29 jan

Fick en så himla bra start på helgen imorse :O). Tindra vaknade halv 6 och ville ha mat och när hon ätit så bad jag Tommy att han skulle söva om henne i vagnen och det lyckades han med jättebra, för hon vaknade inte förrän kl 8 nästa gång. Kan ju inte bli bättre :O), så det ska vi försöka med imorgonbitt med hahahaaaa.

Solen har skinit på oss hela dagen här och det var väl ca -10 så efter lunchvilan så gick vi ut och var väl ute i ca 30-45 min, det var så skönt :D. När vi kom in så dröjde det inte alls länge förrän Sara och Kriatian kom hem oxå, dom fick skjuts av mormor och morfar hem, som dessutom hade köpt helggodis åt "barnen" tack, det var snällt.

Till middag så hade jag beställ Baconlindad kycklingfilé och potatisgratäng och fruktsallad till efterrätt, är inne i en sån period när jag är vansinnigt förtjust i fruktsallad och vill ha det JÄMT hahahaaa. Maten var underbart god, tyvärr så belv den inte klart i utsatt tid, var en lite hårdkokt potatis, men det fick vi leva med hihihii. Tindra hade dock inte alls någon lust att sova ikväll så efter en bra stund lyckade jag söva henne i vagnen så nu ska jag försöka lyfta över henne till sängen, håll tummarna för att hon fortsätter sova :P.

Nej nu är det dags för sängen, för imorgon så ska det filmas här hemma. Sara och Kristian håller ju på med ett projektarbete om Tindra och det innebär att dom gör en film om hennes utveckling, så imorgon skulle dom åka spark och skoter med henne, ev så ska vi göra en sak till men det får vara en liten hemlis så länge :D.

Sov gott alla glada :D.

Puss & Kram

28 jan

Igår så hann/orkade jag inte blogga nåt, så här kommer en sammanfattning över gårdagen. Fick en minisovmorgon då Tommy skulle till VC på morgonen och därför var hemma ca en timme längre än vad han brukar :). När Tindra sovit middag så var det dags att göra sig klar så vi kunde åka in till stan och gå på babysimmet :D. Tindra blev så glad när hon fick se det "stora" badkaret och om vi säger som så här, det var en spegelblak yta med en fontän i mitten där det plaskade och skrattade och skrek av förtjusning, Tindra var fontänen :O). Vi var bara 5 barn i gruppen varav en inte kom så det var en liten och mysig grupp, men eftersom vi var tvungen att hoppa över 2 tillfällen under hösten så var Tindra ca halvåret äldre än dom andra, och då även mera mogen och mera framåt så ledaren skulle kolla hur långt gruppen ovanför oss har kommit om det inte är bättre att vi är med i den gruppen istället, det får vi reda på nästa vecka. Tyvärr så hade vi inte kameran med oss igår och vi fick bara ett uruselt kort med mobilen så ni får vänta på kort till nästa gång, men då kommer dom :O). När vi kom hem så hade mormor och morfar maten klar, fast det var strömavbrott precis när vi kom så dom hade tänt en massa levade ljus och det var så mysigt, strömen hann dock komma tillbaka medans vi var där :D.

Tack snälla för skjutsen och för maten igår :D.

Imorse, eller jag vill nog hellre kalla det för inatt, kl 4 så fick Tindra för sig att var det helt ok att köra upp mamma för själv orkade hon minsann inte vara vaken men sova kunde hon inte heller, så nu är vi TRÖTTA här, men nu ska jag gå och göra grött åt henne och sen hoppas jag på att hon vill sova en stund och att hon sover LÄNGE på middangen så jag oxå hinner sova en stund.

Gud vad jag längtar tills hon sover hela nätter ....

Hoppas ni är piggare och att ni får en bra dag :D

Puss & Kram

26 jan

Tommy var hemma även idag så jag fick sovmorgon igen :O) och när jag vaknade så kännde jag mig riktigt bra, även Tindra är mycket bättre idag så jag räknar med att vi ska kunna delta i morgondagens 1:a tillfälle på babysimmet :O). Som vi har längtat efter det både Tindra och jag hihihiii.


Var och handlade lite idag och då hade dom helt underbara vindruvor så vi sa att vi gör fruktsallad ikväll och myser framför tvn, men Tommy var tvungen att åka till verkstaden så nu har jag gjort fruktsallad till mig själv och ska gå och mysa tillsammans med Molly framför tvn.

Hoppas ni får en bra kväll :D.

