man vara nöjd med, men kan inte neka till att jag saknar tiden då hon sov till 10 på morgonen, i och för sig så somnade hon ju inte före 10 på kvällen heller, men ändå......

Nu förtiden så reser sig Tindra så fort hon bara kommer åt och så är hon så lycklig....




Hon har börjat med en ny sak och det är att när  hon har bajsat eller är väldigt blöt så kryper hon iväg till toaletten och öppnar dörren och så sitter hon där inne och "ropar" på mig så jag kan komma och byta blöja på henne. Så duktig :).

Vi ska få hit en värderingskille nästa vecka som ska värdera huset och förhoppningsvis så kan vi lägga om lånen och på så sätt sänka månadskostnaden, så idag håller vi på att rensa och städa upp i källaren och titta så fint "gröna rummet" blev...



Nej nu sitter hon inne på toaletten och ropar :):).

Ha en bra dag.

Puss & Kram

21 Aug

Vi tömde madrassen igår igen och kämpade som små svin för att flytta den (måste väga ett ton) och så fyllde vi den igen och faktiskt så blev det bättre så inatt har Tommy också sovit bra, iallafall tills Tindra kom över till oss efter att hon ätit kl 6 då så kom även Molly vilket gjorde att Tommy flyttade ut lite mot kanten och tänk det skulle han ju inte gjort, först så höll han på att ramla ur och sen så höll han på att fastna nere i skarven hahahahaaa. Stackars honom, vad han får stå ut med för min skull :), älskar dig hjärtat <3<33

Men är det någon som INTE tycker om nya sängen så är det Molly. Hon har sovit på golvet i 2 nätter, så gissa om hon längtar tills tjejerna kommer hem så hon får sova i någon av deras sängar :). Hon blev ju rädd för att det vågar, när vi åkte över Mälaren för 2 år sedan, (det var ju sån sjögång så vågorna var ca 1,5-2 m höga och det är mycket när man åker liten båt), så nu är hon jätterädd när det gungar vilket det gör i sängen när vi vänder på oss. Det går bra om vi ligger helt still men så fort vi rör på oss så drar hon. Förhoppningsvis vänjer hon sig och då kommer hon inte vara rädd när vi är på sjön heller nästa sommar :)

Tycker om dig iallafall....


Idag ska vi in och träffa nya kusinen, ska bli skoj och se hur Tindra reagerar på en så liten bebis:

Ha en bra dag.

Puss & Kram


20 Aug

Har inte hunnit blogga på några dagar nu, men vi har varit och köpt en vattensäng som skulle vara heldämpad med eftersom dom hade gjort fel när dom tömde den så förstörde dom dämpningen så nu har vi en odämpad vattensäng, vilket inte riktigt var vad vi tänkte oss. Rygg och nacke var dock lite bättre imorse på mig men när vi fyllde den igår så hamnade madrassen lite snett så Tommy stackarn har legat i uppförsbacke eller mest nere mot ramen inatt så nu har han jätteont. Och så var det ingen pump med till att tömma med så nu säger han att han ska nog sova på soffan tills nästa vecka när vi fått upp en sådan:(:(. Hade det varit en dämpad madrass så hade det inte varit så :(, känns verkligen som att inget går vår väg nu....... Åker väl på att köpa en ny, men det får lov att vänta för dom pengarna har vi inte :(

Jaja, men Tindra fick en liten kusin inatt :)
Grattis Maria och Björn till lilltjejen
 
Hon väger  3 160 gr och är 51 cm lång

Nu ska jag ta hand om Tindra, så ni får ha en bra dag :)

Puss & Kram


17 Aug: uppdatering

Plattgången blev klar idag och så här blev den


 

Är jättenöjd med den. Det har du gjort bra raring <3<3

Mormor och morfar var förbi en stund på eftermiddagen, morfar skulle fiska och mormor lekte lite med Tindra och mig.

Tindra var supertrött nu på kvällen så jag la henne redan kl 7, så nu får vi se om hon sover för natten eller om hon vaknar om en stund och har sovit "middag".

Ha en bra kväll.

Puss & Kram


17 Aug.

Idag så hade vi igentligen planerat att åka till Örebro för att köpa en vattensäng, men han ringde igårkväll och talade om att när han skulle hämta in sängen så visade det sig att den var i så dåligt skick att han inte ens ville sälja den, och det var ju bra att han ringde och sa det så vi slapp åka så långt bara för att upptäcka det, men jag hade verkligen sett fram mot att få vakna en morgon utan att ha ont i axlar och rygg, men men ....

