31 okt: Skönt :)

Måste säga att jag har det toppen här nere hos Sara :D.

Idag tog vi en promenad till kyrkogården och satte dit en jättefin gravbukett som jag köpte på vägen ner igår och så tände vi ljus så nu lyser det så fint fram till måndag.

När vi kom hem igen så jobbade jag medans mina älskade flickor målade och tittade på film. Sen lagade vi sen lunch och efter det var det dags att gå till skolan. Dom har jättefina lokaler och gissa om både puppis och jag njöt medans vi var där. Puppis fick bada och jag fick ansiktsbehandlig och det var så otroligt skönt. Om ni aldrig gjort det, GÖR det, ni kommer inte ångra er :).

Efteråt stannade Sara kvar och tränade med sina kompisar medans puppis och jag gick hem. När Sara kom hem så gick vi till Kringlan (byns café) och köpte varsin godsaker och puppis valde en chokladboll och det var den absolut godaste chokladbollen jag nånsin ätit :D.

Nu på kvällen så har vi tittat på Svinalängor och jag tror jag ska läsa boken, en dag när jag har tid ;).


30 okt: Roadtripp :D

Idag så har jag och puppis gjort en roadtripp ner till Sara i Grythyttan och vi blir kvar här resten av veckan :), Molly och raringen stannade hemma och det var precis som att Molly visste om redan när vi vaknade att jag skulle åka ifrån henne för jösses vad kelig hon var :). Puppis var så rolig för det allra första hon sa imorse var "mamma IDAG ska vi åka till Grythyttan. Ska vi åka nu????" men vi hade ju både jobb och packning kvar så hon var tvungen att vänta några timmar men sen bar det av. Det är verkligen inga problem att åka med henne för hon är så snäll, enda som är jobbigt är att hon ärvt min åksjuka hon oxå, stackarn, så krokiga skogsvägar är ingen hit direkt.

På eftermiddagen så har jag fått träffa Saras goa kompis Amanda och vilken mysig tjej det är, jättesnäll och go och så har hon en liten hund som heter Big och han var ju bara för go :P

Imorgon så ska jag få ansiktsbehandling och puppis ska få bada, så det kommer bli så mysigt :) och så ska vi åka till graven och pynta den och tända ljus så det brinner fint över allahelgon.

Nej nu blir det film med min stora stumpa :D

Puss & Kram

29 okt: Så roligt :D

Inatt har det SNÖAT och då menar jag på riktigt inte sånt där som bara försvinner efter en timme utan som det gör på vintern. Tindra var helt i extas när hon och Tommy skulle åka till dagis, det var knappt att han fick henne med sig för hon hade så roligt med snön på tomten. Det första hon gjorde när hon kom ut var en snöängel, sen sprang hon runt skrattandes, skulle skotta sandlådans kanter och krypa i snön och hela tiden skrattade hon så lyckligt. Så härligt att stå och titta på henne :) Tänk vad vi reagerar olika på snön barnen och vi vuxna, för dom är det roligaste som finns och vi tänker bara på snöskottning och halka .... Men fint är det och ljust blir det så just nu håller jag med Tindra, Hurra för snön haha


25 okt: Årets första snö

Idag så kom årets första snöfall och det medans älsklingen och jag satt och åt alldeles själva, eller ja det var ju självklart andra gäster men vi var bara vi hihi, så mysigt. Och eftersom det snöade så blev jag ju tvungen att skydda frisyren men tror inta han riktigt fattade allvaret i situationen för han bara skrattade åt mig, förstår inte ???????