Puss & Kram

25 jan

När jag vaknade imorse så hade jag fortfaradne jätteont i halsen och en huvudvärk som inte var av denna värld så Tommy fick lov att stanna hemma. Jätteskönt att han kunde det den här gången :), Emma stackarn är fortfarande sjuk hon med, men hon tog en buss nu på kvällen in till S, för det är ju pappa veckor nu igen, tycker verkligen inte att dom är hemma lika mycket som dom är borta men det är dom ju naturligtvis hahahaaaaa. Saknar dom bara så himla mycket när dom är borta <3<33





Har fortfarande superduperont i huvudet, känner mig nästan svimfärdig av den smärtan så jag hoppas verkligen att en natts sömn gör så att den är borta imorgonbitt, annars måste jag nog be Tommy vara hemma även då :(, vet att han igentligen inte har tid. Han måste ju plugga och övningsköra för han har en uppkörningstid nästa vecka :O), vilket han kommer klara galant men känns lite pressat just nu :S.

Nu ska jag gå och "självdö" i soffan, hoppas att ni andra mår bra och att ni får en bra kväll :D.

Ps) Tack snälla farmor och farfar för matpåsen som ni kom med igårkväll, urgulligt av er :D.

Puss & Kram

24 jan

Den här helgen har gått i sjukdomens tecken :(. Tindra blev ju sjuk redan förra veckan och Emma var smådålig i fredags men blev jättedålig igår så hon kom inte iväg till kompisarna utan låg hemma i soffan och tittade på tecknade disneyfilmer, och imorse när jag vaknade så var det min tur, har grymt ont i halsen, snorar, och känner mig småfebrig :(. Är så trött på att vara krasslig, men det är väl kroppen som reagerar på att vi inte får sova någon gång....hela vecka har det varit värre än värst på den fronten :S. Tindra gråter i ca 1 timme när vi lägger henne oavsett vad vi gör och när hon väl somnat så sover hon i ca 1,5 timme sen var det dags igen och då håller hon på i ca 2 timmar och så fortsatter hela nätterna  och tyvärr så vill hon inte sova på dagarna heller mer än max 30 min så nu är vi/ jag helt slutkörd. Gud vad jag längtar tills hon får in riktiga sovrutiner så man kan få bli en människa igen ..... :(.

Molly ville oxå vara med och mysa/sova under den korta stund som Tindra sov lunch igår :D


Lässtund <3 <3


Ha en skön söndag :D

Puss & Kram

21 jan

Inatt så fick jag förklaringen till varför vi haft dåliga nätter igen, vi var ju på öppis i måndags och det räckte tydligen med EN gång för att lillpluttan skulle bli sjuk igen. Hon har feber och är snorig och hostig, så det är jättejobbigt för henne att sova :(. Nästa vecka börjar babysimmet och det vill jag verkligen inte missa, så nu har jag bestämt mig för att under tiden som babysimmet håller på så blir det inget öppis, trist men tycker att simmet är både roligare och mysigare så det blir prioriterat :O), men det innebär ju att vi kommer vara hemma och inte träffa andra barn förutom när vi simmar :S .... men man kan ju inte få allt här i världen eller hur :P.

Vi zombade på igårkväll med och jag tyckte nog att stegen var lite lättare då, så vi får se om jag kanske tycker att jag klarar av dom ikväll när vi ska zomba igen :O). Imorgon så är det ju fredag och då tar vi paus ifrån zomban :D, men jag kan verkligen rekomendera det till er andra, för när man lärt sig stegen så är det fantastiskt roligt, nu tycker jag ju i och för sig om att dansa, så det kanske spelar in .... Nu har vi ju grymt roligt medans vi lär oss stegen med hihihihiiiii.

Nej nu ska jag nog passa på att äta lite medans lillpluppan sover, så jag hoppas ni får en riktigt skön dag :O).

Sötnosen <3<3


Puss & Kram

20 jan

Igårkväll så gjorde Sara, Emma och jag vårt första Zumbapass och herregud vad vi skrattade :O), när man tittar på vidoen så ser det så himla lätt ut men jösses vad svårt det är att verkligen få till stegen, men ge oss några dagar så sitter dom sen och då ska det Zumbas här på riktigt hahahaaaa



Natten var riktigt usel här, vi var vaken mellan kvart över 2 och 4 och jag kan lova att det märks på oss båda :(, Tindra gråter mest hela tiden och jag har en dundrande migrän så jag ser verkligen fram mot att hon ska sova för då ska jag med lägga mig och hoppas på att hon sover lika bra som igår :D.