Blev inte helt klar med plattgången igår, det är ca 1 m kvar som vi ska försöka lägga pussel på, men ikväll så kommer den att vara klar :D. Får vara glad över det istället :) och den kommer bli såååå fin.

Tindra har fått så mycket träning i att gå av Sara och Emma så snart springer hon ensam. Så här bra går det :D



Nu på morgonen så har Sara åkt in till stan för att möta Kristian och en av hans kompisar. Dom skulle visa hans kompis som flyttar hit nu, runt i stan, och nu kommer hon inte hem förrän på söndag, usch så länge. Tack för att du gjorde bloggen så FIN, ÄLSKAR den :D:D:D

Emma åker också in till stan idag och kommer inte heller hem förrän på söndag, fy vad jag kommer att sakna er båda <3<3. Hon börjar gymnasiet på onsdag, min stora lilla tjej hihihi, ska bli roligt och höra vad hon tycker om nya skolan.

Och så vill Tommy och jag säga TACK FÖR HJÄLPEN MED TINDRA I HELGEN till både Sara och Emma <3<33

Ha en bra dag.

Puss & Kram

16 Aug.

Igår så jobbade Tommy och jag med att färdigställa underlaget på nya plattgången. När Tommy skulle lägga den stora stenen som trappen ska vila på så visade det sig att lastmaskinens arm inte nådde ända fram utan det fattades ca 1 meter. Då skulle vi skjuta in brädor under stenen och på så sätt kunna skjuta den framåt lite lättare. Så Tommy stoppade in spettet under stenen men kunde inte lyfta den ändå så högt så jag kunde skjuta in brädan så då ställer han sig på spettet och när jag hukar mig ner för att skuta in den så låter det så konsigt och jag tittar upp för att se var han gör (han ramlade av) och får då se hur spettet kommer flygande genom luften, som tur var så hann jag titta ner i backen så jag fick spettet på ovansidan huvudet istället för i ansiktet, men jösses vad ont det gjorde, det var så det svartnade någon sekund. Tommy stackarn mår så dåligt över det, mer än jag faktiskt. Jag är mest tacksam över att det kom på mig och inte Emma eller Tindra som också satt i närheten. Idag så har bulan gått ner lite men ont har jag och får nog ha det i några dagar ......

Akta gärdesgården älskling....

Hit men inte längre...

Här tränas det på att gå:D

Nu kommer jag och tar dig hihihii


Senare på kvällen så var Sara och jag ute och övningskörde lite och det gick jättebra :D. Och när vi kom tillbaka så åkte Tommy och hämtade en sandlåda som vi fick grattis, jättebra :D.

Idag så ska vi börja lägga ut stenplattorna och det kommer nog ta lite tid att få till det för dom är helt oregelbundna både i form och storlek, så det blir att lägga pussel. Men snyggt kommer det att bli, plattorna är nämligen röda och så ska vi ha vit kalkkross i springorna.

Hoppas ni alla får en bra dag.

Puss & Kram

15 Aug

Igår kom ju Sara och Emma hem och jösses vad Tindra var glad hela eftermiddagen och kvällen när hon fick mysa med dom. Lite senare på kvällen så fick Molly värsta spadagen, Sara badade henne, Emma borstade tänderna och jag klippte klorna, så nu är hon piffad hela hon, tror dock inte att hon uppskattar det lika mycket som vi andra hihihiii.



Tindra har börjat sitta själv och leka på golvet, dock inte så länge åt gången men en början är det :D







Idag så tror jag att vi ska försöka jobba på med plattgången så den blir klar :), vore skönt för just nu så drar vi in så otroligt mycket sand i hallen...

Nu ska vi äta frukost här. hoppas ni får en bra dag i solen :).

Puss & Kram

14 Aug.

Idag så var Molly leksugen och för första gången så lekte hon med Tindra och gissa om Tindra var lycklig. Dom var så gulliga  :D

Ska vi leka?


Kom igen då tjejen :D


Jaaaaaaa


Puss på dig lillmatte


Åååå vad roligt vi har


Tycker om dig...och ska nog pussa på dig en gång till hihi


Idag kommer tjejerna hem och då är det en liten en som kommer bli överlycklig, även Tommy och jag är glada över att dom kommer hem :). Kristian åker hem till Vansbro i helgen så honom får vi vänta en vecka till innan vi får träffa, men då du Kristian, ska du få en kram av mig hihihiiii. Ha en trevlig helg vännen :D.

Ha en skön dag i solen :D.