24 okt: Roligt :D

Svärmor har 2 vävstolar och eftersom jag aldrig provat det förut så har jag gått och funderat ett tag på om jag inte skulle fråga om hon ville lära mig och idag så fick jag äntligen tummen ur ...... Nu hade jag sån tur att hon precis var klar med en matta och inte hunnit börja med någon ny, så det var bara och slå sig ner framför vävstolen och börja. Det var jätteroligt och så ser man ju direkt resultat :), men jobbigt var det, som ett helt träningspass så vi får väl se vad kroppen tycker imorgon haha. Lite extra roligt är det att trasorna som jag väver med är återvunna från min första egna matta som jag fick av min mormor när jag var runt 8-10 årsåldern och nu ska det bli en matta till Tindra :)


23 okt: Nöjd :)

Efter jobbet idag så gjorde jag äntligen klar min favoritram och satte upp den på väggen så nu har jag 2 superfina väggar i huset :D


På vägen hem till gudmor så stannade vi till på verkstan och där såg jag nått som jag aldrig sett förut. Man har ju hört talas om flygfisk men flyggummibåt :o

 

 


21 okt: Höstpyntat trappan :D

Hade en helt bedrövlig natt så älsklingen var så snäll och åkte på innebandyn själv med puppisen, så fick sova någon timme till på förmiddagen. Så himlans skönt :D
 
När dom kom hem så höstpyntade vi på trappan ute med rosa och vit ljung, blev riktigt nöjd själv :).
 
Vi planterade även humle vid portalen och till sommaren kommer den klättra och slingra sig runt hela portalen, tror det kommer bli riktigt läckert ;).
 
Sen kom mormor och morfar hit på en fika, alltid lika trevligt.
 
Igår så var Sara och Emma hem och rensade i sina kartonger nere i källaren och jag måste säga att dom var otroligt duktiga. 2 flyttkartonger, 4 banakartonger och 1 stor äppelkartong mindre i hyllorna gör att det finns lite plats att ställa Tindras urvuxna leksaker på också :D.

18 okt: 1:a gången sen inskolningen

Imorse kom raringen in och väckte mig och berättade att lillhjärtat vägrade åka till dagis, hon VILLE inte dit och anledningen var ett bråk mellan henne och hennes kompisar igår. Efter en mysstund i sängen och lite övertalning så gick hon med på att åka dit men bara om jag följde med, så det var bara att kliva upp och klä på sig ;). Väl där och efter lite pepptalk av fröken så kunde hon tänka sig att vara kvar och när vi kom och hämtade henne på eftermiddagen så var det en glad liten tjej som mötte oss på lekgården :).

Nu är det iallafall helg för oss och det känns skönt för usch vad jobbig denna veckan varit

Kramstund


14 okt: Mysig dag trots allt :)

Idag så har lillhjärtat varit på innebandyträning/lek för första gången. I början var det lite läskigt så jag var med på plan under uppvärmningen och hinderbanan men sen gick det jättebra och hon hade superroligt så det ska vi fortsätta med :).

När vi kommit hem så var vi över på fika hos grannarna och sen vintrade vi altanen innan mormor, morfar och farmor kom hit på födelsedagsfika :)

Nu på kvällen så är raringen i reparationstagen, snart har han nog skruvat isär precis hela dammsugaren så jag håller tummarna för att han får ihop den sen haha

Så trots en "dålig/ond" dag så har den varit jättemysig, tack för det alla :D


13 okt: Upptagning = Sommaren är SLUT :(

I år så var vi fullständigt sist i sjön an olika anledningar men vi var iallafall inte sist att ta upp ;)
 
Var lite pirrigt att ta upp då vi inte gjort det tidigare på den här trailern men det gick över förväntan, dock så upptäckte vi att den är lite för kort, båten hamnade på tok för nära bilen. Det går inte att öppna dörrarna bak och det får då inte vara särskilt stora gupp i vägen här inte hahaha. Så raringen blir tvungen att förlänga den. Är så himlans tacksam över att han klarar av allt sånt där för själv hade jag då inte klarat det .
Lite nära eller vad säger ni? :O
 
Nu har raringen och hans ena farbror hjälpts åt att baxa in den på plats, och då ska ni veta att vi var sist in, men nu står den på plats och i år inne i värme :)
 
Medans dom höll på med det där så passade jag på att börja baka morgondagens tårta och jag lovade honom att han skulle få favorittårtan i år (Prinssestårta), så nu är botten inne i ugnen och så får jag fixa klart den imorgon efter lillstumpans gymnastik. Håller tummarna för att kroppen är bättre imorgonbitti :P. Håll gärna tummarna är ni snälla!
 