Hoppas ni får en bra dag :D

Puss & Kram

19 jan

Idag så har vi mest tagit det lugnt Tindra och jag, men lite ute lek han det bli innans lunch och nu sover hon fortfarande, helt fantastiskt, hon har sovit i 2 timmar och under tiden så har jag hunnit prata med Anneli i lugn och ro, vilket var så roligt :O).

Skrev ju i helgen att jag skulle be Tommy ta med Tindra på en liten skotertur över åkern, vilket han gjorde på söndagen och hon var så lyckig ända tills han stannade igen :(, men då fick hon syn på mig i full skoterutrustnign så då blev det lite intressant igen :O). Vi har ju lite problem med skotern, den är så himla stuttig och det gör att det känns som att man ska ramla av den i varje kurva eller grop och så var vi till försäljaren förra helgen och hämtade en ny dämpare som ev skulle göra skuttigheten mindre och den moterade Tommy under den här helgen så vi tog en kortare tur även han och jag för att om det blivit något bättre men det hade det inte så nu har han beställt en annan och så ska han tillverka extra fotstöd till mig, för vi kom på att jag har nog lite för korta ben så jag når inte riktigt fram med fötterna till fotstöden när vi åker och det kan vara en bidragade del till att jag har svårt att sitta still när vi åker, så får vi se om det kan hjälpa, vi håller tummarna för det :O).

Lite kort från helgen :O)








Satte upp nya gardiner i köket oxå i helgen och blev jättenöjd, har ett riktigt sommarkök nu hahahaaaa. Det blev en häftig kontrast med vnitern och snö ute och sommar inne hahahaa



Ha en bra eftermiddag :D.

Puss & Kram

18 jan

Idag så var Tommy ledig eftersom vattnet hade frysit på hans skola, och jag hade sån tur att han stannade hemma och städade medans Tindra och jag var ner på öppis. Så nu är julen utstädag här, så skönt :O). Efter att Tindra sovit så åkte vi in till stan och handlade och så fick vi med oss Sara och Kristian i bilen hem, Emma hade tydligen slutat tidigare så hon tog bussen hem.

Nu ska vi titta på "Det regnar köttbullar", Sara och Kristian hade den med sig hem idag :O).

Ha en bra kväll :D

Puss & Kram

16 jan

Idag så var det äntligen mildväder så vi har varit ute flera gånger och en av dom så åkte vi spark och invigde sparklådan, Den måste ha varit jätteskön för Tindra somnade som en stock i den. Vi har åkt pulka och gått fram och tillbaka flera gånger, Tindra njöt verkligen av att vara ute och hade inte alls någon lust att gå in :D. En sak som var extra spännande där ute var alla skotrar som åkte förbi oss, hon ville så gärna åka och blev så besviken varje gåg dom åkte ifrån henne. Ska be Tommy ta henne och åka en sväng ute på åkern, då blir hon nog överlycklig :O).

Medans Tindra sov lunch så passade Emma och jag på att ha en liten räknestund och det gick jättebra så vi gör om det imorgon med :D.

Kvällen har varit kaosartad igen, nu när hon äntligen sover bra på nätterna så har hon börjat krångla vid läggningen istället :(, hoppas att det går över så vi får tillbaka våra lugna sköna kvällar igen.

Puss & Kram

15 jan

Lillpluppan fick feber av sprutan :(. Men trots det så har natten varit super, och det har faktiskt senaste veckans nätter varit allihopa. Kan det vara så att vi äntligen ska få sova på nätterna nu efter ETT år av vakennätter??? Vågar inte riktigt tro att trenden verkligen vänt, men är grymt tacksam för dom nätterna som vi haft nu :O). Börjar nästan känna mig som en människa igen :O).



Sara & Kristin blir kvar inne i stan inatt och troligtvis även imorgon så jag hoppas att dom får det mysigt där inne och själv så får jag en chans att mysa lite extra med Emmisen, om hon inte har bokat upp sig med kompisarna vill säga :D

Idag så ska vi vara Piavakt medans mormor & morfar handlar och det är nog det mest spännande som kommer hända :P. Det är fortfarande jättekallt men det ska visst bli mildare i helgen och det vore ju jätteskönt för då skulle vi ju kunna gå ut en liten stund imorgon, för då borde ju febern släppt igen :D.

Hoppas ni får en bra dag :O).

Puss & Kram

14 jan

Tommy hade teoriskrivningen idag för lastbilskortet och han klarade det galant så nu hoppas vi att han får en uppkörningstid snart så det kortet snart :D.