Puss & Kram

13 Aug. Dryyyyyyg dag

Idag så har Tindra varit gnällig och krånglig hela dagen. Började redan imorse men då gick Tommy upp med  henne så jag fick en halvtimme för mig själv och jösses vad sköööönt det var. Hon har gnällt och kinkat och krälat och dragit i mig hela dagen, inget är riktigt bra... phu..... och därimellan så har hon överöst mig med pussar. Och så är hon jättemammig så, så fort jag försvinner ur synhåll så skriker hon i högan sky och det spelar ingen roll vad Tommy gör, stackarn. Men när hon är glad så säger hon bapa bapa och när hon är arg så säger hon maaaaaaama maaaaaama, så charmigt eller hur...

Mormor och morfar var hit en stund och fikade och då fick mormor också en massa pussar, så nu behöver hon inte tvätta sig ikväll hahaha.

Tommy håller på och monterar in spottarna ute på trappen så nu får vi lyse där och det blir så fint :D.

Så här har det sett ut hela dagen...




Nu ska jag ta min gnällspik och sätta henne i badet före kvällsgröten, ha en trevlig kväll.

Puss & Kram

12 Aug.

Imorse kl 5 så vaknade Tindra och var så arg och ledsen, hon måste ha drömt något otäckt, men efter lite tutte så somnade hon om och då fick hon ligga kvar mellan mig och Tommy, är ju så mysigt när hon sover mellan oss :D. I övrigt så har hon sovit ganska bra inatt. Tyvärr så vaknade jag med värk även idag. Men igår så kom min MANDUCA på posten och gud så BRAAAAA den är, fast jag hade så ont igår så kunde jag ändå ha henne på magen i över en timme utan att jag kände av hennes vikt, helt underbart :):D:) TACK snälla Camilla för att du tipsade om en ergonomisk sele.




Idag så ska vi åka till Leksand och "känna och klämma" lite på en Sea Ray 268 (om vi ska ta hem en båt från USA så är det en sån) så vi får se hur den känns i verkligeheten, så att en är lika bra som vi fått för oss på alla korten vi tittat på :) och enligt Holkens utsaga hihihii. Och så blir det väl att vi går in på Claes Olsson, vi måste bunkra upp med glödlampor, eftersom dom ska sluta sälja såna fr.o.m. 1 sept ...... och dessutom så har dom rea nu så vem vet, det kanske följer med lite andra saker hem samtidigt hihihihiii, skulle behöva en lite större kastrull bla.

Nej nu ska jag äta frukost och sen ska vi åka. Ha en bra dag :D.

Puss & Kram

11 Aug: Ilsken som ett bi

Nu är jag är som ett bi..... Igår så ringde båtägarinnan och hennes kompis och krävde oss på en massa pengar för den där jävla båten som vi lånade i somras. Nu tycker dom att vi ska betala för saker som var trasiga när vi lånade båten bla. en vattenpump som inte ens var beställd när vi åkte iväg på semester. Pumpen hade dessutom hennes son sönder förra hösten..... Och så hör det till saken att som det var sagt från början, så skulle våran "betalning" för lånet vara att vi var med och vårrustade båten, vilket vi gjorde till 75 % själva och dom 25 % och dessutom så har vi redan nu lagt ut ca 1700 kr på den där skitbåten, som dessutom bara krånglade och som Tommy höll på och reparerade på varje dag hela semestern. Fy f-n vad jag tycker det är lågt av dom att bete sig så här. Nu kan ju dom glömma att bli bjudna på bröllopet nästa sommar... j-ä skitstövlar.......

Gårdagen tillbringades nere hos mormor och morfar, Tommy och morfar var till tippen med ett lass skräp åt dom så nu kan dom börja samla igen hihihiiii.

Natten var skit, Tindra var vaken mellan 10 och halv 1 och bara skrek, då fick hon alvedon och efter en liten stund så kunde hon somna. Så det blev för mycket för hennes mage att jag åt ost i maten 2 dagar i sträck, stackars lillskruttan. Sen så har hon småknölat resten av natten och som vanligt så var det dag igen strax efter 7, så gissa om jag är jättetrött nu.

Dessutom så ringde dom och avbokade Saras operationstid på torsdag för doktorn hade varit med om en cykelolycka och vi fick en ny tid den 1 sept, så nu måste Sara ladda om en gång till, men det kommer du klara jättebra stumpan.

Nu ska jag ta min stackars rygg och nacke (har jätteont idag) och gå ner och lägga mig i ett varmt bad och så hoppas jag att jag kan komma upp om en stund och må lite bättre.