Ha en bra kväll och helg.
 
 

12 okt: Grattis <3

Stort grattis till dig min älskade <3


9 okt: Skitdag :(

Hittade en bra text i en av fibrogrupperna på FB som beskriver den här j-a fibron så bra!!!!! Den är skriven av en tjej som heter Ingalill.
OM SJUKDOMEN..........

Fibro är en sjukdom som får många människor smuts-kastade. 

En osynlig sjukdom som är rent djävulsk. 


Fibromyalgi kan man ha i olika grad. 

Somliga klarar att sköta ett arbete, andra kanske får gå ner i tid. 

Sen finns det såna som jag som idag är sjukpensionerad pga av Fibron. 


Jag ska nu försöka beskriva sjukdomen så ni förstår att det inte 

handlar om lathet eller att man är arbetsskygg. 


Tänk er.... 

Ni sitter i soffan och har en mysig kväll med den ni har kär.. 

Denne person vill av kärlek och omtanke låta sin hand stryka dig över ryggen. 

Den lätta beröringen känns som om hans hand är ett riv-järn eller som att han stryker över en bränn-skadad rygg. Bara att snudda kan när det är som värst räcka för att man brister ut i gråt. 


Eller. 

Du går till kylskåpet för att ta fram en liter mjölk.. 

Plötsligt finns inte kraften i handen eller armen.. Du, antingen tappar paketet eller får inte alls ut det ur kylen. 


Eller.. 

Du mår hur bra som helst.. Så helt plötsligt.. Lika snabbt som man vrider på en dim-mer för en lampa, lika snabbt får du sån värk och smärta 

i en arm, en hand, ett ben eller allt på en gång att du inte kan göra något alls. 

Kanske får man höra från någon som inte förstår att, Ja men gå du o lägg dig en stund så blir det bättre. 

Nu är det så att fibro attackerna varierar väldigt i både styrka och längd.. Kanske är det över på en timme eller så kanske du blir vaken hela natten av den infernaliska värken. 


Hur värken känns är väldigt individuellt. 

En del kan som sagt klara att arbeta och andra inte. Men själv känslan kan beskrivas så här. 


Tänk dig... 


Du tar en mixer... 

I den stoppar du din värsta tränings-värk du upplevt, din värsta huvudvärk, din värsta tandvärk, känslan av att rulla i bränn nässlor, känslan när du skär dig på ett papper och sen kryddar du med känslan när man slår sig hårt på tummen med en hammare. 

Blanda allt detta och portionera ut det på alla muskelfästen i hela kroppen. Kanske inte på alla ställen samtidigt. 

När det väl går över på ett ställe så *vips* får du en portion någon annanstans. 

Där har ni känslan av fibromyalgi.

Själv är jag drabbad från tårna och uppåt. 

Tyvärr har jag nu även fått känningar i underbenen och under fötterna. 

Men inte så illa att jag inte kan gå tack o lov. 


Vissa dagar kan armarna funka och vissa dagar inte, och man blir liggande ett par dagar fungerar inte som en människa, som en död sill ungefär.... 

Jag försöker göra det jag kan när jag mår bra men oftast straffar det sig och armarna är obrukbara ett tag efter. Fingrarna har fått sina portioner i muskelfästena vid varje led. 


Det är en djävulsk sjukdom som inte syns. 

Vet inte hur många gånger jag suttit och tittat på mina obrukbara händer och bara önskat att dom åtminstone kunde vara svullnad eller röda så folk SÅG att nåt var fel. 


Kommer någon o har brutit en tumme eller en arm så är det ju VÄLDIGT synd om dom... Jo det är det ju naturligtvis, men jag önskar att det gick att få folk att förstå smärtan och värken vid denna osynliga sjukdom. En bruten arm läker..Fibron finns alltid.. 


Det är inte ofta jag beklagar mig över den. Det hjälper ju ändå inte. 

Men vissa dagar när det är som allra värst så kommer nog ett o annat YNK över mina läppar också. 