Vi var till BVC idag på 1:årskoll och allt var bara bra :O). Tindra väger 9 750 gr och är 77 cm lång, hon har blivit så stor lilltjejen <3. Hon fick den andra influensasprutan oxå och så fick vi en ny tid om en månad så vi kan ge henne den ordinarie ettårsvaccinationen.

När vi kommit hem därifrån så kom mormor & morfar hit en kortis :D.

Ja mycket mer än så har inte hänt idag.

Puss & kram

13 jan

Mådde lite bättre imorse när jag vaknade :).

Tindra lyckades ställa 3 klossar ovanpå varandra idag, och jösses vad stolt hon blev själv då :O) och det blev mamman med hihihiii.

Halv 3 så ringde Tommy och berättade att han ska skriva för lastbilskortet imorgon :), så nu får ni gärna hjälpa till och hålla tummarna för att han klarar det, men det kommer säkert gå jättebra :D.

Imoron så ska vi på 1:årskoll. Det ska bli jättespännande och se hur mycket hon har växt sen sist :O). Och så ska hon få den 2:a svininfluensasprutan så vi får komma tillbaka rätt snart igen så hon kan få dom ordinarie vaccinationssprutorna.

Blev jättenöjd med utseendet på bloggen nu :). Tycker den blev riktigt vårig och fin. Tack för att du visade hur man gjorde Sara :D.

Ha en bra kväll :D

Puss & Kram

12 jan

Vaknade imorse med 39-40 graders feber, så typiskt att jag ska bli sjuk nu när Tommy äntligen fått övningskörningstillståndet och kunde börja på kursen igen igår och eftersom han varit borta därifrån så länge så kan han ju inte gärna vara hemma igen så just nu är jag fullproppad med alvedon för att hålla febern nere och så har Tindra och jag laddat upp med olika barnfilmer :D. Nu har hon väl inte direkt världens bästa filmintresse det är hon ju lite liten för, men hon är snäll ändå :D. Hon går omkring här i vardagsrummet och leker lite med sina leksaker och jag ligger halvdöd i soffan. Börjar dock tro att hon vill att vi ska tända en brasa för hon kommer bärandes på veden hela tiden, trist nog så har vi inte tillräckligt mycket ved inne för att tända en brasa :(, det hade annars varit lite mysigt och hon är så duktig, sitter en bit ifrån och tittar helt farsinerat på elden :O).

Har pysslat lite med en ny header till bloggen, det är den först som jag gjort själv annars så är det ju Sara som gjort dom åt mig, men kände igår att jag ville prova själv hahahaaa, dock så behöver jag hjälp av henne för att kunna lägga in den så den kommer inte upp förrän imorgon, ska bli spännande och se hur den blir :D. Blir den inge bra så får jag blinka lite med henne så kanske hon gör en ny fin till mig ;O).

Nej nu orkar jag inte skriva någe mer så ni får ha en bra dag :)

Puss & Kram

10 dec.

Ännu en dag som är skitkall, börjar bli så himla trött på det här :(.

Vi var till Säter igår och hämtade en VHS som vi fick av en annan facebookmedlem, han hade två och använde inte den här, så himla snällt att skänka bort den till oss då. Så nu kan Tindrisen titta på alla gamla barnfimler som jag sparat efter flickorna :), det kommer att bli kanonbra.

På vägen hem så stannade vi på ICA Maxi och handlade lite och där så köpte farfar jordens godaste julskinka till oss, tror helt ärligt att den är klart godast av alla som vi haft hemma den här julen, synd bara att man inte tog två på en gång och la den andra i frysen :(.

Nu är snart Emmisen på väg hem, saknar henne otroligt mycket, men snart så får vi kramas igen :P, Sara och Kristian blir kvar i stan inatt, för han hade tvättid ikväll men hon sa att dom skulle komma imorgon och det hoppas jag att dom gör för jag saknar henne oxå, ja Kristian med :).

Mina hjärtebarn allihop <3



Försöker hela tiden att vara DIG till lags, fixar och donar med presenter till dina anhöriga, men får aldrig någon uppskattning för det jag gör, får bara höra saker som gör att jag känner mig som värsta häxan :(. Är jag verkligen så hemsk????? Aja tydligen så är jag väl det då .......

Hoppas att ni alla därute får en riktigt skön dag, själv ska jag gå och kramas med mitt lillpyre och då känns det snart bättre :).

Ha en skön söndag :).

Puss & Kram

7 jan

Dagen började jättebra med mysstund framför tvn bara Tindra och mamma, så skönt :D. Men efter lunchvilan så var det en ledsen och grinig liten tjej och så har resten av dagen varit :(.