Nej nu har jag väl klagat nog för denna gång, hoppas ni får en bra dag allihopa.

Puss & Kram

9 Aug.

Igår så var vi på ute med båten hela dagen på Runn, vi hade farmor och farfar med oss, riktigt mysigt var det, kanske lite mycket sjögång  emellanåt hihihiii. Det var ju Poker-runn så det var ca 20 powerbåtar ute och fräste runt på sjön. Gissa om det sved i magen och man bara ville hoppa över i en av dom båtarna när dom fräste iväg, är ju lite farttokig även jag hihihihiii. Men nästa år så SKA vi vara med och åka......

Här kommer lite bilder från gårdagen :D 
       

Efter en stund blev Tindra trött och somnade ...

så då fick hon sova längst nere i trappan och det gick hur bra som helst. Lite senare på eftermiddagen så hämtade vi upp Emma  och gud så glad Tindra blev när hon fick syn på Emma :D


Tack för en mysig stund Emma och tack för att du tänker åt mig Sara <3<3<33

Idag så ska vi ställa ut båten på marknaden i Tylla, vi försöker ju som sagt sälja den och medans den står där så ska vi åka till Monica och Kjell och då tror jag att vi ska försöka lura dom med oss till stranden för det blir en strålande dag även idag.

Ha en skön sommardag :)

Puss & Kram

7 Aug.

Idag så var vi ut med den sista kartongen till Majsan, den som Tommy glömde igår, men nu så är vi klar med den båten, så skönt ..... Sen så tog vi en tur till Borlänge och där provade jag en ergonomisk bärsele, och kan ni tänka er att jag kände inte ens att jag hade Tindra på magen i den, en sån VIIIIIILL jag ha till mina stackars värkande axlar, problemet är att dom är snordyra och så finns det inga begagnade att köpa på Blocket heller.... snyft.... mormor sa att hon kunde kolla runt lite på jobbet om det fanns någon där som hade en sele som dom ville sälja.....snälla håll tummarna åt mig...

Nu på kvällen så har jag gjort iordning matsäcken som vi ska ha med oss ut på sjön imorgon, det är ju Poker-runn. Tyvärr så har flera av båtarna gått sönder så vi fick inte plats i någon iår, men det ska bli skoj och titta på dom när dom kommer i full fräs förbi också. Nästa år så ska Tommy försöka få plats åt oss i några av fartvidundren igen.

Bild från förra året på Sara och Emma i Johans båt


Återkommer med nya kort imorgon, hoppas jag :D.

Ha en bra kväll och sov så gott.

Puss & Kram

6 Aug.

Inatt så fick hon ett sånt där dumryck igen, vaknade halv 4 och vägrade somna om, inte var hon intresserad av bröstet heller. Kl 4 så gick Tommy upp med henne och så var dom uppe ca 1 timme innan hon somnade om igen, men under hela tiden som dom var uppe så var hon jättemissnöjd, knäppfian, sen så sov hon till 8 och då vaknade hon glad som en liten lärka.

Har inte gjort så mycket idag, mest myst runt här hemma på tomten med Tindra, vi har gungat, läst bok, plockat lite hallon och så lekt en del med dom nya sandleksakerna, som hon fick av farmor igår.

Men när vi åt mat idag så visade hon att hon kan minsann äta själv, har inte riktigt kommit på pinsettgreppet men snart så. När det inte gick med bara en hand så hjälpte hon till med den andra , då hade hon makaronen i ena handen och så tog hon den andra runt den första hande och förde upp dom till munnen, finurligt va?, såg så gulligt ut :).

Nu fick jag tag i den.....


Stolt , är bara förnamnet, hihihii


Tommy har börjat med plattgången utanför altanen nu, så jag ska gå ut och glatt heja på, och se om han kanske behöver någon hjälp. Ha en bra kväll :).

Puss & Kram


5 Aug.

Idag så har vi varit in och tagit blodprov på Sara, hon ska ju operera bort mandlarna och polypen nästa torsdag så då behövde dom göra en blodgrupering. hon var jätteduktig och Kristian var så snäll och hjälpte till med Tindra under tiden som dom stack Sara, tack för det Kristian :). Så nu är det bara att vänta tills torsdag, men det kommer gå superfint stumpan :D. <3<3

Nu på kvällen så var vi ner till farmor en liten stund, och så fick vi med oss läragåvagnen hem som hon köpt och så har hon dessutom köpt en liten gunghäst, hur söt som helst, den tog vi dock inte med hem nu, för den ska först få en skiva där fötterna ska vara, så inga tår kommer ivägen. Gjorde så även på dom stora flickornas gunghäst, som jag dock inte har någon som helst aning vart den har tagit vägen :(, och det funkade jättebra :D. Tindra provade naturligtvis båda sakerna på en gång och hästen var jätterolig,  och självklart så förstod hon direkt hur vagnen skulle användas men var lite skakig i benen hihihii, så den får hon inte ha om ingen annan går bakom henne :).