Man vill få folk att förstå att uppskatta sina FRISKA kroppar. 

Att njuta av allt de faktiskt kan göra. 

Tyvärr kan ingen annan än en annan med samma sjukdom helt förstå. 

Jag måste säga att jag faktiskt kan förstå dem som misstror oss. 

Oftast ser vi pigga och glada ut.. 

Oftast är det såna som VILL för mkt.. Såna som alltid kämpat både fysiskt och psykiskt som drabbas. 


Jag själv gör ofta för mkt.. 

Det blir lite så att man känner sig mindre värd om man inte kan lika 

mkt som alla andra. 

Grannfrun kanske putsar alla fönster på undervåningen och sen glatt studsar iväg o handlar. 

För mig kan ETT fönster mkt väl få mig däckad en hel dag, ev ett dygn. 


Min förhoppning är att jag fått upp ögonen på iaf någon där ute. 

Fått någon att inse att vi inte simulerar, att vi inte är lata. 

Vi må se pigga och glada ut utanpå men inuti lider vi av detta djävuls-kap som fibron är.. 

Jag är aldrig HELT värkfri.. Jag har alltid MER eller mindre ont. 


Alla ni som är friska.. NJUT av allt ni kan göra.. 

Gläd er åt närhet och smekningar.. 

Gläd er åt att ni kan göra det mesta utan att få ont. 

Skulle ni drabbas så skulle ni ångra bittert allt ni inte provat och njutit av innan.. 


Hoppas detta inlägg fått iaf någon att förstå helvetet med fibro . 


5 okt: Makarones :D

Sent igårkväll så kom Sarisen ut så idag har vi myst på så mycket vi kunnat. Flickorna har kramats och skrattat och jag har bara myst runt i bakgrunden :D, idag åkte hon vidare till Johan, men vi träffas på söndag igen när vi ska fira världens bästa morfar som fyller år.
 
Idag så slog jag till och bakade rosa vaniljmakarones med choklaoch lite småpilligt var det men jösses vad goda dom blev, smakar som en blanding av seg maräng och mandelbeskvier, muuummsigaa  Tindra valde färg ;)
 
En annan sak jag fått klar är min fina fotovägg (saknar kort på mina föräldrar men dom måste fotas först haha), blev nog helt klart finaste väggen i hela huset :D
 
Ha en trevlig fredagskväll <3
 

4 okt: Pippi på bakat

Jag har fått pippi på att baka, just nu är det cupcakes och dekorera dom som jag helst gör och det är såååååå roligt. Känns dessutom bra att jag äntligen tycker nåt är riktigt roligt igen, är ett bra tag sen sist :D.

Mormor slog till med att baka bullar så vi fick både nybakade kanelbullar och cupcakes idag till fika :)


2 okt: Pirat

Lillstumpan är bjuden på piratkalas i helgen, så idag har vi varit och köpt piratkläder och present till födelsedagsbarnet. Det var inte det lättaste att hitta kläder för i Falun fanns det inga alls men i Borlänge hittade vi desto mer, fick lov att ringa hem till henne och fråga vad hon ville ha haha.

Så här söt blev hon :)


1 okt: Whaaaaat!!!!!!!!

Idag är det första oktober och vet inte riktigt vad jag tycker om det .... Nu är ju alla chanser till värme borta för i år, och det är bara snö och kyla kvar att vänta och det känns väldigt tungt tycker jag!!!! Kanske mest för att vi haft så dåligt sommar :(. Avundas er alla som har råd att åka utomlands i vinter, mycket mer än vad jag normalt gör haha.

Igår så var gudmors man här och hjälpte till att få upp takpannorna och sen la älsklingen ut dom, trist nog så fattades det ca 40 pannor så det blev ett litet hörn kvar, men SNART så har vi tak igen haha.

Vi lånade gudmors ena hund en stund igår medans dom var på kalas och det gick jättebra både med Tindra och Molly . Tindra älskar verkligen Korven som hon kallas, och jag tror det är ömsesidigt :).


RSS 2.0