När hon är så här så finns det bara en sak som roar henne .....

men kan ärligt säga att efter 100 gånger så är den rätt så tröttsam :P

Nu har hon krupit in i skafferiet så det är väl bäst att jag hämtar ut henne igen.

Ha en bra kväll :O).

Puss& kram

6 jan

När vi vaknade imorse så var det -31, och dom har lovat ännu kallare inatt, huuuuuuaaaaaaaaa Det borde inte få vara så här kallt....

Vi har inte gjort så mycket idag. Men när vi var nere i tvättstugan och sorterade tvätten så hade Tindra jättebestyr med att Tommy slängde tvätten på golvet, jag har ju lärt henne att den ska vara i tvättkorgen och inte på golvet, så nu skällde hon på honom och plockade upp den igen för att lägga tillbaka den i korgen igen, hon blev lite nöjdare när jag sa att hon kunde lägga den i badkaret istället för på golvet, så där stod dom....Tommy som sorterade från korgen och slängde i olika högar på golvet och hon som "tillrättavisade" honom och plockade upp från golvet och slängde i badkaret istället, det såg så himla roligt ut :D.

På kvällningen så kom Jonas hit på en fika, och Tindra blev så glad över att se honom, hon är inte ett dugg blyg för honom utan kryper upp i knä och myser direkt.Det var meningen att Jessica skulle komma hem från Australien idag men hon blev strandad i London och nu så hoppas vi att dom kan lyfta imorgon istället så hon kan komma hem, anledningen till att hon blev kvar där är ju naturligtvis det dåliga vädret, så håll tummarna för att det blivit bättre tills imorgonbitti :)

Nej nu ska jag gå och sova så ha en skön kväll :D

Puss & Kram

5 jan: Nu är det slut på lugnet :D

Jag fick sova även imorse eftersom raringen gick upp med lillsessan, tror att han tycker det är lite mysigt att få vara ensam vaken med henne på mornarna. Men imorse så höll hon på att skrämma slag på honom :P. Han satt och kollade på tv och hon lekte på golvet och rätt som det var så slängde hon sig över honom UPPE i soffan, hon hade kravlat sig upp alldeles själv :D hihihihiii. Nu har jag väntat på den dagen så vi har hårdtränat hur man går ner själv från soffan igen :D.



Nu ska jag äta lite frukost och se om jag kanske kan få till något vettigt gjort idag, tyvärr så är det -20 igen så någon uteaktivitet blir det inte :(.

Ha en bra dag :D.

Puss & Kram

4 jan.

Idag så skulle Tommy åkt ner till verkstaden och hjälpt morfar med bilen men tyvärr så vaknade jag med jordens migrän IGEN :(. Är så TRÖTT på att ha migrän, det var en av dom bästa sakerna med att vara gravid, att jag var helt migränfri, förutom att man kände bebisen naturligtvis :D.

Idag så går dom stora barnen tillbaka till sin pappa och kommer hem på söndag, och sen är jullovet slut, så det här lovet var dom hemma 1 av 3 veckor, jättetråkigt, men sånt är livet hahahaaaa, Har ju Tindra som jag kan krama lite extra på när jag saknar dom stora extra mycket hihihiiii.

Alla mina fina barn myser tillsammans :D:D


Gårdagen tillbringade jag med att sy vantar åt ungarna, innervantar till tjejerna (som dom ska ha i sina stickade vantar, den ena fryser och den andra tycker att dom sticks för mycket) och så fick Kristian ett par oxå, en fruktansvärd färg tycker jag men han tyckte dom var ok :) ....


Ha en skön vinterdag :D

Puss & Kram

2 jan

Orkade inte blogga nåt igår, mådde riktigt dåligt, tror t.o.m att jag hade feber, mår lite bättre idag, men tyvärr så hade vi en urusel natt istället så jag är så trött :(. Tack och lov så kom Emma hem igår så hon hjälper mig med att roa Tindra snäll som hon är :D

Idag så kommer Sara & Kristian hem och i är nerbjudna till Tommys föräldrar på mat, det blir skönt att inte behöva laga själv :D. Emma sa precis att hon skulle gå upp på sitt rum och genast så sträckte Tindra upp händerna och "sa" högljudet att hon ville med så det var bara för Emma att ta med henne upp :D.

Kvällen blir bara att sitta i soffan och mysa framför tvn, det går säkert någon bra film oxå som vi kan titta på hihihii.

Vill passa på att säga Grattis till Emma och hennes familj som får tillökning under 2010 :D

Ha en bra dag alla glada :D.

Puss & Kram

RSS 2.0