Sötnosen gillar sin vagn :)


Nu ska jag gå och rensa klart blåbären, fy f-n vilket jobb det är. Har bestämt att det ska köpas in en bärrensare som man sätter på damsugaren snarast...... Ha en bra kväll.

Puss & Kram

4 Aug.

Emma åkte till sin pappa igår och nu blir tjejerna och Kristian borta minst 1 vecka men troligast 3 veckor, eller iallafall Emma, för Sara och Kristian kommer hem nästa vecka, för Sara ska operera bort mandlarna och polyperna nästa torsdag och så får vi se hur länge dom blir här innan dom går tillbaka till pappa igen. Det kommer gå JÄTTEBRA Sara :). Saknar er redan <3<33

Vi var ner till verkstaden igåreftermiddag och plockade hallon och så passade vi på att åka till mormor och morfar en stund, det var hennes sista lediga dag, och så typiskt så har finvädret kommit denna veckan. Tycker verkligen synd om alla som haft sin semester och bara fick dåligt väder på den :(.

Idag så var vi i skogen och plockade 10 liter blåbär som vi ska sätta oss och rensa nu. Det är det sämsta med att plocka bären själv, att man måste rensa också, blääääääää. Medans vi var där så kom farmor och farfar dit och dom hade korv som vi grillade och så fick vi en massa annat gott till korven också. Tack för det :).

Ha en bra kväll, nu ska jag gå och bli blå om fingrarna hihihiiii.

Puss & Kram

2 Aug.

Tänk att vi har haft 2 dagar på raken med sol, visst är det underbart :D.

Idag så har vi plockat av både de röda och vita vinbärsbuskarna och kokat gele på dom, är lite nyfiken på hur den vita smakar, har aldrig ätit vit gele någon gång, och än så är den alldeles för varm för att man ska kunna smaka på den.

Vi har haft både farmor, farfar, mormor och morfar här på besök idag, det var så trevligt så. Och idag så gick det jättebra med farmor, Tindra har varit lite blyg för henne till farmors stora sorg, men idag så satt dom och myste och hade det så trevligt så :D. Morfar passade på att fiska lite idag också och han fick 2 fina aborrar, nu väntar jag bara på att dom ska röka dom, är så sugen så på rökt aborre hihihiiii, medans morfar fiskade så mös mormor på med Emma och Tindra :).

Mysstund med farmor :D


Ha en bra kväll.

Puss & Kram

1 Aug.

Jaha så var det Augusti och redan höst, fyyyyyyy vad trist.

Som jag skrev igår så fick jag vara glad om jag hann med hälften av vad jag tänkt göra idag och det var precis så det blev hahahaaa, hann med att tvätta allt, trodde jag iallafall för när jag var klar så fick jag syn på en hel hög med sängkläder som legat i Skageraken så det är bara att fortsätta imorgon, men vilken tur att jag fått låna en av dina tvättmaskiner mamma, för utan den så skulle jag fått hålla på i 2 dagar till, TACK snälla för att jag får ha den :).
Eftersom vi storrensade hallonhäcken i höstas så får vi väldigt lite hallon här hemma iår men då sa farmor att vi kunde få plocka hallon nere på verkstaden också så nu ska vi plocka varannan gång där nere och då får jag ihop så jag kan göra hallonsylt även iår, jättesnällt :).

Mormor och morfar var hit en stund på eftermiddagen och då hade dom kanelbullar och mazarinkaka och gissa om Tidra tyckte det var gott. Hon var som värsta fågelungen, bara gapade och svalde, hihihiii.

Här kommer lite bilder från semestern.

Roligt att åka båt :D


Jodå hon hade flytvästen på..... och den hade en rolig sak som faktiskt ska vara inne i munnen hihihii


Fyyyy vad kallt sa Emma, men det struntade Tindra i, hon badar ändå och är hur nöjd som helst


Dom här orkade inte stå i bilkön......


Inte dom här heller....


Nu får ni ha en mysig kväll :D.

Puss & Kram

RSS 2.0